Facebook Pixel Επιτέλους μια μεταγραφή
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-12 18:00:00

Επιτέλους μια μεταγραφή

Επιτέλους μια μεταγραφή

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε για ποδοσφαιρικούς λόγους από την Ευρώπη. Είναι η πρώτη αποτυχία της σεζόν, αφού η 16η ομάδα του Σαμπιονά αποδείχτηκε καλύτερη σε όλους τους τομείς. Η Γκινγκάμπ ήταν πιο γυμνασμένη, πιο αυτοματοποιημένη, είχε υψηλότερα επίπεδα τεχνικής, είχε πληρέστερα χαρακτηριστικά. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε λίγος και το ίδιο θα συμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα αν συνεχίζει να βασίζεται ο Αναστασιάδης στον ίδιο κορμό. Οι μεταγραφές κάνουν κακό, αποπροσανατολίζουν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αναστασιάδης, τη στιγμή που οι τραυματίες αργούν να επιστρέψουν και ο κορμός μειώνεται μέρα με τη μέρα. Τι να σου κάνουν αυτά τα παιδιά; Πόσο να αντέξουν. Λύγισε και ο Τζιόλης και η ομάδα έπεσε 30% κάτω χάνοντας τον μοναδικό της χαφ που μπορεί να διαβάσει τακτικά το παιχνίδι.

Με τον Μακ να είναι εκτός εδώ και καιρό, τον Τζαβέλλα να μην είναι ούτε στο 50%, τον Τζιόλη να μην αντέχει άλλο, ο ΠΑΟΚ απέμεινε ουσιαστικά με το άστρο του Κλάους να παλεύει μόνο του.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναρωτηθεί γιατί ο Αναστασιάδης έβγαλε από το γήπεδο τρεις θετικούς ποδοσφαιριστές του και συνέχιζε να πιστεύει στον Σαλπιγγίδη που δημιουργικά είναι αόρατος και τον Τζανδάρη που ναι μεν δίνει την ψυχή του αλλά αυτή δεν είναι αρκετή όταν ο ΠΑΟΚ ψάχνει το γκολ. Πραγματικά δεν γνωρίζω πως έχει φιλοσοφήσει την ομάδα του ο Αναστασιάδης, όμως ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ που δεν αρκείται στην διάθεση των παικτών. Έχει στόχους που εξαρτώνται κατά πολύ και από την ποιότητά τους.

Οι μήνες έχουν περάσει και οι αντίπαλοι έχουν διαβάσει το παιχνίδι υψηλού ρίσκου που αρέσκεται να παίζει η ομάδα του Αναστασιάδη. Μία «κηδεία» με τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα, μία «κηδεία» στη Ξάνθη, μία «κηδεία» με την Γκινγκάμπ χθες. Δεν βάζω της Φιορεντίνα γιατί απλά είναι ομάδα πολύ υψηλότερου επιπέδου από τη δικιά μας.

Το β΄πλάνο δεν υπάρχει, λύσεις σε επίπεδο ποιοτικών χαρακτηριστικών πρέπει να εμφανιστούν άμεσα και το θαύμα για τον ΠΑΟΚ θα είναι να μείνει πρώτος μέχρι το τέλος του 2014. Πραγματικά απορώ γιατί δεν έχει κλείσει ακόμη παίκτες πλην του Παπαγιαννόπουλου που προσωπικά δεν την θεωρώ μεταγραφή. Αν είναι θα φανεί στο μέλλον και όχι σύντομα.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που δεν ισχυροποιήσει το ρόστερ του, θα έχει προδώσει την ομάδα. Εμένα προσωπικά και σίγουρα τον κόσμο που φώναξε κάντε καμιά μεταγραφή, δεν με απασχολεί το ποιος θα ευθύνεται που δεν θα γίνουν άμα δε γίνουν. Θα μου φταίει ο Άγγελος Αναστασιάδης που δεν επέβαλε την ανάγκη της ομάδας για ενίσχυση, ο Ζήσης Βρύζας που δεν επέβαλε τα δικά του θέλω έχοντας πετυχημένες επιλογές από το καλοκαίρι, ο Ιάκωβος Αγγελίδης που ως πρόεδρος μιλάει για ποιοτική ενίσχυση από τις πρώτες μέρες που ήρθε και ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης που ισχυρίζεται πως θα βάλει το χέρι στη τσέπη.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags