Facebook Pixel Δεν πήρε τρεις, αλλά δεκατρείς(!) βαθμούς ο ΠΑΟΚ
| 2015-01-15 14:24:00

Δεν πήρε τρεις, αλλά δεκατρείς(!) βαθμούς ο ΠΑΟΚ

Δεν πήρε τρεις, αλλά δεκατρείς(!) βαθμούς ο ΠΑΟΚ

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει για την πρώτη φετινή εκτός έδρας ανατροπή του ΠΑΟΚ, που δεν τους έδωσε τρεις, αλλά δεκατρείς βαθμούς, αλλά και τον MVP της Μυτιλήνης, Απόστολο Τερζή.

Όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης θυμήθηκε την… εξαγγελία του καλοκαιριού ότι «πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και τους διαιτητές», ο ΠΑΟΚ έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της Καλλονής, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37’, λόγω της αποβολής του Κάτσε. Η αλήθεια είναι ότι ο Μήτσιος έπαιξε έδρα με σφυρίγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του και προκαλούν εκνευρισμό. Αλήθεια είναι επίσης ότι στις φάσεις των δύο πέναλτι (αυτό που έδωσε στην ομάδα της Μυτιλήνης και αυτό που δεν καταλόγισε υπέρ του δικεφάλου), οι αποφάσεις του ήταν σωστές. Και η αποβολή ήταν, αλλά εδώ είχε προηγηθεί λάθος απόφαση.

Αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν τεράστιο, αφού βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και στη συνέχεια με παίκτη λιγότερο. Αν συνυπολογίσουμε και την αναμπουμπούλα που προκλήθηκε, με την αντίδραση του Άγγελου Αναστασιάδη, που προέτρεψε όσους βρίσκονταν στον πάγκο να αποχωρήσουν από το γήπεδο, τότε η νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Και τέτοιες νίκες, είναι από αυτές που λέμε ότι μπορούν να δώσουν τίτλο. Θεωρώ ότι με όσα είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μαζί με αυτή στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού.

Βέβαια, για να έρθει αυτό το διπλό, χρειάστηκε η ψύχραιμη και καθοριστική παρέμβαση του Απόστολου Τερζή, που… ταρακούνησε τον Άγγελο Αναστασιάδη και τον βοήθησε να ανακαλέσει την απόφαση για αποχώρηση. Αν δεν ήταν αυτός, είναι σίγουρο ότι σήμερα η όποια κουβέντα θα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο γυμναστής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την ανατροπή και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Μετά από αυτή την κίνηση και το… καθάρισμα του μυαλού στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ήρθε η ανατροπή εντός αγωνιστικού χώρου με τα δύο γκολ του Περέιρα και στο τέλος με την απόκρουση του Ιτάνζ στο πέναλτι του 81’.

Ο ΠΑΟΚ μέσα από τη νίκη αυτή, αφενός παραμένει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου, αφετέρου μπορεί να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Η συγκεκριμένη νίκη, μάλιστα, δεν του έδωσε μόνο τρεις, αλλά δεκατρείς (!) βαθμούς. Πως γίνεται αυτό; Γίνεται και παραγίνεται, αφού αν η ομάδα αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο στα λεπτά που ακολούθησαν μετά την αποβολή του Κάτσε, θα τιμωρούνταν με αφαίρεση δέκα βαθμών! Όσο για τη συνέχεια; Ας το αφήσουμε καλύτερα…

Για το τέλος κράτησα κάτι που έχει να κάνει με τα νούμερα. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η χθεσινή ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ με ανατροπή. Σε όσα ματς έχει κερδίσει, είχε προηγηθεί στο σκορ, ενώ στις έξι ήττες που γνώρισε φέτος μακριά από την Τούμπα, είχε βρεθεί πίσω και δεν μπόρεσε να επιστρέψει. Ζίμπρου, Γκινγκάμπ, Απόλλων Καλαμαριάς, Skoda Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης «πλήγωσαν» τον δικέφαλο και ετοιμαζόταν να κάνει το ίδιο και η Καλλονή. Όμως, ο «δικέφαλος» αποδείχθηκε εφτάψυχος και συνεχίζει…

Υ.Γ.: Μπορεί να ξενίζει η ατάκα του Άγγελου Αναστασιάδη για τον Μήτσιο (μακάρι να μας βάζουν αυτό το παλικάρι σε κάθε παιχνίδι. Θα είναι ευλογία να τον έχουμε κάθε Κυριακή), αλλά θεωρώ ότι η ουσία κρύβεται από πίσω. Ο διαιτητής του συνδέσμου Ηπείρου με τη διαιτησία του μάλλον αφύπνισε την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η προτροπή «είμαστε μόνοι εναντίον όλων, βοηθήστε μας» του Στέφανου Αθανασιάδη προς τον κόσμο, τα λέει όλα!

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags