Facebook Pixel Μετριότητα άνευ ορίων
| 2015-03-17 23:20:00

Μετριότητα άνευ ορίων

Μετριότητα άνευ ορίων

Eνα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Κακό θέαμα σε άδειο γήπεδο, δεν αντέχεται από την τηλεόραση, ειδικά αν φτάσεις στο σημείο να θεωρείς τις διαφημίσεις, ως εναλλακτική επιλογή. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.

Και μάλλον καλύτερη. Είμαι σίγουρος ότι στο γήπεδο, το θέαμα θα δείχνει ακόμη χειρότερο.
ΥΠΟΘEΤΩ πως η νεκρή ατμόσφαιρα επηρεάζει και τους ποδοσφαιριστές σε έναν μεγάλο βαθμό αλλά κανείς δεν είχε την απαίτηση από αυτόν τον Ολυμπιακό, να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Δεν το έχει κάνει καθόλου φέτος, διότι δεν μπορεί. Εκείνο που μπορεί, είναι να παίξει ένα δυνατό ποδόσφαιρο, ένα αποτελεσματικό ποδόσφαιρο όπως και το έκανε με την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους. Εκεί όπου ξεκινά από θέση αουτσάιντερ. Οταν είναι αναγκασμένος να πάρει το πάνω χέρι, να βρει χώρους ή να τους δημιουργήσει, να πάρει πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει ευκαιρίες, να ανοίξει κλειστές άμυνες, η αδυναμία του είναι ολοφάνερη. Πόσω μάλλον, όταν αντιμετωπίζει ομάδες με καλά οργανωμένες άμυνες, όπως αυτή της Ξάνθης, χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης».
ΚΑΤΟΧH μπάλας σε ποσοστά πάνω από 60% και να μη φτιάχνεις ούτε μία ευκαιρία της προκοπής κι ας γράφει 3 τελικές η στατιστική για το πρώτο μέρος. Αργή ανάπτυξη, χωρίς καμία κίνηση από τα πλάγια, χωρίς προσωπικές ενέργειες που θα εκμεταλλεύονταν τη διαφορά ποιότητας και θα προκαλούσαν ρήγματα, ο Ολυμπιακός ήταν εγκλωβισμένος και δεν έδειχνε διάθεση να βρει την έξοδο. Σε όλα αυτά, προσθέστε και την αδυναμία της ουσιαστικής βοήθειας στην ομάδα από τον Περέιρα και έχετε την εικόνα μίας ποδοσφαιρικής ταλαιπωρίας.
ΜΕ ΤEΤΟΙΑ αγωνιστική παρουσία από τους Πειραιώτες, η Ξάνθη δεν κινδύνευε καθόλου και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μείνει συγκεντρωμένη, να αποφύγει το λάθος και να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τους χώρους που θα άφηνε ο Ολυμπιακός, όταν θα περνούσε ο χρόνος και θα μεγάλωνε το άγχος. Χρειάστηκαν 57 λεπτά για να σαστίσει για λίγο η άμυνα της Ξάνθης και να κάνει ο Ολυμπιακός -επιτέλους- μία σωστή κίνηση από το πλάι με τον Ντοσεβί, που θα βρει μέσα στην περιοχή τον Ντομίνγκες, ο οποίος θα κάνει τη δουλειά σωστά και 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά δεν θα πιέσουν περισσότερο, θα κρατήσουν μπάλα επιδιώκοντας να κρατήσουν, απλά, την Ξάνθη μακριά από την περιοχή τους, σε περίπτωση που θα το ήθελε. Το τόλμησε μία φορά ένα δεκάλεπτο μετά το γκολ του Ντομίνγκες, αλλά ο Ρομπέρτο εξουδετέρωσε με εξαίρετη απόκρουση τον Καπετάνο. Αυτό ξύπνησε λίγο τους «ερυθρόλευκους» που σημείωσαν ένα δεύτερο γκολ με τον Αφελάι, ενα λεπτό πριν το 70'τελειώνοντας το ματς.
ΑΠO ΚΕΙ και μετά, καρδιογράφημα νεκρού. Καμία συγκίνηση μέχρι το τέλος.

ΠΗΓΗ: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags