Facebook Pixel Ο Χ. Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την φετινή Γιουβέντους
Ποδόσφαιρο
| 2014-09-03 15:32:00

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την φετινή Γιουβέντους

Ο Χ. Σωτηρακόπουλος σχολιάζει την φετινή Γιουβέντους

Όποιος το θέλει το σκουντέτο, πρέπει να τη σκοτώσει!

H νέα έκδοση της Serie A άρχισε με τη συνήθη ύποπτο τη Γιουβέντους να περνάει νικηφόρα όπως κάνει χρόνια τώρα από τις διάφορες έδρες της επαρχίας.

Το ντεμπούτο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο σε ματς πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με μία νίκη 1-0 στη Βερόνα επί της Κιέβο σε ένα ματς που παρά την καθολική υπεροχή των προσεχων αντιπάλων του Ολυμπιακού, η νίκη ήρθε με ένα αυτογκόλ.

Το ότι η «Βέκια Σινιόρα» έσπασε τα δοκάρια «σημαδεύοντας» τρεις φορές το οριζόντιο, παραλίγο να είχε και κόστος, αφού μία δύσκολη επέμβαση του Μπουφόν σε ενέργεια του Μάξι Λόπες απέτρεψε την ισοφάριση. Το γεγονός της ημέρας για τους «μπιανκονέρι» ήταν το ντεμπούτο του 18χρονου Κομάν που αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την Παρί Σεν Ζερμέν και η εικόνα του ήταν εξαιρετική.

Ο Αλέγκρι επιμένει από ό,τι φαίνεται στο 3-5-2 που κληρονόμησε από τον Κόντε, αλλά έλειπε από την ομάδα -ίσως επειδή ήταν η πρεμιέρα- εκείνη η σιγουριά που εξέπεμπε στα προηγούμενα χρόνια.

Οποιος όμως δεν θεωρεί τη Γιούβε πρώτο φαβορί και φέτος οφείλει να αναθεωρήσει γιατί το πρωτάθλημα κρίνεται κυρίως σε τέτοιες έδρες και αυτά τα ματς ξέρει πρώτη και καλύτερη να τα φέρνει στα μέτρα της. Οποιος θέλει να ράψει το σκουντέτο στη φανέλα, πρέπει να ξέρει πως οφείλει να σκοτώσει πρώτα την «Κυρία».

Η Ρόμα με τον Μανωλά να κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο, νίκησε 2-0 τη Φιορεντίνα στο ματς της πρεμιέρας και υπενθύμισε σε όλους γιατί τερμάτισε στην πρώτη δυάδα πέρυσι. Ηταν καλή στο πρώτο μέρος και άντεξε στο δεύτερο στην πίεση των «βιόλα» που τελικά αφού δεν ισοφάρισαν δέχτηκαν και το 2-0 από τον Ζερβίνιο.

Ο Ντι Νατάλε γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια του με τη φανέλα της Ουντινέζε σκόραρε δύο φορές κατά της Εμπολι που ήταν η πρώτη ομάδα της καριέρας του. Στα 36 του χρόνια ο Αντόνιο ντι Νατάλε αποδεικνύει πως η τέχνη του γκολ δεν λησμονιέται και έφτασε τα 195 στη Serie A υπολειπόμενος δέκα τερμάτων ακόμη του Ρομπέρτο Μπάτζιο για να μπει στην κορυφαία εξάδα των γκολτζήδων. Το καλοκαίρι συζητούσε το να αποσυρθεί, αλλά από τα πρώτα δείγματα της καινούργιας σεζόν αυτό θα ήταν μέγα λάθος!

Το ντεμπούτο του Νεμάνια Βίντιτς στην Ιντερ συνδυάστηκε με 0-0 στο Τορίνο όπου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη γιατί χειροκρότησε ειρωνικά απόφαση του διαιτητή και έτσι οι Μιλανέζοι έμειναν στην ισοπαλία σε ένα ματς που είχαν υπό έλεγχο πλην όμως δεν απείλησαν όσο θα έπρεπε στο τέλος. Η Νάπολι που διασώθηκε με το γκολ του Ντε Γκούζμαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων στη Γένοβα, ανάσανε μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οσο για την Μίλαν το πρώτο παιχνίδι με τον Ιντζάγκι στον πάγκο της έδωσε μία μεγάλη χαρά, αφού ο Ελ Σααραουί ανέλαβε να κάνει τους οπαδούς να λησμονήσουν τον Μπαλοτέλι. Η νίκη επί της Λάτσιο έφτιαξε τη μέρα στους φίλους των «ροσονέρι» που ενισχύθηκαν και στις μεταγραφές τις τελευταίες μέρες αφού και ο Τόρες θα είναι μία σημαντική προσθήκη αλλά και ο Φαν Χίνκελ. Η νέα Μίλαν φυσικά δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο ωστόσο έχει μία έντονη δυναμική που μπορεί να την ξαναφέρει στην πρώτη πεντάδα, που οφείλει να είναι ο μίνιμουμ στόχος της!

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags