Facebook Pixel Β. Σαμπράκος: Ο Μανωλάς ξεπερνά και το «εγώ» του
Ποδόσφαιρο
| 2014-10-08 11:42:00

Β. Σαμπράκος: Ο Μανωλάς ξεπερνά και το «εγώ» του

Β. Σαμπράκος: Ο Μανωλάς ξεπερνά και το «εγώ» του

Την τελευταία εβδομάδα έχω... κουραστεί να διαβάζω εγκώμια για τον Κώστα Μανωλά, γραμμένα από τους κορυφαίους αναλυτές του ιταλικού ποδοσφαίρου.

 

Οι αναλυτές σπεύδουν να χειροκροτήσουν τη Ρόμα για την επιλογή που έκανε για την αντικατάσταση του Μπενατιά, που ήταν ο αμυντικός-αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος. Και σχολιάζουν ότι τα περίπου 15 εκατ. που θα πληρώσουν οι Ρωμαίοι στον Ολυμπιακό είναι λίγα, δηλαδή ότι η Ρόμα τελικώς τον έχει αγοράσει σε προνομιακή τιμή.

 

Τα ίδια συμπεράσματα εξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα και οι Αγγλοι αναλυτές που έριξαν μια πιο προσεκτική ματιά στον Μανωλά κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το έξοχο, τακτικά και αγωνιστικά, παιχνίδι που έκαναν οι Ρωμαίοι στο «Ετιχαντ», οι Αγγλοι θυμήθηκαν ότι ο Βενγκέρ δεν κατάφερε να πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό του Αυγούστου με τη Ρόμα και επέπληξαν τον Αλσατό μάνατζερ για την επιλογή του να μην ανεβεί στα λεφτά.

 

Η απόδοση του Μανωλά στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους ήταν εκθαμβωτική μέχρι τη στιγμή που βγήκε από τα όριά του και επιτέθηκε στον Μοράτα, με συνέπεια να αποβληθεί λίγο πριν από τη λήξη. Μια κεφαλιά του Μοράτα λίγο νωρίτερα ήταν η μόνη φάση στην οποία νικήθηκε από αντίπαλό του. Η άνεσή του στο μαρκάρισμα, τόσο στις στημένες φάσεις όσο και στο ανοιχτό παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή. Ο τρόπος με τον οποίο «κατάπινε» στα σπριντ μια σειρά από αντιπάλους, και οι καίριες επεμβάσεις ανάγκασαν τους Ιταλούς να γράψουν ύμνους για τον Ελληνα αμυντικό. Αν συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό, κι αν εξελιχθεί σε αυτό που δείχνει, δηλαδή σε κεντρικό αμυντικό με ικανότητα συμμετοχής και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, είναι βέβαιο ότι ο Μανωλάς θα τηρήσει τη παράδοση που δημιουργεί η Ρόμα με την ετήσια πώληση του καλύτερου κεντρικού αμυντικού της (Μαρκίνιος, Μπενατιά) και θα μεταγραφεί σε σύλλογο που διεκδικεί την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Περίπου τρεις μήνες πίσω, δηλαδή λίγο πριν από το Μουντιάλ, ακόμη και οι συμπαίκτες του στην Εθνική χαμογελούσαν κάθε φορά που τον άκουγαν να λέει ότι θα κάνει μεταγραφή με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο Μανωλάς το πίστευε. Και αν συνεχίσει έτσι, θα ξεπεράσει ακόμη και τα πολύ υψηλά όρια που έβαζε μέχρι πρότινος και ο ίδιος για το «ποδοσφαιρικό εγώ» του. Με τη σημερινή αυτοπεποίθηση και τις σημερινές μπαταρίες, ο Μανωλάς είναι για να φτάσει να παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags