Facebook Pixel Τι κάνουμε όταν η Android συσκευή μας αρχίζει και κολλάει;
Life
| 2014-10-18 22:39:00

Τι κάνουμε όταν η Android συσκευή μας αρχίζει και κολλάει;

Τι κάνουμε όταν η Android συσκευή μας αρχίζει και κολλάει;

"Σέρνεται!" είναι μία λέξη που ποτέ κανείς δε θέλει να πει για τη συσκευή του, είναι όμως ένα υπαρκτό φαινόμενο των λειτουργικών συστημάτων σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του Android. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε όταν η συσκευή μας αρχίζει και σέρνεται και για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Θα το δούμε ευθύς αμέσως.
 

Τις πταίει;

Ο μεγάλος ένοχος είναι οι διεργασίες παρασκηνίου, όλα αυτά τα προγραμματάκια δηλαδή τα οποία τρέχουν για να τρέχει και το λειτουργικό μας σύστημα. Είναι απαραίτητες, τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να τις διακόψουμε και πολλές από αυτές ούτε καν να τις περιορίσουμε. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς ότι όλα τα λειτουργικά συστήματα είναι καταδικασμένα να σέρνονται. Εφόσον λοιπόν εκ πρώτης όψης δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ποιες επιλογές έχουμε;

Θυμηθείτε πόσο φρέσκο ήταν το κινητό μας όταν το αποκτήσαμε. Τι συνέβη στην πορεία και άρχισε να σέρνεται; Απλά προσθέσαμε και άλλες διεργασίες παρασκηνίου ή επιβαρύναμε τις ήδη υπάρχουσες και αυτό έγινε κυρίως για δυο λόγους:

κατεβάσαμε και εγκαταστήσαμε διάφορες εφαρμογές και
αποθηκεύσαμε στη μνήμη της συσκευής μας διαφόρων ειδών αρχεία.

Κάθε εφαρμογή που κατεβάζουμε επιβαρύνει και με τις δικές της διεργασίες το σύστημα, πράγμα λογικό καθώς πώς αλλιώς θα ενημερώνονταν για να μας προσφέρει την πληροφορία που ζητάμε. Επίσης οι εφαρμογές αφήνουν στη μνήμη της συσκευής μας μικρά αρχεία που "σκανάρονται" κάθε τόσο από τις υπηρεσίες indexing, οι οποίες μας προσφέρουν την άμεση προβολή τους. Για παράδειγμα όποτε ανοίγουμε τον αγαπημένο μας file explorer, το σύστημα μας εμφανίζει αμέσως τους πρώτους φακέλους, χωρίς να κάνει "loading". Αυτό σημαίνει ότι τους έχει αποθηκεύσει ήδη στην προσωρινή μνήμη από την προηγούμενη φορά που τον ανοίξαμε (ένας από τους λόγους ύπαρξης του indexing).

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση;

Απεγκαθιστούμε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε ελάχιστα

Ανάμεσα στα καλά που έχει κάνει η Apple στον κόσμο της τεχνολογίας υπάρχει και ένα κακό, το σλόγκαν "there's an app for that" που σημαίνει ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει και μία εφαρμογή. Το ότι υπάρχει δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να την εγκαταστήσουμε. Οι εφαρμογές όπως είπαμε φέρνουν μαζί τους και διεργασίες και όσο περισσότερες έχουμε εγκαταστημένες, τόσο χειρότερο είναι για την απόδοση και την αυτονομία της συσκευής μας. Δεν υπάρχει λόγος για όλα τα πράγματα να έχεις και μία εφαρμογή και ένα από τα κραυγαλέα παραδείγματα είναι τα site σαν το Dr. Android.

Τα περισσότερα διαθέτουν Android εφαρμογή, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε έναν feed reader ή το Περίπτερο Google (που το έχουμε προεγκαταστημένο) για να τα έχουμε όλα σε ένα. Θα μπορούσαμε επίσης να τις επισκεφτούμε μέσω ενός browser αφού όλες πλέον διαθέτουν ελαφριές mobile εκδόσεις που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για πλοήγηση από το κινητό μας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για ένα σωρό άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα τα live score, αν δεν είμαστε πωρωμένοι, ή το Facebook το οποίο έχει μακράν τη χειρότερη εφαρμογή στο Android. Η σελίδα του είναι μια χαρά για να τσεκάρεις το feed σου μια στο τόσο και έτσι να κάνεις τη δουλειά σου.

Πηγαίνουμε λοιπόν "Ρυθμίσεις > Εφαρμογές" στην καρτέλα "Η λήψη ολοκληρώθηκε" και διαγράφουμε όλες τις εφαρμογές που ίσως έχουμε ξεχάσει στη συσκευή μας. Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags