Facebook Pixel ΝΕΑ δημοσκόπηση! Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με...
Life
| 2015-01-13 20:37:00

ΝΕΑ δημοσκόπηση! Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με...

ΝΕΑ δημοσκόπηση! Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με...

Το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ...

Προβάδισμα τριών μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και υψηλή αντοχή της ΝΔ στο εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Rass για την ενημερωτική  ιστοσελίδα iefimerida.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 30,2% και ακολουθεί η ΝΔ με 27,2%.

Τρίτο κόμμα με 5,8% αναδεικνύεται το Ποτάμι, τέταρτο με 4,8% η Χρυσή Αυγή, πέμπτο το ΚΚΕ με 4,4% και έκτο το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,3%. Άλλο κόμμα επέλεξαν 3,8%. Άκυρο/ Λευκό 2%, ενώ αδιευκρίνιστη παρέμεινε η ψήφος σε ποσοστό 13,2% του δείγματος.

Αναφορικά με την παράσταση νίκης («αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρώτο») ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν 79,3% και ΝΔ 16%. Άλλο, 0,5%, ενώ δεν απάντησαν 4,2% από τους ερωτηθέντες του δείγματος.

Επίσης, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι του 35,9% που επιθυμεί μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ.

Πάντως το 35,1%, εμπιστεύεται περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά για το μέλλον, ενώ το 33,8% τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, στο ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει ποσοστό 42% και τον Αλέξη Τσίπρα 32,9%. Ακόμη, το 23,3% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας, ενώ 1,8% δεν απάντησαν.

Όσον αφορά στο ποιος θέλουν να πραγματοποιήσει τη διαπραγμάτευση για το χρέος, το 32,9% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 36,1% ο Αλέξης Τσίπρας.

Όμως, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά στο αν ο κ. Τσίπρας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους. Ειδικότερα, το 30,8% πιστεύει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους, αλλά θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 34,2% πως δεν θα φέρει κάποια αλλαγή αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.

Την ίδια ώρα, πάντως, η πλειοψηφία συμφωνεί με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεκριμένα, το 35,7% των πολιτών είναι υπέρ του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 26,8% συμφωνεί με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 11 και 12 Ιανουαρίου ανάμεσα σε 1.002 προσωπικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags