Facebook Pixel Οι «απειλές» του Κοντονή δεν έχουν βάση
| 2015-03-04 17:02:00

Οι «απειλές» του Κοντονή δεν έχουν βάση

Οι «απειλές» του Κοντονή δεν έχουν βάση

Ο Νίκος Γκάτσος είναι που έχει γράψει «το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη». Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το γαρ πολύ της δημοσιότητας. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Αποτέλεσμα; Να έχουνε αμολυθεί Κοντονής-Πανούσης και να μην κρατιούνται με τίποτα. Η μία συνέντευξη μετά την άλλη: Σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις. Και ποιος να τους μαζέψει; Δεν υπάρχει υπουργός με αρμοδιότητες μπόγια στην κυβέρνηση.

Ποιος ήξερε μέχρι που έγιναν οι εκλογές τον Κοντονή; Οι ψηφοφόροι του στη Ζάκυνθο, οι συμφοιτητές του και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ όταν παλεύανε όλοι μαζί να ξεπεράσουνε το 4%. Τώρα, σε λιγότερο από έναν μήνα, τον έμαθε όλη η Ελλάδα. Πόσοι ξέρουν ποιος είναι σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης; Κι άιντε και σου λένε το όνομα: Παρασκευόπουλος. Εχει δει κανείς τη φάτσα του για να ξέρει πώς είναι; Αν η Αλίκη Βουγιουκλάκη της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κοντονής είναι η Τζένη Καρέζη.

Ο σοφός λαός είναι που έχει πει ότι η μαλακία σπάει καρύδια. Η πολυλογία των πολιτικών είναι ακόμα πιο ισχυρή και αποτελεσματική: «Την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας περί μετατροπής των συνδέσμων φιλάθλων σε λέσχες φιλάθλων ζήτησε ο Σταύρος Κοντονής από τη Σούπερλιγκ» αναφέρει το ρεπορτάζ. Μιλάμε για Δελφινάριο. Για Μάρκο Σεφερλή, Βάσια Τριφύλλη και Στάθη Ψάλτη (φωτό). Ο υπουργός, και δικηγόρος μάλιστα, ζητάει από τους παραβάτες, από τους παρανομούντες, να εφαρμόζουν τους νόμους! Σαν να ζητάς απ' αυτούς που κάνουνε το λαθρεμπόριο πετρελαίου να σταματήσουν επειδή το απαγορεύει ο νόμος. Σαν να ζητάς από τους κακοποιούς να σταματήσουνε να ληστεύουνε τράπεζες επειδή απαγορεύεται από τον νόμο. Και να τους δίνεις και περιθώριο μιας εβδομάδας, μάλιστα, να συμμορφωθούν!

Μιλάμε για έναν νόμο που ανατρέχει στο 2008, όταν ήταν υφ. Αθλητισμού ο Γιάννης Ιωαννίδης, γνωστός και ως Νερουλάς. Νόμος που το 2012 έγινε αυστηρότερος από τον Παύλο Γερουλάνο, γνωστό και ως Πορφυρογέννητο! Και ο Κοντονής αντί να κλείσει τους Συνδέσμους, αντί να ζητήσει την επιβολή ποινών, ζητάει από τους παράγοντες να γίνουν καλά παιδιά. Τόσο άσχετος ή τόσο αφελής; Ή και τα δύο μαζί;

Η υπουργάρα ταυτόχρονα έχει αμολύσει το ζωνάρι και το σέρνει: «Δεν θα διστάσω να πάρω απόφαση για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη». Επειδή επί του θέματος απευθύνθηκε σε ειδικευμένους νομομαθείς, προκύπτει ένα μικρό ζητηματάκι. Από πού προκύπτει ότι έχει αυτό το δικαίωμα ο όποιος Κοντονής, που τυγχάνει περιστασιακά να υποδύεται τον υφ. Αθλητισμού; Κι επειδή ο Κοντονής δεν έχει χρόνο, μιας και δεν προλαβαίνει να δίνει συνεντεύξεις, μπορεί να απαντήσει για λογαριασμό του ο γγΑ. Ο Τζούλιο Συναδινός, που έχει και τη συνήθεια να επικοινωνεί με τις εφημερίδες.

Πώς θα γίνει, λοιπόν, αυτή η απαγόρευση; Θα κλείσει τα σύνορα και θα απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα των ποδοσφαιρικών ομάδων; Θα πει κάποιος πονηρός δεν θα δίνει άδεια η αστυνομία για την τέλεση των αγώνων. Κανένα πρόβλημα. Θα κάνουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους στην Κύπρο. Σε γήπεδα της Γερμανίας, της Αυστρίας, που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα γεμίζουν για πλάκα με τους Ελληνες της Κεντρικής Ευρώπης. Επανέρχομαι, λοιπόν, και κλείνω: Με ποιον τρόπο μπορεί να απαγορευτεί η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις; Ζητείται απάντηση. Αυτά.

Αν θέλει να καταργήσει την ΕΠΟ ας κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν και αυτό στα κατεχόμενα της Κύπρου

ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ο Κοντονής. Καλά θα κάνει να πάει για να πάρει κι αυτός την κρυάδα. Καταρχήν, αν δεν είναι παρούσα η οικεία ομοσπονδία, κανένας υπουργός δεν μπορεί να συναντηθεί με αξιωματούχο της ΟΥΕΦΑ. Για να πάρει από την αρχή το μήνυμα ότι «εμείς είμαστε το ποδόσφαιρο. Εσείς οι πολιτικοί δεν είσαστε τίποτα». Μόνο αν είναι παρών ο Γκιρτζίκης, δηλαδή, ή αν δώσει την έγκρισή του μπορεί να μιλήσει με τον Πλατινί ο Κοντονής. Μόνος του δεν γίνεται. Ενας υπουργός είχε πάει να το κάνει αυτό: Ο Ορφανός. Παρουσιάστηκε φάντης μπαστούνης στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ. Τότε που παρίστανε τον Γκιουλέκα κι ήθελε να καταργήσει το αυτοδιοίκητο. Που τελικά κατοχύρωσε με νόμο. Αποτέλεσμα: Τσάμπα πήγε, τσάμπα γύρισε. Πέρα από τους υπαλλήλους στη ρεσεψιόν, δεν κατάφερε να δει κανέναν άλλον. Κι επειδή ήταν ευγενείς και δεν ήθελαν να τον προσβάλλουν, του έλεγαν τάχαμου και να ότι κανείς δεν βρίσκεται στο γραφείο του. Και για να φύγουνε, πηδάγανε από τα παράθυρα. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά όσο και το «ένα κι ένα κάνουν δύο». Αν θέλει να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν κι αυτό στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ο Κοντονής μπορεί να το κάνει. Μόνο έτσι θα καταργήσει την ΕΠΟ και θα ορίζει αυτός τους διαιτητές και τους αθλητικούς δικαστές. Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Αν δεν έχεις δει τα χειρότερα, δεν εκτιμάς τα καλύτερα

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος εξέφρασε, κι αυτολεξεί μάλιστα, την παρακάτω απορία; «Τα σημαιάκια, τα λαβαράκια, τα φανελάκια, που πουλάνε οι ομάδες, φορολογούνται»; Α: Ο Απόστολος Γκλέτσος, σαν αρχηγός κόμματος; Β: Η Ελένη Λουκά, σαν θρησκευόμενη; Γ: Ο Μάρκος Σεφερλής, σαν πρωινατζής; Δ: Η Ελένη Μενεγάκη, που πάντα έχει ανάλογες απορίες; Ε: Ο Κώστας Πρέκας, σαν πατριώτης; ΣΤ: Η Αννίτα Πάνια, σαν προερχόμενη από τα Εξάρχεια; Πριν κάνω γνωστή όμως τη σωστή απάντηση, θα ήθελα να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από την Αννα Καραμανλή. Την οποία έχω αδικήσει και κατάφωρα μάλιστα. Υπάρχουν, λοιπόν, και χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Κι αν δεν έχεις δει τα χειρότερα, δεν εκτιμάς τα καλύτερα. Την απορία, λοιπόν, για το αν φορολογούνται τα λαβαράκια και τα σημαιάκια που πουλάνε οι ομάδες, την εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου! Στην 136η εμφάνισή της στη «Δίκη», σαν κυβερνώσα Αριστερά πλέον, για να μην ξεχνιόμαστε. Για να έχει ανάλογο προβληματισμό μαθήτρια της έκτης Δημοτικού, δύσκολο. Τον έχει όμως βουλευτίνα. Η οποία μίλησε έξω από τα δόντια, δείχνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο: «Δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα. Υπάρχουν νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Εχει δίκιο ο Κοντονής. Θα πάρουμε την ευθύνη. Και θα συγκρουστούμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι άλλαξε η κατάσταση». Αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος: «Θα ήθελα να υπάρχει ανάπτυξη στις ακαδημίες. Να βλέπουμε να παίζουν στις ομάδες ελληνόπουλα». Πράγματι. Τι άλλο έχουνε να ακούσουνε τ' αυτιά μας και να δούνε τα μάτια μας;

Ερώτηση: Αφού δεν τον ενδιαφέρει τον Κοντονή αν θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες, γιατί πάει στην ΟΥΕΦΑ;

Και το θέμα με τον Καραχάλιο τακτοποιήθηκε. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags