Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός "έσωσε" τη Βέροια!
| 2015-03-22 22:21:00

Ο Παναθηναϊκός "έσωσε" τη Βέροια!

Ο Παναθηναϊκός "έσωσε" τη Βέροια!

Ο κακός (έως αδιάφορος) ΠΑΟ και το "δώρο" του Τριανταφυλλόπουλου χάρισαν τη νίκη στη Βέροια, η οποία έκανε σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της. Το γκολ ο …ερυθρόλευκος Μπεν!

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Tριανταφυλλόπουλο δεξιά και τον Νάνο αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μέντες με τον Πράνιτς, έχοντας μπροστά τους τους Νίνη, Μαυρία και Καρέλη, με τον Πέτριτς να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Πουθενά ο Παναθηναϊκός, γκολάρα με Μπεν η Βέροια!

Τι κι αν οι "πράσινοι" μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να προβληματίσουν από το ξεκίνημα την Βέροια... Η πίεσή τους κράτησε μόνο για ένα δεκάλεπτο, καθώς οι γηπεδούχοι ανταπεξήλθαν σωστά, πήραν τον χώρο του κέντρο, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος και έχασαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Στιλ.

Με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Μπαργκάν που απείλησε με συνεχόμενα σουτ το "τριφύλλι", η Βέροια ήταν πιο κινητική και έδειχνε να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στο γήπεδο όσο περνούσε ο χρόνος. Στο 20' έχασε τεράστια φάση με τον Μπεν που πλάσαρε στην αντεπίθεση τον Στιλ, ο οποίος από την μεριά του προέβη σε μια απίστευτη απόκρουση με τα πόδια.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρισκόταν πουθενά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς εμπνεύσεις, με πολλά λάθη και αδυναμία να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Η εικόνα του ματς έδειχνε ότι η Βέροια θα βάλει το γκολ κι έτσι έγινε στο 36' ύστερα από τραγικό λάθος του Τριανταφυλλόπουλου.

Ο Έλληνας αμυντικός... χάρισε την μπάλα στον Μπεν που μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Κάμπορα, ο οποίος με τακουνάκι έδωσε ξανά στον Μπεν που άδειασε τον Τριανταφυλλόπουλου και άνοιξε το σκορ για την "βασίλισσα του βορρά".

Βέροια κατά... κράτος, δοκάρι για Παναθηναϊκό!

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η Βέροια συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Και πάλι όμως η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ανήκε στην Βέροια στο 47' με τον Μπεν, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη του καλή φάση στο 57' με τον Καρέλη.

Ο Αναστασίου είχε περάσει στο ματς τον Λαγό στην θέση του Μέντες και τον Ατζαγκούν στην θέση του Νίνη, με σκοπό να δέσει την μεσαία του γραμμή και να αποκτήσει περισσότερα τρεξίματα, αλλά και πάλι οι "πράσινοι" στερούνταν καλής ανάπτυξης και ζωηράδας.

Στο 71' η Βέροια απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Βεργώνης έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά είδε τον Στιλ να κάνει νέα εξαιρετική επέμβαση. Η είσοδος του Κλωναρίδη δεν μπόρεσε να δώσει στον Παναθηναϊκό την φρεσκάδα που του έλειπε στο σημερινό ματς, αν και στο 88' θα μπορούσε να πετύχει γκολ με το δοκάρι-δώρο του Καντιμούρη.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά κι έτσι η Βέροια έφτασε σε μια από τις πιο άνετες νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα που ουσιαστικά της δίνει από τώρα την παραμονή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Όστοιτς, Μαραγκός, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Μπαργκάν (45' Νουμίτρου), Μπεν, Γεωργιάδης (64' Τάτος), Κάμπορα (76' Νέτο).

Παναθηναϊκός (Ανατασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (46' Λαγός), Νίνης (58' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (69' Κλωναρίδης), Πέτριτς.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags