Facebook Pixel Αυτό το θέμα έπεσε σήμερα στις Πανελλαδικές!
Life
| 2015-05-18 13:54:00

Αυτό το θέμα έπεσε σήμερα στις Πανελλαδικές!

Αυτό το θέμα έπεσε σήμερα στις Πανελλαδικές!

Με ένα θέμα που χαρακτηρίζεται αναμενόμενο, λόγω και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, ξεκίνησαν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι περίπου 105.000 μαθητές που διεκδικούν μία από τις 68.000 και πλέον θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαγωνίστηκαν σήμερα στο μάθημα Νεοελληνικής Παιδείας (Γενικής Παιδείας) και εξετάστηκαν πάνω σε κείμενο του ομότιμου καθηγητή αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Λαμπρινουδάκη για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, ενώ κλήθηκαν να συντάξουν μια ομιλία για το ίδιο αντικείμενο.

«Το θέμα ήταν αναμενόμενο και σχετικά βατό. Το διαγώνισμα δεν ήταν στην τυπική του μορφή καθώς στο ερώτημα Β1 δεν αφορούσε, όπως συνήθως, την ανάπτυξη του θέματος, αλλά το σωστό - λάθος. Αυτή η αλλαγή ήταν μια μάλλον ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές. Αντίθετα, το ερώτημα για τα συνώνυμα - αντώνυμα ήταν μιας κάποιας δυσκολίας» σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η φιλόλογος Ρόη Φλωροπούλου.

Αύριο οι υποψήφιοι έχουν ρεπό, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με τα μαθήματα (Γενικής Παιδείας) της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags