Facebook Pixel Πώς ο Αλέγκρι θα αντιμετωπίσει τον... εξωγήινο Μέσι;
| 2015-06-06 19:58:00

Πώς ο Αλέγκρι θα αντιμετωπίσει τον... εξωγήινο Μέσι;

Πώς ο Αλέγκρι θα αντιμετωπίσει τον... εξωγήινο Μέσι;

Την πιο δύσκολη εξίσωση της καριέρας του αντιμετωπίζει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και μαζί του ο 37χρονος τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζίτζι Μπουφόν. Ο προπονητής των «μπιανκονέρι» καλείται να βρει στον 60ό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ - Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη φόρμουλα εξουδετέρωσης του Λιονέλ Μέσι.
 

Στα 27 του χρόνια ο Αργεντινός «μάγος της μπάλας» μετρά 56 τέρματα και 26 τελικές πάσες σε 56 αγώνες την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 37χρονος αρχηγός των «μπιανκονέρι» έχει σταθεί τυχερός στην καριέρα του, καθώς απόψε θα είναι η πρώτη φορά που θα βρει μπροστά του σε επίσημο αγώνα τον «εξωγήινο», όπως τον χαρακτήρισε, Μέσι, που καταδέχεται να παίζει ποδόσφαιρο με τους κοινούς θνητούς! Οι δημόσιες κολακείες των αντιπάλων του δεν φαίνεται όμως να αγγίζουν τον Αργεντινό σούπερ σταρ: «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς μια ιταλική ομάδα. Για πολλά χρόνια οι Ιταλοί έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη και η φετινή Γιουβέντους δείχνει εξαιρετικά ανταγωνιστική».
Ο Μαξ Αλέγκρι έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να σταματήσει τον Μέσι, καθώς τον έχει αντιμετωπίσει οκτώ φορές με τη Μίλαν τη διετία 2011-2013. Ο απολογισμός για τον 47χρονο τεχνικό και τους «ροσονέρι» ήταν μία νίκη, τρεις ισοπαλίες (όλες στο Μιλάνο) και τέσσερις ήττες, όλες στη Βαρκελώνη. Στους συγκεκριμένους αγώνες ο Αργεντινός άσος πανηγύρισε οκτώ γκολ (έξι στη Βαρκελώνη, από δύο σε τρεις αναμετρήσεις και δύο στο Μιλάνο σε ισάριθμους αγώνες).
Ο Ιταλός τεχνικός, πάντως, δεν έχει διστάσει να καταφύγει στο «κατενάτσιο» στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα βασικό συστατικό αυτής της τακτικής, το σκληρό παιχνίδι πρότεινε ως λύση για την εξουδετέρωση του Μέσι ο παλαίμαχος διεθνής Ιταλός αμυντικός Μάρκο Ματεράτσι και την... προσευχή (!), παρότι ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενος: «Ο Μέσι κάνει τη διαφορά περισσότερο από κάθε άλλο. Για να τον σταματήσεις πρέπει να επιστρατεύσεις πολλά φάουλ και ακόμη περισσότερες προσευχές...».
Πολλοί τρόποι εξουδετέρωσης του «εξωγήινου»
Συμβουλές αντιμετώπισης των αστεριών της «Μπάρτσα» έδωσε ο Λουτσιάνο Μότζι. Ο πάλαι ποτέ «νονός του ιταλικού ποδοσφαίρου» και πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο «calciopoli», που οδήγησε στον υποβιβασμό της «Γιούβε» το 2006, θα είναι στο Βερολίνο και πρότεινε: «Εχω δώσει κάποιες συμβουλές σε μερικούς ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουν να σκοράρουν στο πρώτο μισάωρο. Τους είπα να πετάξουν την μπάλα έξω ακόμη κι από το στάδιο, αν χρειαστεί για να τους εκνευρίσουν».
Ο Δανός Μίκαελ Λάουνρτουπ, που έχει αγωνιστεί σε αμφότερες τις ομάδες, σχολίασε: «Ο Μέσι είναι ξεχωριστός κι είναι αδύνατο να τον σταματήσεις για 90'. Αν δεν μπορέσει αυτός, τότε τη ζημιά θα κάνουν οι Σουάρες και Νεϊμάρ».
Ο Βούλγαρος Χρίστο Στόιτσκοφ δήλωσε πεπεισμένος πως η «Μπάρτσα», την οποία υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής, θα κερδίσει εύκολα με διαφορά δύο τερμάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΘνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags