Facebook Pixel Αλλά, από πειθαρχία σκίζουμε στον ΠΑΟΚ…
| 2015-07-17 13:06:00

Αλλά, από πειθαρχία σκίζουμε στον ΠΑΟΚ…

Αλλά, από πειθαρχία σκίζουμε στον ΠΑΟΚ…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν πείθει από το πρώτο του παιχνίδι ότι μπορεί να καταφέρει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές αν δεν αλλάξει πολλά.

Το σκηνικό του τρόμου: Μια χρονιά σας όλες τις προηγούμενες. Άνευ ουσίας και αποτελέσματος. Με τον ανταγωνιστικό –υποτίθεται- ΠΑΟΚ να καταλήγει, μετά από μια προβληματική πορεία, «συμπλήρωμα» των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στα πλέι-οφ.

Είναι κάτι καινούργιο; Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει ως εικόνα, εδώ και χρόνια; Είναι ο ΠΑΟΚ, όπως τον έχουν φτιάξει, όπως τον λειτουργούν και τον «τρέχουν», άνθρωποι που είτε δεν έχουν τα κατάλληλα μέσα για να διαπρέψουν, όπως θέλει ο ΠΑΟΚτσής, είτε δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν κατάλληλα το μέγεθος και τις δυνατότητες της ομάδας είτε, τέλος, βολεύονται με όσα συμβαίνουν και δεν έχουν σκοπό να αντιπαρατεθούν σοβαρά, να αλλάξουν επίπεδο και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω. Να κάνουν την υπέρβαση.

Στον ΠΑΟΚ, από την ημέρα που εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης, έχουν συνδέσει την υπέρβαση με τη σπατάλη. Νομίζουν ότι ξοδεύοντας θα εισχωρήσουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ή θα κτυπήσουν αποτελεσματικά το ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα.

Κι αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι λάθος.

Πιο μεγάλο λάθος είναι ορισμένοι επιμέρους χειρισμοί.

Για τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με την απογοητευτική εμφάνιση στο Ζάγκρεμπ, η χρονιά του Αρνεσεν δεν μπορεί να είναι χειρότερη της

περσινής. Αντίθετα, πρέπει να είναι κατά πολύ καλύτερη, αλλά, κανείς δεν μπορεί να πειστεί ότι με τα ίδια υλικά, η ομάδα θα καταφέρει περισσότερα.

Κι όσοι προσπάθησαν να αποκρούσουν την παραπάνω λογική, πήραν απάντηση στην ήττα από τον… Βατανιακό της Κροατίας.

Διότι κανείς δεν έμαθε να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, κανείς δεν βελτιώθηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και –όποιες κι αν είναι οι απουσίες- θα έπρεπε να έχει παρουσιάσει τέτοια αγωνιστική συνέπεια, με σκοπό τουλάχιστο να μην χάσει. Όχι να χάνει 2-0 στο ημίχρονο και να περιμένει ένα γκολ στο τέλος για να ανασάνει…

Η ήττα στο Ζάγκρεμπ μπορεί να μην σημαίνει τίποτε. Και ίσως κάπως έτσι θα κυλήσει το πράγμα, με τον ΠΑΟΚ να καθαρίζει εύκολα την πρόκριση στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης.

Είναι άλλα τα προβλήματα και δεν λύνονται με μια πρόκριση κόντρα σε ομάδα της σειράς ούτε με την προσθήκη ενός επιθετικού. Και πολύ περισσότερο όχι με τις τιμωρίες. Με τις τιμωρίες και τα πρόστιμα δεν φτιάχνεις ομάδας, ούτε θα διαπλάσεις ποδοσφαιρικούς χαρακτήρες στα 30 τους. Αν δεν σου κάνει πούλησε τον να ησυχάσεις, παρά να ταλαιπωρείσαι με τη συμπεριφορά του και να αναστατώνεις κάθε τρεις και λίγο τα αποδυτήρια.

Όλα τα άλλα περί επιβολής της πειθαρχίας και κουραφέξαλα, ανήκουν σε άλλες –προηγούμενες- εποχές.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags