Facebook Pixel Το Βέροια-ΠΑΟΚ που… έληξε και η λίγκα που λήγει
| 2015-09-11 12:16:00

Το Βέροια-ΠΑΟΚ που… έληξε και η λίγκα που λήγει

Το Βέροια-ΠΑΟΚ που… έληξε και η λίγκα που λήγει

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Βέροια και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αλλά και την οριστική ανεξαρτητοποίηση του Δικεφάλου του Βορρά σε όλα τα επίπεδα.

Κάποια στιγμή πέρυσι τέτοια εποχή γράφαμε ότι… «πέρα από τους Παναθηναϊκούς και τους πολύ πιστούς φίλους του Παναιτωλικού, λίγοι ακόμη ανυπομονούν για την έναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος». Αυτό αποδείχθηκε εν συνεχεία στα γήπεδα, φυσικά και στην Τούμπα, που ποτέ δεν γέμισε, ούτε κατά το δίμηνο που ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος.

Φέτος δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι για διάφορους λόγους, τις ομάδες τους (και όχι τόσο τον ανταγωνισμό στον μαραθώνιο) περιμένουν να τις δουν πάρα πολλοί φίλαθλοι. ΠΑΟΚτσήδες ΑΕΚτσήδες, Ηρακλειδείς, Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, Παναιτωλικοί, Γιαννιώτες (κατά σειρά όπως εκτιμούμε) και ακολουθούν οι άλλοι που δεν έχουν τόσο κόσμο στο γήπεδο.

Καθίστε λοιπόν να δείτε τι θα γίνει στη Βέροια το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε χιουμοριστικά… «θα πάρει και η Βέροια λίγα εισιτήρια». Θα είναι πάνω από πέντε-έξι χιλιάδες οι ΠΑΟΚτσήδες και αυτό γιατί… έχουν όραμα. Παρά τις γκέλες με Ξάνθη και ΠΑΣ.

Αλλά…

Αυτός ο αγώνας Βέροιας-ΠΑΟΚ είναι πραγματικά… κακός για τον Δικέφαλο. Τι σημαίνει «κακός»; Είναι παιχνίδι το οποίο… αν ο ΠΑΟΚ το κερδίσει 0-1 μπορεί και να έχει γκρίνια!

Επειδή:
1) Ο ΠΑΟΚ είναι στα πάνω του
2) Επιστρέφει ο Αθανασιάδης
3) Αποκτήθηκε ο Μπερμπάτοφ
4) θα είναι κατάμεστο το γήπεδο από ΠΑΟΚτσήδες
5) υπάρχει πανηγυρικό κλίμα
6) ο ΠΑΟΚ συνήθως κερδίζει σε αυτό το γήπεδο
7) η ομάδα της Βέροιας –λόγω Καρυπίδη και Άρη- είναι αναστατωμένη
8) αιωρείται η φήμη για καλές σχέσεις των ομάδων
γι’ αυτούς –και άλλους- λόγους, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο αγώνας… έληξε! Όπως το διαβάζετε: Η μισή Ελλάδα θεωρεί ότι το Βέροια-ΠΑΟΚ… έχει ήδη γίνει και έληξε 0-2! (Κάπως έτσι "εξηγείται" και το ανεξήγητο 1,35 στο διπλό του ΠΑΟΚ στο στοίχημα).

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μία ομάδα από αυτή την αίσθηση ότι… είναι υποχρεωμένη να κερδίσει και μάλιστα με εντυπωσιακή ευκολία και σούπερ εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ πάει στη Βέροια για να αντιμετωπίσει την πολύ καλή ομάδα του Γεωργιάδη και… από αυτό το παιχνίδι έχει μόνο να χάσει! ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ενθουσιαστεί από μία νίκη, ενώ αντιθέτως θα υπάρχει άπειρη γκρίνια σε περίπτωση ισοπαλίας. Στην ήττα… φασκελοκουκούλοστα.

Κατά τα άλλα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βλέποντας τον συνεταιρισμό της SuperLeague να πνέει τα λοίσθια, κάνει την αρχή και υπογράφει μία μεγάλη συμφωνία για την διαφήμιση στην φανέλα, που μέχρι τώρα αποτελούσε ζήτημα κεντρικής διαχείρισης.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαχωρίζει την στάση της και στο χορηγικό, αλλά και στο τηλεοπτικό όπου επίσης ΔΕΝ υπέγραψε την επέκταση με τη NOVA.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί και ανεξαρτητοποιείται σε όλα τα επίπεδα. ΟΧΙ μόνο στα λόγια και στα… πρωτοσέλιδα, ή στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ενώ οι 14 ομάδες ΔΕΝ μπορούν να βρουν διαφήμιση, ενώ όλες (σχεδόν) οι ομάδες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα λεφτά της τηλεόρασης, ο ΠΑΟΚ δείχνει την δύναμή του και εμπορικά! Χθες την ώρα που όλοι οι άλλοι (πλην του Ολυμπιακού που για τους δικούς του λόγους έχει τραβήξει τον δρόμο της φιλανθρωπίας) αγωνιούσαν αν θα χάσουν και τον ΟΠΑΠ, ο ΠΑΟΚ τους ενημέρωνε ότι έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με την στοιχηματική εταιρία για την διαφήμιση στην φανέλα.

Ανεξάρτητος, πρωτοπόρος, ανοίγει δρόμους και σπάει τα δεσμά αποικιοκρατικών δεσμεύσεων που αιχμαλώτιζαν αδύναμες ομάδες, οι οποίες δεν ξέρουν και δεν μπορούν να βγουν μόνες τους στην αγορά για να βρουν διαφήμιση. Και όλα αυτά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δεν παρανομεί, δεν έχει σχέσεις με καμία εταιρία, δεν σκοπεύει σε ανίερες συμμαχίες και εξαρτήσεις.

Εμπρός λοιπόν και όλοι οι άλλοι… Βγείτε έξω από τις αναγκαστικές συμμαχίες και κάντε το ίδιο, μήπως και αλλάξει κάτι σε αυτό που ονομάζεται Ελληνικό πρωτάθλημα εξαρτώμενων!

Μπορείτε; Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους οι δυνατοί, οι καθαροί και οι ικανοί από τους μόνιμα εξαρτώμενους… Ας φανεί επιτέλους και στην πράξη ποιοι μπορούν μόνοι τους και ποιοι εξαρτώνται μόνιμα από… δανεικά και δανεικούς.
Ήρθε η ώρα… Όχι για λόγια. Αλλά για πράξεις. Μήπως και κάτι αλλάξει…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags