Facebook Pixel Ένα πολυεργαλείο στην επίθεση για τον «Στράμα»
| 2015-12-04 11:42:00

Ένα πολυεργαλείο στην επίθεση για τον «Στράμα»

Ένα πολυεργαλείο στην επίθεση για τον «Στράμα»

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον πολυθεσίτη της επίθεσης Βίκτωρα Κλωναρίδη που μπορεί να χωρέσει σε πολλά σχήματα που σκέφτεται να εφαρμόσει ο Στραματσιόνι.

Ο Αντρέα Στραματσιόνι είναι λογικό ν’ αναζητά τους παίκτες εκείνους που θα του δώσουν στην επίθεση μια νέα πνοή. Με δεδομένο πως ο Μπεργκ, βρίσκεται ψυχολογικά και αγωνιστικά, σε κακό φεγγάρι, η ανάγκη να βρεθούν μία ή περισσότερες λύσεις που θα δώσουν απαντήσεις στο επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι επιτακτική. Κάθε γκολ που έρχεται από απρόσμενους ή ξεχασμένους παίκτες, θα αποτελεί έναν πόντο επιπλέον για τον νέο προπονητή του «τριφυλλιού». Ακόμα και σε περίπτωση που λόγω των στριμωγμένων οικονομικών συνθηκών, οι «πράσινοι» αναγκαστούν να χάσουν κάποιον παίκτη τους.

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, αποτέλεσε σαφέστατα μια περίπτωση που αδικήθηκε από τον Γιάννη Αναστασίου. Ο «Στράμα» θα κληθεί να τον βγάλει από τη «ναφθαλίνη» και να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο. Όχι μόνο γιατί ο Μπεργκ, έτσι κι αλλιώς δεν θα παίξει στο ματς με την Βέροια (δεν θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς λόγω τιμωρίας), αλλά γιατί ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Λιλ, μπορεί να του καλύψει πολλές θέσεις στην επίθεση.

Ο σκόρερ του αγώνα της Πάτρας, για τους «πράσινους» χωράει και στην δυάδα της επίθεσης, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και σαν εξτρέμ, κυρίως από τα δεξιά, αλλά και από τα αριστερά αν κληθεί. Μπορεί να δώσει ταχύτητα, να δώσει επιπλέον γκολ και να βγάλει την ευθύνη από τους συνήθεις υπόπτους. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Καλτσά και αν το γεγονός πως τον είχε εκτός αποστολής, σημαίνει πως δεν τον υπολογίζει, αλλά και ο πρώην παίκτης της Βέροιας, θεωρώ πως αξίζει ευκαιρίες. Ο «Στράμα» δεν έχει περιθώρια αυτή τη στιγμή, ν’ αγνοεί κάποιον από το ρόστερ, αν δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία.

Επιπλέον κάτι που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ο Ιταλός, είναι και ο άριστος βαθμός που πήρε η συνεργασία του με τον Καρέλη. Οι δύο τους βρέθηκαν εξαιρετικά σε πολλές περιπτώσεις και τούτο είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσει βάση ο Στραματσιόνι και να προσπαθήσει να το βελτιώσει. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να βελτιώσει τις συνεργασίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής.

Από το ματς με την Παναχαϊκή κρατώ ακόμα το γεγονός πως ο Σάντσεθ φαίνεται να παίρνει τα «κλειδιά» στην άμυνα και στην κατεύθυνση της γενικότερης ανασταλτικής λειτουργίας. Φαίνεται αυτή τη στιγμή πως ο Ιταλός έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του, τουλάχιστον για τους παίκτες-πυλώνες πάνω στους οποίους θα θελήσει να οικοδομήσει τον δικό του Παναθηναϊκό. Σε αυτόν φαίνεται πως θα δώσει ρόλο και στον Σωτήρη Νίνη, που μετά από το κακό ματς στο Καυταντζόγλειο, ιδίως από την άποψη των πολλών νεύρων, αλλά και ο Αμπέντ. Από τον δικό τους, βαθμό προσαρμοστικότητας στα «θέλω» του Ιταλού, πιστεύω πως θα εξαρτηθούν πολλά στο χτίσιμο του Παναθηναϊκού, όπως τον σκέφτεται ο Στραματσιόνι.

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags