Facebook Pixel O Kώστας Καίσαρης σχολιάζει τη μεταγραφή του Μπουμάλ!
| 2015-12-29 15:42:00

O Kώστας Καίσαρης σχολιάζει τη μεταγραφή του Μπουμάλ!

O Kώστας Καίσαρης σχολιάζει τη μεταγραφή του Μπουμάλ!

Να παίρνεις παίκτες από το πρωτάθλημά σου είναι σωστό...

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η χαρά του οπαδού. Και του δημοσιογράφου. Το να 'χαμε να λέγαμε, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Ο Μπουμάλ, το λιοντάρι από το Καμερούν, στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός «χτυπάει» τον Μάντζιο. Ο Ιταλός «σκοτώνω», Τσίρο Ιμόμπιλε, προτάθηκε στον ΠΑΟΚ. Διαβάζεις παρακάτω και διαπιστώνεις ότι πρόκειται για σέντερ φορ και περιοχής μάλιστα. Κι άιντε και τον πήρανε. Τον Μπερμπάτοφ μετά τι θα τον κάνουνε; Θα τον βάλουνε στο μούσκιο; Τον Κλάους τι θα τον κάνουνε; Ξανά στη δεύτερη εφεδρεία;

Εξακόσα χιλιάρικα λέει θα σκάσει η ΑΕΚ για εξτρέμ. Λέει. Να το δεις και να μην το πιστέψεις. Εξακόσα χιλιάρικα για την ΑΕΚ είναι τεράστιο νούμερο.

Σχετικά με τον Μάντζιο και τον Ολυμπιακό ειναι προφανές ότι φεύγει ο Φινμπόγκασον. Και προκειμένου, σου λέει, να ψάχνουμε δεξιά και αριστερά για αναπληρωματικό φορ, πάμε στα σίγουρα. Με μηδέν ρίσκο προσαρμογής. Ξέρει το πρωτάθλημα και Λιβαδειά-Ρέντη είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Τα πέντε κατοστάρικα για τον Μπουμάλ φαίνονται πολλά. Οταν δηλαδή το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο έληγε το καλοκαίρι. Να μη μας διαφεύγει, όμως, ότι πρόκειται για επιθετικό. Και οι επιθετικοί είναι ακριβοί. Πέντε εκατομμύρια πληρώθηκε ο Ιντέγε.

Είναι δέκα φορές καλύτερος από τον Μπουμάλ: Η βιασύνη του Παναθηναϊκού ωστόσο να κλεισει τη μεταγραφή και με υψηλο κόστος μάλιστα κάτι λέει. Ισως ότι έχει ήδη πουληθεί κάποιος παίκτης και να θέλουνε να καλύψουνε το κενό. Με πλέον πιθανό τον Καρέλη.

Τρία εκατομμύρια που έδινε η Γκενκ είναι τεράστια λεφτά. Τον Μπεργκ δεν συμφέρει να τον δώσουνε. Από κάθε πλευρά. Και ο κόσμος θα γκρινιάξει και τα λεφτά θα είναι στη μέση, αφού έχουν το 50% της ιδιοκτησίας.

Ο Μπουμάλ (φωτό) δεν ειναι κακός παίκτης. Είναι μπουκαδόρος κι έχει καλά τελειώματα, είτε με σουτ είτε με πάσα. Είναι ασταθής όμως στην απόδοσή του και δεν μαρκάρει. Με κυρίαρχο ζητούμενο το αν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος της φανέλας.

Αλλο Πανιώνιος κι άλλο Παναθηναϊκός. Στον Πανιώνιο έτσι και βρεθείς με την μπάλα στα πόδια, έξω από την περιοχή, κοπανάς το σουτ κι ό,τι κάτσει. Αν πάει στο παράθυρο, έγραψε. Ακόμα όμως κι αν παει η μπάλα στα περιστέρια ή σκοτώσει καμιά μπεκάτσα, δεν τρέχει κάστανο.

Οταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα όμως και πλησιάσεις στην αντίπαλη περιοχή νομίζεις ότι έχει φίδια. Το να παίρνεις παίκτες από το πρωτάθλημά σου είναι σωστό. Εχεις πλήρη εικόνα του πακέτου. Και ποδοσφαιρική αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του. Το άλμα όμως από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη δεν ειναι απλό και εύκολο.

Ποδοσφαιριστές που κάνουνε πάρτι στις ομάδες τους, τους βλέπεις με άλλη φανέλα και δεν τους αναγνωρίζεις. Επειδή δεν έχουνε τα γκατς. Δεν έχουνε το ειδικό βάρος να σηκώσουνε μεγαλύτερο βάρος. Περισσότερες ευθύνες.

Υπάρχει ανάλογο παράδειγμα στον Παναθηναϊκό. Με τον Επαλέ. Η μεταγραφή, έτσι ή αλλιώς, είναι από τα πλέον δύσκολα κομμάτια στο ποδόσφαιρο. Ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ιβάν, το χουνέρι που έπαθε με τον Αρνεσεν. Για μπριζόλες γάλακτος πλήρωσε τους κατιμάδες που του φόρτωσε ο Δανός.

Από σβέρκο επίσης ψωνίσανε το καλοκαίρι και στον Παναθηναϊκό. Τον Ιανουάριο είναι ακόμα πιο δύσκολα. Δύσκολα θα βρεις ποδοσφαιριστή που έχει παιχνίδια στα πόδια του. Να μπει με τη μια μέσα και να σε βοηθήσει. Ολες οι ομάδες τη σαβούρα κοιτάνε να ξεσκαρτάρουνε. Ωσπου να έρθει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, ώσπου να προσαρμοατεί, ώσπου να βρει ρυθμό, το πουλάκι θα έχει πετάξει. Ασε που οι πλείστες τέτοιων περιπτώσεων βγάζουνε τραυματισμούς. Το Νο1 προαπαιτούμενο, λοιπόν, στις μεταγραφές στη μέση της περιόδου είναι ο ποδοσφαιριστής να ήταν βασικός στην ομάδα που ανήκε. Και κατά δεύτερο λόγο η μεταγραφή να γίνει νωρίς. Οχι στις 31 Ιανουαρίου. Κατ' αυτήν την έννοια η περίπτωση Μπουμάλ έχει τις προδιαγραφές. Σχετικά με το διά ταύτα, κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο.

Οι παπάδες ξέρουν τη δύναμή τους και ξέρουν πώς να τη χρησιμοποιήσουν

Η Εκκλησία δεν μοιράζει μόνο θέσεις στον παράδεισο. Μοιράζει και ψήφους. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Ανθιμο, που όλοι οι εθνικόφρονες πολιτικοί της Θεσσαλονίκης τρέχουνε πίσω από τα ράσα του. Είναι πανελλαδικό φαινόμενο. Ολοι οι Μητροπολίτες έχουνε λόγο στις εκλογές.

Τον οποίον αποδέχονται και με ευχαρίστηση μάλιστα. Και τον ανάλογο μηχανισμό, σαν νταραβεριτζήδες, για να περάσουνε τη γραμμή στο ποίμνιο. Ποιον βουλευτή, δηλαδή, σταυρώνουμε από το κάθε κόμμα. Γι' αυτό και όλοι οι πολιτικοί είναι κάθε Κυριακή πρωί στην εκκλησία. Οι παπάδες κάθε άλλο παρά κορόιδα είναι. Ξέρουνε τη δύναμή τους και ξέρουνε πώς να τη χρησιμοποιήσουνε.

Οπως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος. Ενας ακόμα ιεράρχης που φέρει βαρέως το σύμφωνο συμβίωσης. Ο εν λόγω Νικόλαος, λοιπόν, το ξεκαθάρισε: «Οσοι ψήφισαν το σύμφωνο, να μην εχουνε επαφές με την εκκλησία». Και το πήγε ακόμα παραπέρα μάλιστα, καλώντας τους πιστούς «να ψηφίζουν μόνο πιστούς πολιτικούς». Ετσι πάει: Ή με τους ντιγκιντάγκες ή με τον λόγο του θεού. Οι χριστιανοί ψηφίζουν μόνο αντρούκλες υποψήφιους. Οι παπάδες δεν δίνουνε μόνο τη θεία κοινωνία και αντίδωρο. Δίνουνε και σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Κι άσε τα κορόιδα να λένε «ή παπάς ή ζευγάς». Και παπάς και κομματάρχης και νταραβεριτζής.

Ολοι ενώπιον της πράσινης τσόχας είναι ίσοι

ΤΟ σωστό να λέγεται. Τώρα με τη δεύτερη φορά αριστερά λειτουργούν ο νόμος και η τάξη. Η αστυνομία προστατεύει τον πολίτη. Το περί ου ο λόγος περιστατικό αναφέρθηκε στη λεβεντογέννα Κρήτη. Οπου ευδοκιμούν η φούντα, τα όπλα και η κυβοπαιξία. Μέρες που είναι, λοιπόν, το ένδοξο σώμα της ελληνικής αστυνομίας έβαλε τα δυνατά του.

Υστερα από συντονισμένες ενέργειες, έγινε αστραπιαία επιχείρηση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σε μπούκα σε καφενείο, στο Ηράκλειο, εννιά νοματαίοι είχανε στρώσει κουβέρτα και παίζανε μπαρμπούτι. Εξι Ελληνες και τρεις Αλβανοί (για να αποδειχθεί περίτρανα ότι στο κουμάρι ούτε ρατσισμός υπάρχει ούτε φυλετικές διακρίσεις. Ολοι ενώπιον της πράσινης τσόχας είναι ίσοι. Τσιγγάνοι κι επιστήμονες, ημεδαποί και αλλοδαποί). Το έγκλημά τους στυγερόν και ειδεχθές.

Τη σχετική προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Αυτόφωρο, δηλαδή, διανυκτέρευση στο αστυνομικό τμήμα και την άλλη μέρα το πρωί στον πρόεδρο. Μέχρι εδώ καλά. Στο σχετικό ρεπορτάζ ωστόσο αναφέρονται και τα προϊόντα του εγκλήματος, τα οποία και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα, δηλαδή, που έγινε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος, ένα ζευγάρι ζάρια (φωτό) και 540 ευρώ.

Αν υπολογίσουμε δηλαδή ότι πήρανε και τα λεφτά που είχε ο καφετζής (στην τσέπη και τα ψιλά στο ταμείο) μιλάμε για ένα πενηντάρι έκαστος. Αστυνομικοί, περιπολικά, κλούβες, προανάκριση, δικηγόροι και δικαστές, επειδή εννιά νοματαίοι γουστάρανε να παίξουνε στα ζάρια αυτό το τεράστιο, αυτό το αστρονομικό ποσό. Με το Δημόσιο να στερείται τους αναλογούντες φόρους. Από κάτι τέτοιους καφετζήδες είναι που τινάχτηκε στον αέρα η ελληνική οικονομία. Αποτέλεσμα; Το μπαρμπούτι έχει ήδη μεταφερθεί στο απέναντι καφενείο.

Ερώτηση: Δηλαδή, για να πέσει η Καλλονή χρειάζεται προπονητή;

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται για τις εκλογές του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Αθήνας. -Οbserver

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags