Facebook Pixel Κ. Νικολακόπουλος: Η πρώτη φορά χωρίς Φορτούνη
| 2016-01-10 16:10:00

Κ. Νικολακόπουλος: Η πρώτη φορά χωρίς Φορτούνη

Κ. Νικολακόπουλος: Η πρώτη φορά χωρίς Φορτούνη

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να μην πάρει στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αποψινό αγώνα με το Λεβαδειακό τον Φορτούνη.

• Κι η ιδιαιτερότητα είναι ότι πρόκειται για το πρώτο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, στο οποίο μένει έξω ο Έλληνας διεθνής μεσοκυνηγός, που είχε αγωνιστεί, έστω σαν αλλαγή, και στα 15 παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και στα έξι του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παίξει ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά χωρίς τον Φορτούνη, δηλαδή τον μακράν κορυφαίο του παίκτη τόσο σε σκοράρισμα, όσο και σε δημιουργία γκολ.

• Εξίσου σίγουρο είναι ότι ο αντίπαλος δεν είναι κάποια σούπερ ομάδα (και θα έχει και απουσίες), αλλά ο Λεβαδειακός έχει μία ομάδα που αν δεν του προηγηθείς με 2-0, θα σου βγάλει την ψυχή. Να θυμίσω ότι κέρδισε τις προάλλες 2-1 την ΑΕΚ, ότι έφερε 0-0 με τον ΠΑΟΚ κι ότι με τον Ολυμπιακό ήταν 0-0 ως το 88’ στον α΄γύρο στο ΟΑΚΑ.

• Ο Φορτούνης φέτος έχει παίξει βασικός στα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και στα τέσσερα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει μπει αλλαγή στα δύο με την Μπάγερν και σε εκείνα με την ΑΕΚ και τον Πλατανιά. Πρόλαβε μάλιστα να βάλει την σφραγίδα του στο ντέρμπι, βάζοντας δύο γκολ, παρότι μπήκε στο 76’!

• Ενδιαφέρον έχει και ποιος θα πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα, στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπου είχε παίξει ο Φορτούνης και στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Μάρκο έχει μάνι μάνι τέσσερις επιλογές: Πάρντο, Σεμπά, Κολοβό κι Ερνάνι.

• Ο Πάρντο κι ο Σεμπά βγάζουν πάλι φρεσκάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ακόμη και στα Χανιά ο Πάρντο είχε μεγάλη διάθεση, αλλά δεν του κάθονταν με τίποτα ένα γκολ-στην καλύτερή του στιγμή σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ακόμη κι από θέση οφσάϊντ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

• Ο Ερνάνι παραμένει πάντοτε μία περίεργη ιστορία. Ξεκινάει με όρεξη κι αυτός το παιχνίδι του Κυπέλλου, βάζει γκολ (έστω με λίγη βοήθεια από την τύχη, αφού κόντραρε η μπάλα σε ένα αμυντικό κι άλλαξε λίγο πορεία) κι εκεί που λες ότι θα πάρει τα πάνω του από ψυχολογία, βλέπεις ότι ενώ συνεχίζει με διάθεση να παίξει καλά, να ως το τέλος του ματς δεν βγάζει ούτε μία καλή σέντρα…

• Ο Κολοβός δεν έχει παίξει ποτέ βασικός στο πρωτάθλημα και δεν ξέρω μήπως ήρθε η ώρα του, αν κι ο Μάρκο ε΄ναι απρόβλεπτος σε κάποιες αποφάσεις και μπορεί να τον αφήσει κι εκτός 18άδας στο τέλος.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags