Facebook Pixel Άρθρο Νικολογιάννη για το Θέλτα - Παναθηναϊκός!
| 2016-09-29 12:52:00

Άρθρο Νικολογιάννη για το Θέλτα - Παναθηναϊκός!

Άρθρο Νικολογιάννη για το Θέλτα - Παναθηναϊκός!

To πρώτο φετινό παιχνίδι στην Ευρώπη, που αρχίζει σαν αουτσάιντερ.....
 

Το αποψινό παιχνίδι με την Θέλτα είναι το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που κατεβαίνει ως αουτσάιντερ και όχι σαν φαβορί. Όπως έγινε και στα δύο ματς με την ΑΙΚ και στα δύο ματς με την Μπρόντμπι, όπως έγινε και στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου στην Λεωφόρο κόντρα στον Αγιαξ. Σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι η ομάδα δεν …άντεξε τον ρόλο του φαβορί στην διάρκεια του αγώνα , έγιναν τρομερά λάθη και έχασε ένα ματς , που φαινόταν δικό της και ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν σίγουρος ότι θα το πάρει πριν το παιχνίδι.

Τώρα 9 στους 10 Παναθηναϊκούς να ρωτήσεις θα σου πουν, ότι «η ομάδα δεν γλιτώνει στην Θέλτα και υπάρχει κίνδυνος για ήττα με πολλά γκολ». Αυτή η εντύπωση υπάρχει πρώτον λόγω της δυναμικότητας και της εξαιρετικής κατάστασης, που βρίσκεται η Θέλτα στα τελευταία παιχνίδια(προέρχεται από το 0-2 επί της Εσπανιόλ εκτός έδρας), αλλά και των βασικών απουσιών του Παναθηναϊκού, που θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς τα βασικά του μπακ και ίσως χωρίς αριστεροπόδαρο μπακ!

Αρα ελάχιστοι πιστεύουν , ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα απόψε στο Μπαλαίδος( το χειρότερο γήπεδο, που έχω δει στην Ευρώπη τόσα χρόνια που ταξιδεύω με τον Παναθηναϊκό). Αυτό σίγουρα αφαιρεί μία πίεση από την ομάδα και της δίνει κίνητρο για να κάνει τα πάντα και να ανατρέψει τα προγνωστικά. Εξάλλου πάνε χρόνια από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού σε φάση ομίλων (κόντρα στην Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ).

Η άμυνα, που θα χρησιμοποιήσει απόψε ο Στραματσόνι θα είναι πειραματική .Ο ίδιος ξεκαθάρισε χθες , ότι θα χρησιμοποιήσει παίκτες έμπειρους, άρα δύσκολα θα δούμε τον Χουχούμη, η τον Μαρινάκη. Μπορεί να δούμε τον Κουλιμπαλί για δεύτερο συνεχόμενο ματς να παίζει αριστερά και τον Ζέκα σε έναν ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, που τον έχουμε δει κάποιες φορές στο παρελθόν και τον Λουντ δίπλα στον Λεντέσμα.

Την Θέλτα την έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές. Είναι μία ομάδα, που αν της δώσει χώρο σε «σκότωσε». Για αυτό και είναι πιο επικίνδυνη εκτός, από ότι εντός. Όταν αντιμετωπίζει στην έδρα της ομάδες, που παίζουν κλειστά δυσκολεύεται. Και αν καταφέρεις να κλέψεις την μπάλα και γρήγορα να κάνεις πάσα προς το κέντρο της άμυνάς της (είναι ευάλωτο), μπορεί να κάνεις την ζημιά. Απ’ότι βλέπω ο Στραματσόνι θα επιλέξει ένα 3-6-1 με εντολή για μία σωστή αμυντική λειτουργία και γρήγορες πάσες προς τους Ιμπάρμπο, Μπέργκ, που θα είναι έτοιμοι να κάνουν την ζημιά . Με τον Ιμπάρμπο να παίζει λίγο πιο δεξιά από τον Μπέργκ και τον Βιγιαφάνιες από πίσω να προσπαθήσει να βγάλει τις πάσες, που θα κάνουν την ζημιά.

Η Θέλτα είναι και καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και καλύτερη ποιότητα έχει. Αυτό δεν λέει κάτι. Είναι το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλες χαρές στον κόσμο του στην Ευρώπη παίζοντας ως αουτσάιντερ. Μακάρι να γίνει αυτό και απόψε και η ομάδα να καλύψει κατά κάποιο τρόπο την ήττα από τον Αγιαξ και να ανακτήσει τις ελπίδες της για πρόκριση.

Πηγή: Gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags