Facebook Pixel Η ΑΕΚ έφυγε σαν τη βρεγμένη γάτα!
| 2017-01-18 20:09:00

Η ΑΕΚ έφυγε σαν τη βρεγμένη γάτα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η ΑΕΚ έφυγε σαν τη βρεγμένη γάτα!

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Παναιτωλικός πλήγωσε την ΑΕΚ επικρατώντας 3-2 με μεγάλο πρωταγωνιστή των πρώην «κιτρινόμαυρο» Μάκο που σκόραρε δις. Μοιραίος ο Μπάρκας που στη Λεωφόρο έσωσε την Ένωση.


Ούτε τώρα δεν κατάφερε να νικήσει η ΑΕΚ με τον Ζοσέ Μοράις στον πάγκο. Ο Παναιτωλικός αρχίζει να χτίζει παράδοση στην έδρα του με την Ένωση και πήρε τη νίκη, ύστερα από ένα παιχνίδι, το οποίο δεν διεκδίκησε μεν δάφνες ποιότητας, παρουσίασε δε φοβερές εναλλαγές συναισθημάτων.

Μισή 11άδα έξω...

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια παρέταξε ο Ζοσέ Μοράις την ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξεκίνησε τον Αϊντάρεβιτς και προτίμησε να ασκήσει κυκλική εναλλαγή του έμψυχου δυναμικού του, αυτό που στην αγγλική ποδοσφαιρική ορολογία κατονομάζεται ως ροτέισον, αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος τους Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες, Πατίτο και Πέκχαρτ και στη θέση τους μπήκαν οι Μπακάκης, Ντίας, Γαλανόπουλος, Βάργκας και Αλμέιδα. Στην ουσία ο προπονητής της Ένωσης που φέρεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, άλλαξε τη μισή ενδεκάδα.

Τα χάλασε η βροχή

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς λόγω των καιρικών συνθηκών. Η βροχή που έπεφτε καταρρακτωδώς δυσχέρανε στον μέγιστο βαθμό τις προσπάθειες των αθλητών, οι οποίοι έμοιαζαν περισσότερο με πολίστες παρά με ποδοσφαιριστές. Ο αγωνιστικός χώρος έγινε πολύ βαρύς, η μπάλα με δυσκολία αναπηδούσε στο χορτάρι, δεν γλίστραγε και κολλούσε συνεχώς στις κατά τόπους λιμνούλες που είχαν δημιουργηθεί. Ίσως θα έπρεπε ο αγώνας να μην ξεκινούσε ποτέ.

Παρότι, το παιχνίδι, στερήθηκε ποιότητας εξαιτίας των συνθηκών, είχε πολύ καλή εξέλιξη. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να γίνει απειλητική μέσω των πολύ καλών και δυνατών σουτ του Αλμέιδα, αλλά και των στημένων εκτελέσεων του Βάργκας. Οπότε, η επιλογή του Μοράις να ρίξει σε αυτό το βαρύ γήπεδο τον Πορτογάλο επιθετικό και τον Βενεζουελάνο εξτρέμ δεν στερήθηκε λογικής, αφού ήθελε ακριβώς αυτά τα στοιχεία να πάρει από τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο Παναιτωλικός όμως ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.

Γκολ-γκολ

Στο 11' ο Μάρκος Αλόνσο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και ο εξερχόμενος Μπάρκας, τον ανέτρεψε με τον Παπαπέτρου να δίνει πέναλτι και κίτρινη (αντί κόκκινης) στον τερματοφύλακα του Δικεφάλου, παρότι θα μπορούσε να δείξει τη σέντρα, αφού στην εξέλιξη της φάσης μπήκε γκολ. Ο Μαρκόφσκι εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 22' από τον Αλμέιδα! Ο Βάργκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Πορτογάλος με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη, με τον ήρωα των Αγρινιωτών στο ΟΑΚΑ να κάνει κακή εκτίμηση στην έξοδό του. Σημειωτέον, ότι ο σκόρερ πετύχαινε το τρίτο του τέρμα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Είχε να σκοράρει 129 ημέρες, 4 μήνες δηλαδή.

Ανατροπή με τον πιτσιρικά και... παράπονα

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι αύξησαν την πίεση τους στα καρέ των γηπεδούχων με την ίδια συνταγή. Ο Μάνταλος με τον Χριστοδουλόπουλο προσπαθούσαν να βρούνε τον Αλμέιδα και να τον βγάλουν σε πεδίο βολής. Στο 33' οι προσπάθειές τους απέφεραν καρπούς, αλλά άλλος ήταν ο εκτελεστής . Ο Βάργκας «σέρβιρε» σε γέμισμα από φάουλ, ο Μύγας δεν απέκρουσε σωστά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γαλανόπουλου που από το ύψος του πέναλτι, έπιασε συρτό σουτ, η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-2, αφού δεν είχε ορατότητα.

Ένα λεπτό αργότερα οι Αγρινιώτες βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Ρότσα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά απέτυχε να πλασάρει τον Μπάρκα που βγήκε εγκαίρως. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, τα ριπλέι του συνδρομητικού καναλιού όμως δεν μας διαφώτισαν, αν ο τερματοφύλακας της Ένωσης ανέτρεψε τον επιθετικό του Παναιτωλικού.

Την πλήγωσε ο... πρώην δύο φορές

Το δεύτερο μέρος δεν στερήθηκε ενδιαφέροντος. Η ομάδα του Αγρίνιου ήταν περισσότερο ανεβασμένη και έδειξε περισσότερο ψυχωμένη από την ΑΕΚ που κλείστηκε υπερβολικά. Αυτή η νοοτροπία των φιλοξενούμενων έφερε την ισοφάριση στο 55'. Ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ, ο Κούσας έσπασε ωραία τη μπάλα στα δεξιά, όπου δεν ήταν κανένας παίκτης της Ένωσης πέρα του πρώην «κιτρινόμαυρου», Μάκου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο και πλάσαρε εύστοχα τον Μπάρκα.

Το 2-2 οδήγησε τον Μοράις σε διπλή αλλαγή. Ο Πορτογάλος έβγαλε Βάργκας και Χριστοδουλόπουλο και έριξε μέσα τον Πέκχαρτ και τον Μπακασέτα. Το σχήμα άλλαξε, έγινε πιο ψηλό και επιθετικό, αφού η ΑΕΚ έπαιξε σε διάταξη 4-4-2 με δύο... πύργους για φορ, τον «Μπάκα» δεκάρι και τον Μάνταλο να μετατοπίζεται ως εσωτερικός αριστερός μέσος δίπλα στον Γιόχανσον. Η Ένωση όμως δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα από αυτές τις κινήσεις, αφού ο Παναιτωλικός είχε κλείσει τις γραμμές και κρατούσε μακριά από τα καρέ της τους «κιτρινόμαυρους». Ούτε ένα σουτ δεν κατάφερε να κάνουν Αλμέιδα-Μπακασέτας, ενώ ο Τσέχος δεν τροφοδοτήθηκε ποτέ.

Το ματς οδηγούταν με μαθηματική ακρίβεια στην ισοπαλία. Αυτή την αίσθηση είχαν βέβαια μόνο οι παίκτες της ΑΕΚ που άφηναν τις συχνές επισκέψεις των αντιπάλων τους και δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι. Στο 82' ο Παναιτωλικός ξαναχτύπησε και ο κορυφαίος της ΑΕΚ στη Λεωφόρο αναδείχτηκε σε μοιραίο ποδοσφαιριστή στο Αγρίνιο. Ο Ρότσα έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Μπάρκας έκανε λανθασμένη εκτίμηση, η μπάλα αντί να κυλήσει άουτ κόλλησε δεν κύλησε άουτ, ο Μάκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος για να πλασάρει από κοντά στην κενή εστία, για το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να βυθίζεται με τον Μοράις στον πάγκο κάτι για το οποίο έχουν ευθύνη οι διοικούντες, που δεν πήραν άμεσα αποφάσεις. Ο Πορτογάλος δεν έχει πάρει κανένα παιχνίδι στο 2017 και έχει χτίσει ένα αρνητικό ρεκόρ.


Παναιτωλικός (Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (71' Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80' Ρόσα Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58' Πέκχαρτ), Μάνταλος (80' Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος (58' Μπακασέτας), Αλμέιδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags