Facebook Pixel ΠΑΟΚ για να τρελαίνεσαι, με κέρασμα Μυστακίδη!
| 2017-01-29 20:11:00

ΠΑΟΚ για να τρελαίνεσαι, με κέρασμα Μυστακίδη!

ΠΑΟΚ για να τρελαίνεσαι, με κέρασμα Μυστακίδη!

Τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο! Αν και έxασε σωρεία ευκαιριών και έπαιζε με 10 για 60 λεπτά, λόγω της αποβολής του Κλάους, επικράτησε 1-0 με το γκολ του Μυστακίδη. Απίστευτες φάσεις έχασε ο Σάκχοφ. Τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για τον Δικέφαλο.

Σε ένα παιχνίδι που το τελικό σκορ θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με γκολ του Μυστακίδη στο δεύτερο μέρος. Η νίκη του όμως μπορεί να χαρακτηριστεί, «μεγάλης ομάδας», αφού την πήρε έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που αρκέστηκε με την ισοπαλία στην Ξάνθη.

Το στήσιμο του ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Ίβιτς ξεκίνησε στο Αγρίνιο τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς και στο κέντρο τους Τσίμιροτ και Σάκχοφ, με τον Κάνιας να έχει μείνει στον πάγκο, ενώ ο Μπίσεσβαρ έπαιξε λίγο πιο μπροστά τους ως ψευτοδεκάρι. Από τις πτέρυγες προέλαυναν Κάμπος και Πέλκας και στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Αθανασιάδης, του η παρουσία ήταν καταλυτική στο παιχνίδι. Μπορεί επιθετικά να μην πρόσφερε κάτι σημαντικό, αλλά αμυντικά ήταν πολύ καλός μέχρι να επηρεάσει με ανόητο τρόπο τις αριθμητικές ισορροπίες.

Μπαλάρα για μισή ώρα!

Το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού θα μπορούσε να εξελιχθεί σε... ποδοσφαιρική πανδαισία, αν ευοδωνόντουσαν με την επίτευξη τερμάτων όσες ευκαιρίες πραγματοποιήθηκαν. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τον Παναιτωλικό να μπαίνει άφοβος στο γήπεδο όντας άκρως απειλητικός και τον ΠΑΟΚ να... κεντά μεσοεπιθετικά, συμπληρώνοντας καρέ ευκαιριών. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά τα πρώτα 30 λεπτά ήταν μία μηχανή παραγωγής ευκαιριών, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό από τον Βλάνταν Ίβιτς.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στον αγώνα, στο 4' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν 2 λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από κακή έξοδο του Κυριακίδη, ο Σάκχοφ προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε για λίγο άουτ. Γενικά ο Ουκρανός, ήταν πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις! Στο 14' ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά χάνοντας τρομερή ευκαιρία να πετύχουν το 0-1. Ο Κάμπος μπούκαρε από δεξιά, γύρισε στον Μπίσεσβαρ, που έκανε το πλασέ, ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια ενστικτωδώς, ο Σάκχοφ πήρε την επαναφορά, αλλά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ήταν μπροστά από κενή εστία. Δύο λεπτά αργότερα, η όμορφη ατομική ενέργεια του Μπίσεσβαρ είχε κακό τελείωμα, ενώ στο 21' ακυρώθηκε γκολ ορθώς ως οφσάιντ, αφού ο Σάκχοφ ήταν εκτεθειμένος, πριν δώσει ασίσ στον Κρέσπο.

Ανοησία από Κλάους και με 10 ο ΠΑΟΚ!

Ο Παναιτωλικός πίεσε στα επόμενα λεπτά, με τον Αθανασιάδη να βοηθά αμυντικά για τον ΠΑΟΚ σε δύο στιγμές (εκτέλεση φάουλ και κόρνερ), στο 32' όμως η απερίσκεπτη ενέργειά του απέβη μοιραία για εκείνον και την ομάδα του. Ο Χαντάκιας του έκανε φάουλ και στη συνέχεια ο Κλάους του έριξε αγκωνιά στο στομάχι, κάτι που είδε ο Καλογερόπουλος και του έδειξε απευθείας κόκκινη, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς με 10. Η εξέλιξη με την ανοησία του αρχηγού των «ασπρόμαυρων» ήρθε σε ένα σημείο που το συγκρότημα του Βλάνταν Ίβιτς είχε αποκτήσει ρυθμό και το πάνω χέρι.

Οπότε ήταν καταλυτική για την έκβαση, αλλά και την εικόνα της αναμέτρησης, η οποία απέκτησε περισσότερα νεύρα και σκληρά χτυπήματα. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν άλλη μία ευκαιρία με τον νεοεισελθέντα Μυστακίδης (μπήκε στο 40' αντί του Κάμπος που είχε πρόβλημα), να βγάζει σέντρα για το κεφάλι του Σάκχοφ, ο οποίος για τρίτη φορά έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Το έβαλε ο Μυστακίδης

Το ίδιο συνέβη στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Ουκρανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη χαραμίζοντας το πολύ καλό γέμισμα του Μυστακίδη από δεξιά. O τελευταίος όμως ήταν τυχερότερος στο 62' και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ! Ύστερα από απανωτά λάθη στην άμυνα του Παναιτωλικού, η μπάλα έφτασε στον Λέοβατς που σέντρα από αριστερά και η «χρυσή αλλαγή» του Ίβιτς, με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη που δεν μπορούσε να πιστέψει τη γκάφα που έκαναν οι αμυντικοί του.

Ο Σέρβος τεχνικός έριξε άμεσα στο παιχνίδι τον Μαλεζά για να ενισχύσει τα μετόπισθεν και να «δέσει» το νικηφόρο αποτέλεσμα, ενώ το σύστημα έγινε περισσότερο αμυντικογενές με την είσοδο του Κάνιας στο 76' που πήρε τη θέση του τραυματία Πέλκας (χτύπησε σε σύγκρουση με τον Κούσα). Δέκα λεπτά αργότερα πάντως οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να είχαν κλειδώσει τη νίκη, αλλά ο Λέο Μάτος δεν μπόρεσε να βάλει έγκαιρα την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Λέοβατς. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Δικέφαλο να κάνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας 29 βαθμούς (5η θέση).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (65' Λόπες), Μύγας (40' Κουτρουμάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (63' Μαλεζάς), Κάμπος (40' Μυστακίδης), Πέλκας (76' Κάνιας), Αθανασιάδης.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags