Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Το «7 στα 7», «το έχει ξανακάνει» κι άλλα ακόμη!
| 2016-05-06 09:42:00

Νικολακόπουλος: Το «7 στα 7», «το έχει ξανακάνει» κι άλλα ακόμη!

Νικολακόπουλος: Το «7 στα 7», «το έχει ξανακάνει» κι άλλα ακόμη!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του να γράψει λίγο για ποδόσφαιρο, στον πιο ευτελισμένο, γίνει δε γίνει, τελικό Κυπέλλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!!!

Ας κάνω ό,τι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, που όλοι καταλαβαίνουμε πλέον πολύ καλά τι γίνεται…, κι ας γράψω για ποδόσφαιρο, για τον τελικό, που είτε παιχτεί, είτε δεν παιχτεί έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του πιο ευτελισμένου τελικού Κυπέλλου της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!!!

Ένα: ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τους 7 τελευταίους τελικούς του Κυπέλλου στους οποίους έχει παίξει, από το 2005 κι έπειτα. Διαδοχικά Άρη (3-0), ΑΕΚ (3-0), πάλι Άρη (2-0), πάλι ΑΕΚ (4-4 και στα πέναλτι), Ατρόμητο (2-1 στην παράταση), Αστέρα (3-1 στην παράταση), Ξάνθη (3-1). Εφτά στα εφτά έχει γράψει και πάει για το οκτώ στα οκτώ! Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι αυτός είναι ο πρώτος του τελικός κόντρα σε μεγάλη ομάδα μετά το 2009.

Δύο: ιστορικά όλοι οι τελικοί με την ΑΕΚ είναι ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 το 1953. Η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 το 1956. Και πιο πρόσφατα, η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 το 2002 κι ο Ολυμπιακός στα πέναλτι το 2009. Ακόμη και στο 3-0 το 2006 το αποτέλεσμα ως το 61’ ήταν 0-0. Κοινώς, ο Ολυμπιακός αν δεν το αντιμετωπίσει αυτό τον τελικό ως ντέρμπι, θα αυτοκτονήσει.

Τρία: είναι η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει τελικό Κυπέλλου χωρίς να έχει δώσει αγώνα επί τόσες εβδομάδες. Η πρώτη ήταν το 2008, όταν μάλιστα ήταν 28 ημέρες χωρίς ματς (!!!), αλλά πήγε και κέρδισε 2-0 τον Άρη μέσα στο Καυταντζόγλειο. Άρα, το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός!

Τέσσερα: επί Μανωλά η ΑΕΚ πάντα ξεκινάει πολύ δυνατά και πρεσάρει ψηλά στα πρώτα λεπτά για να κάνει γρήγορο γκολ η, έστω να πάρει τον αέρα του παιχνιδιού. Νομίζω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από τη σύνθεση, αλλά και τον σχηματισμό που πάντα βάζει και θα έχει αλλαγή τον Τζιμπούρ, ως κρυφό χαρτί. Θα επιχειρήσει να βγάλει φάσεις με Γκάλο και (κυρίως) Ντιντάκ, φέρνοντας προν τον άξονα τους Βάργκας, Μπαρμπόσα για κάποιο καλό σουτ. Γενικά θα προσπαθήσει να βγάλει κρυφούς φορ (βλέπε και Μάνταλο).

Πέντε: στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός εδώ κι έξι χρόνια, με οποιονδήποτε αντίπαλο, έχει χάσει μόνο μία φορά, φέτος από την ΑΕΚ, με ένα πέναλτι και τελειώνοντας το ματς με εννιά παίκτες.

Καλό τελικό! Κι ας μην έχουν…εξαντληθεί ακόμη τα…εισιτήρια! Ας το ρίξουμε στην πλάκα, αλλιώς…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags