Facebook Pixel Το (ευχάριστο) ζοριλίκι του Βλάνταν Ιβιτς
| 2016-09-02 13:16:00

Το (ευχάριστο) ζοριλίκι του Βλάνταν Ιβιτς

Το (ευχάριστο) ζοριλίκι  του Βλάνταν Ιβιτς

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τα πράγματα που ζορίζουν για τον Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ λόγω της πληρότητας του ρόστερ που έχει η ομάδα του...

 

«When the going gets tough, the tough get going». Ήτοι, όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι ζόρικοι συνεχίζουν! Αποδίδεται ως έκφραση στον Τζον Κένεντι. Θεωρείται από τις αγαπημένες εκφράσεις του Κλιντ Ίστγουντ. Και ταιριάζει – ταμάμ είναι με την περίπτωση του – στον Βλάνταν Ίβιτς…

 

Με λίγα λόγια; Η πληρότητα του ρόστερ του καθιστά πλέον, ζόρικα τα δεδομένα για τον προπονητή του. Είναι δε, ίσως – λέμε: Ίσως – η πρώτη φορά με για ρόστερ του ΠΑΟΚ τέτοια πληρότητα. Και σε τέτοια χρονική περίοδο. Τι σημαίνει αυτό; Όλα είναι στα χέρια του Σέρβου προπονητή. Επειδή δε, γνωρίζουμε πως του αρέσουν τα δύσκολα… Πιστεύουμε ακράδαντα, πως το ζόρι της πληρότητας του αρέσει. Τούτο δε, επειδή κι αυτός ζόρικος είναι!

 

Όπως και να το κάνουμε κάθε προπονητής εύχεται πληρότητα στο ρόστερ του. Κι όταν πιάνει η ευχή του… Αρχίζουν τα ζόρια. Ποιος, πως και πότε παίζει κάθε μονάδα στην ομάδα. Νόμος της μπάλας.

 

Το έχει πει κι ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Πάει να σπάσει το κεφάλι μου κάθε φορά που βγάζω την 11άδα της Ρεάλ από το ρόστερ της». Κι όταν τον ρώτησαν εάν προτιμούσε, να σπάει το κεφάλι του κάθε φορά που δεν βγάζει 11άδα; Ο Γάλλος ήταν κάθετος: «Χίλιες φορές να περισσεύουν παίκτες, παρά να λείπουν. Εξάλλου κι οι προπονητές για να βρίσκουν ορθές λύσεις και να κάνουν ορθές επιλογές πληρώνονται»…

 

Τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως. βεβαίως… Ανάλογα σκέφτεται κι ο Βλάνταν Ίβιτς. Τηρουμένων τω αναλογιών, λέμε. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε.

 

Έλαχε λοιπόν, στον Βλάνταν Ίβιτς το πληρέστερο ρόστερ. Έλαχε το ζόρι, που λέμε. Δεν είναι δα, και το ευκολότερο έργο για έναν προπονητή η διαμόρφωση 11άδας με τόσους παίκτες στην διάθεση του. Είναι όμως, ευκολότερο από την διαμόρφωση της δίχως τόσους παίκτες. Είναι απλά, τα πράγματα.

 

Συνάμα ανεβαίνει κι ο πήχης των απαιτήσεων από τον ΠΑΟΚ. Ο Βλάνταν Ίβιτς πλάθει μία νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες. Με νέα νοοτροπία, νέα φιλοσοφία και νέα δεδομένα. Δεν πλάθεται από τη μία ημέρα στην άλλη η ομάδα την κι ο προπονητής και ο κόσμος προσδοκούν. Πέρα από το πλάσιμο χρειάζεται και ψήσιμο. Κι ο χρόνος για το ψήσιμο… παρέρχεται ανεπιστρεπτί!

 

Τα χιλιόμετρα στους αγώνες δηλαδή, τα οποία απαιτούνται για το μοντάρισμα λείπουν από τον ΠΑΟΚ. Αιτία; Τα γινάτια τα οποία βγάζουν μάτια στο πεδίο μαχών της εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσας και μη μετανοούσα ΕΠΟ. Ο χρόνος – με άλλα λόγια – κυλά σε βάρος του ΠΑΟΚ δίχως ευθύνη του ΠΑΟΚ…

 

Έτσι ή αλλιώς πάντως, στον αντίποδα των μειονεκτημάτων… Του μειονεκτήματος δηλαδή, με την έλλειψη χιλιομέτρων, είναι τα πλεονεκτήματα. Η πληρότητα του ρόστερ, η αύξηση της ισχύος κι η ποικιλία εναλλακτικών επιλογών διαμορφώνουν μία νέα εποχή στον ΠΑΟΚ. Με το πήχη των προσδοκιών ψηλά, πολύ ψηλά. Με τα πράγματα να ζορίζουν. Και τους ζόρικους να συνεχίζουν!

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags