Facebook Pixel Πριν τη βεντέτα... ΜπαΧασέτα
| 2016-09-26 21:25:00

Πριν τη βεντέτα... ΜπαΧασέτα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πριν τη βεντέτα... ΜπαΧασέτα

Η ίωση της 5ης αγωνιστικής με τις γκέλες των μεγάλων "κόλλησε" και την ΑΕΚ που ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον μαχητικό Ηρακλή. Προβλήματισε χωρίς Μάνταλο η Ένωση που ήταν ανύπαρκτη επιθετικά και πάει Καραϊσκάκη για το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς.

Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ την ηττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Ηρακλή, δεν απείλησε ουσιαστικά και φάνηκε πολύ η απουσία του Μάνταλου από το παιχνίδι.

Με αντι-Μάνταλο και Πέκχαρτ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής. Εν τη απουσία του χειρουργημένου στη μύτη Μάνταλου επέλεξε τον Μπακασέτα ως επιτελικό μέσο και στην επίθεση πήρε θέση ο Πέκχαρτ, αφού ο Αλμέιδα προφυλάχθηκε για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Με εξαίρεση την είσοδο του Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, δεν υπήρχαν άλλες διαφοροποιήσεις στο σχήμα σε σχέση με αυτό της Βέροιας.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, παρότι είχε τον έλεγχο. Η Ένωση, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ανασταλτικά αφού ο Ηρακλής δεν απείλησε (με εξαίρεση μία επέλαση του Λάμπρου στο 28'), βρήκε μπροστά της την πολύ καλά στημένη την άμυνα του Ηρακλή, η οποία είχε κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον. Ως εκ τούτου, οι γηπεδούχοι υστερούσαν δημιουργικά κάτι που είχε λογική εξήγηση (Εννοείται έπαιξε ρόλο η απουσία του Μάνταλου και του Αλμέιδα).

Δεν πας πουθενά με Πέκχαρτ

Ροντρίγκεζ και Βάργκας, που δεν ήταν σε φοβερή ημέρα (ιδιαίτερα ο δεύτερος που είχε κάποιες ενοχλήσεις), είχαν εντολές να συγκλίνουν στον άξονα, ώστε να βγαίνουν μπροστά οι δύο ακραίοι μπακ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγάλουν σωστές μπαλιές στην περιοχή. Συν τοις άλλοις παρουσία του Πέκχαρτ έβλαπτε τη λειτουργία της ομάδας. Ο Τσέχος ήταν μία ταχύτητα κάτω, δεν μπορούσε να δώσει με τη μία την μπάλα και δυσχέραινε την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, είχε κακές τοποθετήσεις και λανθασμένες μεταβιβάσεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν... σταύρωσε ευκαιρία. Μία καλή στιγμή είχε, στο 10' και αυτή από κεφαλιά του Πατίτο που απέκρουσε σε κόρνερ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων. Γι'αυτό και στο ημίωρο ο Κετσπάγια έδωσε εντολή στον Αραβίδη να προθερμανθεί.

Το γκολ που δεν ήρθε ποτέ

Στο δεύτερο μέρος ο Γεωργιανός έκανε δύο άμεσες αλλαγές, αλλά δεν έβαλε μέσα τον 29χρονο επιθετικό. Έριξε στη μάχη Πλατέλλα (αντί Πέκχαρτ) και τον Λάζαρο (αντί του Βάργκας). Έτσι πέρασε ο Μπακασέτας στην κορυφή και ο Πατίτο πέρασε δεκάρι. Οι αλχημειες του Τιμούρ έκαναν ταχύτερη και απειλητικότερη την Ένωση, η οποία έκανε αρκετές προσπάθειες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Έτρεχε, πλαγιοκοπούσε στην περιοχή του "γηραιού", αλλά εκτός ότι γίνονταν λανθασμένες επιλογές στην πάσα δεν υπήρχε και ο παίκτης που θα έβαζε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι στο 72' ο προπονητής της ΑΕΚ έριξε μέσα τον Αραβίδη (αντί του Σιμόες) και άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3.

Τα λεπτά περνούσαν και πάλι όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήξεραν τί να κάνουν την μπάλα και δεν μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, παρά το γεγονός, ότι ο Ηρακλής είχε ανοίξει και ήταν εμφανώς κουρασμένος. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον Ηρακλή να κλέβει βαθμούς από την ΑΕΚ, η οποία υπέπεσε, όπως και οι έτεροι μεγάλοι, στην πρώτη γκέλα της χρονιάς.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (72' Αραβίδης), Μπακασέτας, Ροντρίγκεζ, Βάργκας (46' Πλατέλλας), Πέκχαρτ (46' Χριστοδουλόπουλος)

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Αγγελόπουλος, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Κούρος, Λάμπρου (60' Ζιάμπαρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54' Πασάς), Περόνε (83' Λουκίνας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags