Facebook Pixel Τον ξεκλείδωσε ο Λέτο και πάει Καραϊσκάκη!
| 2016-10-30 17:52:00

Τον ξεκλείδωσε ο Λέτο και πάει Καραϊσκάκη!

Τον ξεκλείδωσε ο Λέτο και πάει Καραϊσκάκη!

O Παναθηναϊκός έχασε ξανά πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά λυτρώθηκε με Λέτο-Εμποκού επικρατώντας του Ηρακλή στη Λεωφόρο (2-0) και ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όντας στο -4 από τους Πειραιώτες...

Νίκη-βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό μετά από δυο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι χρειάστηκε να χάσουν ξανά πάρα πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από τη στιγμή που ξεκόλλησαν με τον Λέτο στο 58’ δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν σε νίκη επί του Ηρακλή με 2-0. Έτσι, οι Πράσινοι μείωσαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και πάει στο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας όντας στο -4 από τους Πειραιώτες. Αντιθέτως, ο Ηρακλής παρέμεινε τελευταίος με 3 βαθμούς, ενώ αγνοεί ακόμα τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρεσιτάλ αστοχίας… ξανά!

Μια από τα ίδια ήταν για τον Παναθηναϊκό το πρώτο ημίχρονο αφού οι Πράσινοι δημιούργησαν για ακόμα ένα παιχνίδι πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι μπήκε φουριόζα στο γήπεδο και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 11’ με τον Μπεργκ που κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος από σέντρα του Βιγιαφάνιες, αλλά αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Ο Σουηδός σπατάλησε ακόμα μια καλή στιγμή στο 14’, ενώ δυο λεπτά αργότερα κόπηκε με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ ενώ έφευγε απέναντι στον Περνίς.

Οι Πράσινοι συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά και έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Λέτο να αστοχεί εξ’ επαφής με κεφαλιά στο 22’! Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιβανόφ σούταρε ελάχιστα άουτ από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 36’ ο Περνίς επενέβη σε σουτ του Βιγιαφάνιες στην κίνηση μέσα από την περιοχή έπειτα από γύρισμα του Γουακάσο. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία στιγμή του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του Γιάννη Αμανατίδη είχαν το μυαλό τους μόνο στα μετόπισθεν παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας. Εντούτοις, δέχθηκαν πάρα πολλές φάσεις και κράτησαν το μηδέν είτε από τις επεμβάσεις του Περνίς είτε από την αστοχία των αντιπάλων.   

"Έκρηξη" με Λέτο και Εμποκού

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με ευκαιρία του Παναθηναϊκού, αλλά ο Περνίς απέκρουσε το αριστερό σουτ του Λέτο στο 46’. Τελικά, ο Αργεντινός κατάφερε να «λύσει τον γόρδιο δεσμό» με περιπετειώδη τρόπο στο 58’. Ο «Σέμπα» βρήκε τον Μπεργκ με ωραία μπαλιά, ο Μπαρτολίνι πρόλαβε τον Σουηδό, αλλά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ που έσωσε ο Περνίς. Από την απόκρουση, η μπάλα έφτασε στον Λέτο που τη βρήκε με το δεξί. Κανείς δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα κατευθύνθηκε αργά προς τα δίχτυα με τον κόσμο και τον πάγκο του Παναθηναϊκού να ξεσπά μετά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες!

Αφού, λοιπόν, μπήκε το πρώτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού «ξεμπούκωσαν» και έβαλαν άμεσα και δεύτερο γκολ! Σκόρερ ήταν ο Εμποκού στο 62’. Ο Αφρικανός πήρε την μπάλα μετά από κλέψιμο του Μπεργκ και με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ από το ύψος της περιοχής, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο Ηρακλής σπατάλησε τη μεγαλύτερη φάση του στο παιχνίδι και μαζί την ευκαιρία να ξαναμπεί στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος στο 79’ με τον Κυνηγόπουλο να αστοχεί από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα «πάρε-βάλε» του Πασά.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ - Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης (55’ Εμποκού)- Λουντ (83’ Μίγγος), Ρέις, Γουακάσο - Βιγιαφάνιες - Λέτο (67’ Ιμπάρμπο), Μπεργκ. 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Αμανατίδης): Περνίς - Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς -  Ρούσσος, Ινζόγλου - Μοντέιρο, Λεοζίνιο (67’ Αγγελόπουλος), Κούρος (46’ Πασάς) - Λάμπρου (78’ Κυνηγόπουλος).

Διαιτητής: Αγ. Ευαγγέλου (Αθηνών).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags