Facebook Pixel «Διπλό» με καλή μπάλα στην Αθήνα και οι ΠΑΟΚτσήδες... βλέπουν αστεράκια!
| 2017-04-05 19:07:00

«Διπλό» με καλή μπάλα στην Αθήνα και οι ΠΑΟΚτσήδες... βλέπουν αστεράκια!

«Διπλό» με καλή μπάλα στην Αθήνα και οι ΠΑΟΚτσήδες... βλέπουν αστεράκια!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο Περιστέρι, νίκησε τον Ατρόμητο 2-0 με τους Μπίσεσβαρ (2') και Κουλούρη (38') και ανέβηκε δεύτερος γλυκοκοιτάζοντας το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην δύσκολη έδρα του Ατρόμητου, επικράτησε σχετικά άνετα με 2-0, σημείωσε την τρίτη σερί νίκη του στη Superleague και ανέβηκε δεύτερος βλέποντας... Τσάμπιονς Λιγκ!

Πώς παρατάχθηκαν


Με αρκετές αλλαγές βασικών παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού εκτός βασικού σχήματος έμειναν οι Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ και Ενρίκε, με τον Ίβιτς να ξεκινάει με τους Μπρκιτς στο τέρμα, τους Μαλεζά - Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, τον Κίτσιου δεξιά και τον Λέοβατς αριστέρα. Κάτσε, Κάνιας και Τσίμιροτ ήταν στην μεσαία γραμμή, με τους Κάμπος και Μπίσεσβαρ στο πλάι του προωθημένου Κουλούρη.

Για τον Ατρόμητο ο Ρικάρντο Σα Πίντο άρχισε το ματς με τους Γκορμπούνοφ, Μανιάτη, Φυτανίδη, Ζησόπουλο, Τόνσο, Κατράνη, Ούμπιδες, Κυριακίδη, Κυβρακίδη, Λε Ταλέκ και Ντιγκινί.

Γκολ από τα... αποδυτήρια, πάρτυ ο ΠΑΟΚ!

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να ξεκινήσει το παιχνίδι στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ έβαλε από... κάτω τον Ατρόμητο με ένα εξαιρετικό γκολ του Μπίσεσβαρ. Συγκεκριμένα, η φάση εκτυλίχθηκε στο 2', με τον Λέοβατς να περνάει κάθετα στον Ολλανδό, αυτός να αφήνει πίσω με άνεση τον Φυτανίδη και με όμορφο πλασέ να νικάει τον Γκορμπούνοφ για το 0-1.

Το γρήγορο γκολ έδωσε άλλον αέρα στον Δικέφαλο του Βορρά, που πήρε τον έλεγχο και στο 21' θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Γκορμπούνοφ και το δοκάρι τον σταμάτησαν. Ο Κουλούρης αρχικά σούταρε στα χέρια του κίπερ του Ατρόμητου και στην συνέχεια ο Λέοβατς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.

Στο 22' παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ ο Φυτανίδης, ενώ στο 30' ο Μπίσεσβαρ είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Το γκολ που... ψηνόταν για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 38', ύστερα από προσπάθεια του Κίτσιου από δεξιά, σέντρα και σουτ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή για το 0-2.

Οι "ασπρόμαυροι" έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Ατρόμητος εκτός από μία φάση με τον Λε Ταλέκ στο 11' δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περαιτέρω την εστία του Μπρκιτς.

Αρκετές φάσεις, άνετα ο ΠΑΟΚ

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και μόλις στο 48' απείλησε με τον Ντιγκινί, που είδε τον Μπρκιτς να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 52' ο ίδιος παίκτης είδε τον κίπερ του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει την μπάλα σε γυριστό που επιχείρησε, ενώ στο 75΄οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Φυτανίδης σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρκιτς. Η αναμέτρηση είχε ανοίξει αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, στο 73' με ένα γυριστό του Κουλούρη που πέρασε άουτ.

Στο 77' ο νεοεισελθών Ουάρντα είχε ένα δυνατό σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να το βγάζει εντυπωσιακά στην γωνία του, ενώ ο Κάνιας παραλίγο να χριστεί σε δεύτερο σερί ματς, σκόρερ, όταν η κεφαλιά του στο 82' κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι το τέλος κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια σημαντική νίκη, που τον φέρνει δεύτερο (αύριο παίζει ο Πανιώνιος με τον Παναθηναϊκό) να... γλυκοκοιτάζει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (38΄ Λημνιός), Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (83΄ Κοντοές), Μανιάτης, Ούμπιδες, Κυριακίδης, Τόνσο, Ντιγκινί (77΄ Πλατέλλας), Λε Ταλέκ

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρίκιτς, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κίτσιου, Κάτσε (69΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (77΄ Ουάρντα), Ντζάλμα (83΄ Λεονάρντο), Κουλούρης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags