Facebook Pixel Μάχη γιγάντων - Γιουνάιτεντ και Άγιαξ στον τελικό του Γιουρόπα με προκρίσεις θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-05-11 23:57:00

Μάχη γιγάντων - Γιουνάιτεντ και Άγιαξ στον τελικό του Γιουρόπα με προκρίσεις θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάχη γιγάντων - Γιουνάιτεντ και Άγιαξ στον τελικό του Γιουρόπα με προκρίσεις θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός έγινε στους ημιτελικούς, με τον Άγιαξ να χάνει 3-1 από τη Λιόν, αλλά να περνά στον τελικό! Το ίδιο και η Γιουνάιτεντ που ισοφαρίστηκε στο 85' από τη Θέλτα (1-1) και γλίτωσε το "έμφραγμα" στην εκπνοή!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Θέλτα 1-1

Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραλίγο να την πάθουν στο τέλος, αλλά προκρίθηκαν με πολλή αγωνία. Η Γιουνάιτεντ ήλεγξε τον ρυθμό και δεν κινδύνευσε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, ενώ στο 17’ ο Φελαϊνί πέτυχε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μουρίνιο με κεφαλιά από σέντρα του Ράσφορντ.

Στο δεύτερο μέρος έδειχναν να μην αλλάζουν, με τη Γιουνάιτεντ να κάνει αυτό που ο προπονητής της, Ζοσέ Μουρίνιο, ξέρει καλύτερα, αποκόπτοντας τον ρυθμό του αντιπάλου και διασφαλίζοντας το προβάδισμα. Η Θέλτα, όμως, κατάφερε να μειώσει με τον Ρονκάλια στο 85’. Τρία λεπτά αργότερα ο σκόρερ της Θέλτα και ο Μπαϊγί αποβλήθηκαν, με το ματς να γίνεται «θρίλερ». Στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Θέλτα παραλίγο να κλέψει την πρόκριση. Ο Μποβού γύρισε την μπάλα στον Γκουιντέτι, ο οποίος δεν κατάφερε να σουτάρει από τη μικρή περιοχή σε κενό τέρμα!

Έτσι, η Γιουνάιτεντ γλίτωσε το κάζο και προκρίθηκε σε τελικό του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!
 


 

Λιόν - Άγιαξ 3-1

Τρελό παιχνίδι έγινε στη Γαλλία, με τη Λιόν να μπαίνει δυνατά στο ματς, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Αντίθετα, τα κατάφερε ο Άγιαξ με τον Ντόλμπεργκ στο 27, γκολ που έδειχνε να τελειώνει την υπόθεση-πρόκριση. Η Λιόν, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με δυο γκολ του Λακαζέτ σε δυο λεπτά (πέναλτι στο 45’ και κοντινό πλασέ ένα λεπτό αργότερα) γύρισε το ματς «τούμπα» και έψαχνε ακόμα δυο τέρματα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι έδειξαν να μένουν από δυνάμεις και το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει, μέχρι που στο τελευταίο δεκάλεπτο τα είδαμε.. όλα. Στο 79’ ο Άγιαξ είχε δοκάρι με τον Βαν ντε Μπέεκ, ενώ στο 81’ ο Γκεζάλ έκανε το 3-1 με κεφαλιά. Η Λιόν έψαχνε ακόμα ένα γκολ με την παράταση, με τον Βιργκίβερ να αποβάλλεται στο 84’ αφήνοντας τον Άγιαξ με 10 παίκτες! Οι Γάλλοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στην εκτέλεση. Ο Κορνέ αστόχησε όντας ολομόναχος από πολύ κοντά στο 88’ και ο Άγιαξ προκρίθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1996!
 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags