ΘΕΜΙΤΟ, απόλυτα θεμιτό. Επαγγελματίας είναι, υψηλού επιπέδου, συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του, και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέγει την ομάδα που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, την ομάδα που ταιριάζει περισσότερο στις φιλοδοξίες του και βοηθά στην εξέλιξη της καριέρας του.

 

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ, από πληροφορίες διασταυρωμένες από το περιβάλλον του αθλητή, αλλά είναι προϊόν προσωπικής αξιολόγησης και κρίσης.

 

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ που δεν έχω καταλάβει είναι οι αξίωσεις του Σλούκα κατά την πολυσυζητημένη περίοδο των διαπραγματεύσεων.

 

ΝΑ ΑΞΙΩΣΕΙ δηλαδή από την ομάδα του περισσότερο χρόνο συμμετοχής! Να αξιώσει δηλαδή να συζητήσει με το προπονητικό τιμ περισσότερα λεπτά αγωνιστικής δράσης!

 

ΚΑΙ ΠΩΣ θα μπορούσε να το εξασφαλίσει αυτό ο παίκτης;

 

ΜΕΤΑ η αξίωση του Σλούκα για τον ρόλο του στην ομάδα είναι κάτι που επίσης δυσκολεύομαι να το εξηγήσω, να το ερμηνεύσω.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ να διαπραγματευθείς τον ρόλο σου σε μια ομάδα πρωταγωνίστρια σε όλα τα μέτωπα σαν τον Ολυμπιακό;

 

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ λοιπόν ο παίκτης να πίστεψε ότι μ’ αυτές τις θέσεις και τις αξιώσεις, θα μπορούσε να ανανέωσει στην ομάδα του!

 

Ο ΣΛΟΥΚΑΣ είναι επαγγελματίας χρόνια, εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός χαρακτήρας, έχει μεγάλη πείρα πλέον στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και στους χώρους που συνορεύουν με το άθλημα. Γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς λειτουργούν τα μεγάλα κλαμπ.

 

ΧΡΟΝΟ μπορείς να αγοράσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ακόμα και από αυτές της σταθερής, αλλά από μία ομάδα είναι φύσει και θέσει αδύνατον.

 

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ρόλο. Κια τα δύο τα κερδίζεις με την αγωνιστική σου παρουσία και συνέπεια, με την αγωνιστική σου βελτίωση στα παρκέ. Δεν μπορείς όμως να τα αξιώνεις και μάλιστα προκαταβολικά.

 

ΑΝ ΜΠΕΙΣ σ' αυτή τη διαδικασία, αν υιοθετήσεις ανάλογη νοοτροπία, κατά την ταπεινή μου άποψη κάνεις πρωτίστως λάθος στο προφίλ σου και δευτερευόντως δημιουργείς πρόβλημα στον σύλλογο που αγωνίζεσαι.

 

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αξιολογήσεις τον εαυτό σου με ένα ποσό που η διοίκηση θα θεωρεί υπέρογκο, υπερβολικό. Αλλά είναι δικαίωμά σου!

 

ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ επίσης η δυνατότητα, αξιολογώντας τον εαυτό σου, να επιβάλεις στο συμβόλαιό σου όρους οικονομικούς!

 

ΑΛΛΑ ΝΑ διαπραγματευθείς ρόλο και χρόνο συμμετοχής, μοιάζει τουλάχιστον παράλογο.

 

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ να λες στον προπονητή σου ότι δεν έχει αξιολογήσει σωστά το υλικό του, σε μια ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πάλι ότι αδικείσαι, τοποθετείσαι ανοιχτά και φεύγεις.

 

ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ είναι... υλικά για μακιγιάζ!

 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ πάντως να είμαστε ρεαλιστές, τα λεφτά που πήρε ο Σλούκας δεν αντιπροσωπεύουν την αξία του σαν παίκτης, αλλά αυτό που ενδεχομένως θα γίνει!

 

ΚΑΙ ΤΟΥ το εύχομαι ολόψυχα. Μακάρι!

 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ρόλο του στη νέα ομάδα, αν θα είναι αναβαθμισμένος σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό και σε συμβόλαιο να μου το φέρουν υπογεγραμμένο αποκλείεται να το πιστέψω!

 

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ τον πραγματικό, στον πάγκο σίγουρα ο Σλούκας θα βελτιωθεί σαν παίκτης. Αλλά ότι θα έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής με έναν προπονητή που παίζει αυστηρά με το ρολόι και δεν συγχωρεί όχι λάθος πάσα ή εκτίμηση, αλλά και λάθος... ματιά, δεν το πιστεύω και αποκλείω την περίπτωση ο «Γκαστόνε» να έχει δεσμευθεί για κάτι τέτοιο!

Είναι σαν να μου λέτε ότι ο Σόιμπλε πίστεψε τον Τσίπρα και μας δίνει λεφτά χωρίς συμφωνία! Γίνονται αυτά;

Πηγή: Sportday