Facebook Pixel Αυτό είναι να παίζεις με 14!
| 2015-09-13 13:55:00

Αυτό είναι να παίζεις με 14!

Αυτό είναι να παίζεις με 14!

To άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου... 

ΜΕΣΑ σε διαφορά λίγων ωρών είδαμε χθες τα παιχνίδια της Μπάγερν με την Άουγκσμπουργκ και του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Εντός έδρας κι οι δύο, μόνιμοι πρωταθλητές σε Γερμανία κι Ελλάδα.

Στο Καραϊσκάκη με το που ξεκινάει το ματς, στα 30 δευτερόλεπτα ο Αθηναίος διαιτητής Καλογερόπουλος δίνει πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού, σε μία φάση από αυτές που λέμε δύσκολη. Αφού το είδε έτσι ο άνθρωπος, καλά έκανε και το έδωσε. Το σωστό είναι: αυτό βλέπεις, αυτό δίνεις (αποβολή δεν υπήρχε, καθώς δίπλα στη φάση είχε σπεύσει ο Σιόβας)

Στο ίδιο ματς με υπόδειξη του επόπτη Καμπούρη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Καμπιάσο στο 89’. Αντί για το 4-1, το ματς θα μπορούσε εύκολα να λήξει 3-2, αν ο Ρομπέρτο δεν έκανε διπλή σωτήρια επέμβαση στο 92’. Με το 3-2 ο Ολυμπιακός θα έχανε πολλές από τις εντυπώσεις του αγώνα και μπορεί μέχρι και γκρίνια να υπήρχε στο γήπεδο. Με το 4-1 θα τέλειωνε το ματς με θερμό χειροκρότημα.

Στο Μόναχο, όσοι είδαμε το ματς από τον ΟΤΕ, καταλάβαμε πολύ απλά τι σημαίνει πραγματικά να βοηθάει τη μεγάλη ομάδα η διαιτησία. Πραγματικά κι όχι αυτά που λέμε εδώ στην Ελλάδα και τα κάνουμε θέματα για να έχουν άλλοθι οι «άλλοι» επειδή δεν μπορούν να πάρουν ένα πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Τελειώνει λοιπόν το ημίχρονο 0-1, με γκολ της Άουγκσμπουργκ στο 43’. Και ξεκινάει το β΄ ημίχρονο. Βαθιά πάσα στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα και φεύγει ο σκόρερ του 0-1 στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν. Ξεχύνεται μόνος προ του Νόϊερ. Καλύπτεται δύο μέτρα από τον τελευταίο αμυντικό (δείτε στη φωτό παγωμένη τη φάση). Στα παλιά του τα παπούτσια του επόπτη! Σηκώνει τη σημαία και τον βγάζει οφσάϊντ (οφσάϊντ ήταν άλλος κυνηγός, αλλά όχι αυτός στον οποίο πήγε η μπάλα)! «Εξαφανίζεται» ως δια μαγείας το πιθανό 0-2.

Φτάνουμε στο 80’. Παραμένει το 0-1. Παίρνει την μπάλα ο Λεβαντόφσκι και με σόλο τους παίρνει σβάρνα! Αλλά στην κυριολεξία σβάρνα. Πριν κάνει την τελική πάσα, σπρώχνει και πετάει χάμω τον τελευταίο αντίπαλό του. «Λεπτομέρεια». Ποιος να δώσει φάουλ εις βάρος της Μπάγερν με το σκορ 0-1. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πολωνός ισοφαρίζει (δείτε το στο 01.40 εδώ http://rutube.ru/video/a97d45eeb7549f18069cc083b7a5549b/)...

Πάμε στο 90’. Με το σκορ 1-1, ο Βραζιλιάνος Κόστα παίρνει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή και πάει και πέφτει στον πρώτο αντίπαλο που βλέπει μπροστά του. Σα μεθυσμένος οδηγός πάνω σε τοίχο! Ο άλλος επόπτης, σηκώνει τη σημαία! Όχι, δεν υποδεικνύει επιθετικό φάουλ, αλλά πέναλτι! Κι ο διαιτητής, που είναι μπροστά στη φάση, δεν παίρνει την ευθύνη, αλλά συμφωνεί και πάει στο πέναλτι! Δείτε το στο 02.30 εδώ (http://rutube.ru/video/a97d45eeb7549f18069cc083b7a5549b/)...

Τέλος πάντων, το ματς αυτό δεν αποδεικνύει απλά το παγκοσμίως ποδοσφαιρικά γνωστό ότι η διαιτησία σε κάθε πρωτάθλημα «προσέχει» τη μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα (στην Ελλάδα επειδή μας συμφέρει το έχουμε αλλάξει και λέμε ότι το κάνει σε όποια ομάδα «έχει την ΕΠΟ»), αλλά μας δείχνει τι σημαίνει πραγματικά να βοηθάει τη μεγάλη ομάδα η διαιτησία. Γιατί η Μπάγερν χθες σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα έπαιζε με 14 παίκτες!

Κατά τα άλλα, «μόνο στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό» γίνονται αυτά. Μωρέ ίσα ίσα δεν γίνονται αυτά! Εδώ είναι «γατάκια» οι διαιτητές κι οι επόπτες μπροστά στους ξένους. Τα πραγματικά χειρουργεία γίνονται στην Ευρώπη. Κάθε Σαββατοκύριακο. Και κάθε μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Απλά εμείς βλέπουμε μόνο τι συμβαίνει εδώ και το μεγεθύνουμε επί δέκα, όταν αφορά τον Ολυμπιακό…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags