Facebook Pixel Οι καλοί, οι κακοί και οι... άστοχοι
| 2014-06-02 11:56:00

Οι καλοί, οι κακοί και οι... άστοχοι

Οι καλοί, οι κακοί και οι... άστοχοι

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟ στο ΣΕΦ, στέκεται στον χαρακτήρα πρωταθλητή των «πρασίνων», τον άφαντο Σπανούλη και την Εθνική που δεν πρέπει κανείς να αγγίζει!

Θα ξεκινήσω με τον ίδιο τρόπο που είχα ξεκινήσει και το σχόλιο μετά το 3ο ματς στο ΟΑΚΑ! Δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου με την διαιτησία γιατί, πολύ απλά, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Λάθη υπήρχαν και για τις δύο πλευρές. Αυτό με το οποίο πρέπει να ασχολούμαστε είναι το μπάσκετ και μόνο το μπάσκετ.

Και ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι τίποτε δεν είχε τελειώσει μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, όχι μόνο δεν έδειξε σημάδια κατάρρευσης, αλλά έφτασε στο σημείο να αλλάξει την ψυχολογία των «αιωνίων» να αποκτήσει το μομέντουμ και από εκεί που έμοιαζε ως το μεγάλο αουτσάιντερ, να γίνει το φαβορί για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Άλλωστε οι παίκτες των «πρασίνων» είναι μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοιες καταστάσεις, έχουν παραστάσεις από πρωταθλήματα, ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε do or die παιχνίδια και μέσα από την προσωπικότητά τους να πάνε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Λίγο πολύ αυτό συνέβη στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή απέναντι στον Ολυμπιακό. Και φρόντισε να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν και πήγε να κάνει πραγματικό χαρακίρι στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα (ουσιαστικά για λεπτομέρειες δεν ολοκληρώθηκε ύστερα από το -ανενόχλητο- άστοχο τρίποντο του Σλούκα και το άστοχο σουτ του Σπανούλη στην εκπνοή), ανάλογο με αυτό του Ολυμπιακού στο 3ο ματς του ΟΑΚΑ, το αποτέλεσμα ήταν εκείνο που μέτρησε στο τέλος. Και ο Παναθηναϊκός είχε... και άλλες εκπλήξεις ενόψει του ντέρμπι. Ο παροπλισμένος Γιάνκοβιτς αποτέλεσε τον «x-factor» των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο και εκείνος που -ουσιαστικά- δημιούργησε τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους οκτώ μαζεμένους πόντους που σημείωσε.

Ο Διαμαντίδης για ένα ακόμα ματς ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού (άσχετα αν στο τέλος κουράστηκε και έκανε δυο-τρία μαζεμένα λάθη), ο Λάσμε θύμισε τον Λάσμε των... περσινών τελικών, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης έβγαλε ενέργεια ΚΑΙ στην άμυνα. Ο διεθνής σέντερ, εκτός από καλός επιθετικός έδειξε και κάτι για το οποίο δεν είχε συνηθίσει κανέναν. Να παίζει καλή άμυνα, με χάιλαϊτ το κόψιμο στην προσπάθεια του Λοτζέσκι για κάρφωμα. Ουσιαστικά οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση. Δήλωσαν «παρών» και κατάφεραν να μετατρέψουν την απογοήτευση σε... παράσταση τίτλου μέσα στο ΟΑΚΑ! Είπαμε. Έχουν τον χαρακτήρα και τις (περισσότερες) παραστάσεις για να το καταφέρουν. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει «θέματα» στο ΟΑΚΑ με μία νίκη (αυτή της περασμένης Πέμπτης) στα 26 τελευταία παιχνίδια...

Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» δεν θύμισαν ούτε στο ελάχιστο μια ομάδα που με τη νίκη θα έφτανε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρουσιάστηκαν (πολύ) κατώτεροι των περιστάσεων, πόσω μάλλον από τη στιγμή που προέρχονταν από μια τεράστια νίκη έχοντας κάνει το «μπρέικ» της έδρας στους τελικούς. Δεν είχαν καθόλου ψυχολογία νικητή, τους έπνιξε το άγχος, ενώ ήταν εμφανής η λανθασμένη προετοιμασία για ένα τέτοιο ματς. Φυσικά σε αυτό φέρει ευθύνη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αδικεί πολλές φορές τον εαυτό του με τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γιατί είναι καλός προπονητής... Και αν δεν υπήρχαν οι Ντάνστον και Σλούκας να συμμαζέψουν την κατάσταση, τότε η ψαλίδα της διαφοράς θα ήταν πολύ μεγάλη. Επιπλέον ο Σπανούλης εξακολουθεί να μένει εκτός κλίματος αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Όταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει 0/10 σουτ και μόλις έναν πόντο, μειώνονται αισθητά και οι ελπίδες για τη νίκη. Και μιλάμε για τον παίκτη με την μεγαλύτερη εμπειρία και τις περισσότερες παραστάσεις από τέτοια ματς. Όμως για άλλη μια φορά «έπιασε» το τρικ με τον ψηλό να βγαίνει πάνω του, με αποτέλεσμα να βγει εντελώς κλίματος αγώνα. Από την άλλη υπήρχε και η αστοχία από τη γραμμή του φάουλ με 11 άστοχες βολές, ενώ ο Πρίντεζης δεν πήρε αρκετές φορές τη μπάλα στο low post όπως στα προηγούμενα ματς. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε και ένα αρχικό 0/11 τρίποντα πριν ευστοχήσει ο -τραγικός κατά τ' άλλα- Κόλινς... Οπότε ας μην μένουμε σε άλλους παράγοντες και ας δούμε κάποια πράγματα με τη γλώσσα της λογικής. Και ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ήταν καλύτερος...

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τις δηλώσεις των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου. Ήταν πιο... άστοχες και από τα 0/10 σουτ του Σπανούλη. Όσα παράπονα και αν έχουν από την διαιτησία, όση κόντρα και αν αναπτύσσουν με τον Βασιλακόπουλο και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την εθνική ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να την αφήνουν έξω απ' όλο αυτό! Η Εθνική ομάδα είναι η κορωνίδα του ελληνικού μπάσκετ και όλοι οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να απολαύσουν τους καλύτερους παίκτες με το εθνόσημο στο στήθος. Ελπίζω αυτή η απόφαση να πάρθηκε εν θερμώ και όταν φτάσει η ώρα της προετοιμασίας να είναι ΟΛΟΙ εκεί. Γιατί όλα τα πιτσιρίκια που θα κρατάνε μια μπάλα μπάσκετ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία, θα περιμένουν πώς και πώς να δουν τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Σλούκα και όλους τους διεθνείς των «ερυρθολεύκων» να διαπρέπουν μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους για χάρη της χώρας τους... Και συνάμα να αντιγράψουν τις κινήσεις τους. Η Εθνική ενώνει. Δεν χωρίζει...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags