Facebook Pixel "Στη φάκα" πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής για κομπίνα χιλιάδων ευρώ
Life
| 2024-04-17 09:20:00

"Στη φάκα" πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής για κομπίνα χιλιάδων ευρώ - Μύκονος και... βίλες!

Sportdog Team
"Στη φάκα" πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής για κομπίνα χιλιάδων ευρώ - Μύκονος και... βίλες!

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του! Τι αναφέρει το ρεπορτάζ...

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι… Ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην τσιμπίδα της οποίας πιάστηκαν δύο γνωστοί επιχειρηματίες εκμετάλλευσης ακινήτων σε Αττική και Μύκονο, και ο συνεταίρος τους, γνωστός τραγουδιστής.

Τα τρία… συνεταιράκια είναι μέτοχοι στην ίδια επιχείρηση εκμετάλλευσης ακινήτων στην κοσμοπολίτικη Μύκονο. Ομως, σύμφωνα με τους ελεγκτές, αν και έβαζαν χέρι στο ταμείο της επιχείρησής τους… ξεχνούσαν να δηλώσουν τα χρήματα αυτά στην Εφορία. Η εταιρία των επιχειρηματιών και του τραγουδιστή νοικιάζει βίλες και ένα ακίνητο σε πολύ γνωστό club του νησιού. Επίσης, οι δύο επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται έντονα στην εστίαση στην Αττική. Η πρακτική τους έγινε αντιληπτή από τον αλγόριθμο και οδήγησε τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στα εισοδήματα των τριών μετόχων, όπου διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα τρία πρόσωπα έλαβαν, το 2020 και το 2021, σημαντικά ποσά από την εταιρία χωρίς να τα δηλώσουν και φυσικά χωρίς να αποδώσουν τον φόρο που αναλογεί!

Αναλυτικότερα, για το 2020 τα ποσά του αναλογούντος φόρου, πλέον νόμιμων προσαυξήσεων, ανέρχονται σε:

261.000 ευρώ για τον καλλιτέχνη,

268.000 ευρώ για τον ένα επιχειρηματία και

162.000 ευρώ για τον τρίτο της παρέας.

Για το 2021, οι φόροι με τις προσαυξήσεις φτάνουν αντίστοιχα τα 115.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο πρώτους μετόχους και τα 82.000 ευρώ για τον τρίτο μέτοχο. Δηλαδή, ο καλλιτέχνης καλείται να πληρώσει 376.000 ευρώ, ο ένας επιχειρηματίας 383.000 ευρώ και ο άλλος 244.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 1.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ακόμα μία τρανταχτή υπόθεση, έπειτα από αυτές των influencers που θησαυρίζουν προωθώντας προϊόντα μέσω των κοινωνικών δικτύων χωρίς να αποδίδουν στο κράτος δεκάρα. Υπενθυμίζεται πως και σε πρόσφατο γάμο που απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ για τη χλιδή του οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είχαν -μετά τα αμέτρητα βίντεο που είχαν ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα- παρέμβει και είχαν διαπιστώσει ότι είχε στηθεί ένα πάρτι φοροδιαφυγής, που είχε βαφτιστεί «χορηγίες».

Πηγή: espressonews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags