Facebook Pixel Οι… κηδείες, οι ευθύνες, τα μεγάλα λόγια, ξανά Ελλάδα
| 2014-12-12 23:27:00

Οι… κηδείες, οι ευθύνες, τα μεγάλα λόγια, ξανά Ελλάδα

Οι… κηδείες, οι ευθύνες, τα μεγάλα λόγια, ξανά Ελλάδα

Και τώρα πού να κρύψουμε τις πομπές και τα χάλια μας; Κι είναι και μεγάλα τα άτιμα και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, ξεχειλίζουν! Το τέλος της φάσης των ομίλων μας βρίσκει ταπεινωμένους και φτωχούς, σαν να μπήκε το ΔΝΤ και να ρήμαξε τις ομάδες μας. Γράφει ο Μένιος Σακελαρόπουλος.
 

Με μόνη εξαίρεση τον Ολυμπιακό που έκανε το καθήκον του, κέρδισε τα τρία από τα έξι παιχνίδια του και πέρασε τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ, οι υπόλοιποι αποχαιρέτησαν την… Αλεξάνδρεια, με μόνο αξιοπρεπή τον Αστέρα Τρίπολης που έκανε μεγάλη υπέρβαση, και Παναθηναϊκό (κυρίως) και ΠΑΟΚ να μετράνε αστράκια. Από τις σφαλιάρες!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν διέσυρε το παλιό καλό του ευρωπαϊκό πρόσωπο κι όχι μόνο τερμάτισε τέταρτος και τελευταίος και ιδρωμένος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη στα έξι παιχνίδια του! Τον πέρασε ακόμα κι αυτή η… υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κάποια Εστορίλ, που έφυγε αλώβητη από τη βρεγμένη Λεωφόρο.

«Είμαι στενοχωρημένος και απογοητευμένος!», είπε ο Γιάννης Αναστασίου. Να εννοεί μόνο τους παίχτες ή και τον εαυτό του; Γιατί ο ίδιος έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ειδικά σ’ αυτό το τελευταίο παιχνίδι με την Εστορίλ.

Γιατί αντί να κοιτάξει να προστατεύσει το γόητρο της ομάδας έστω με μια νίκη στο τελευταίο ματς, παρέταξε μια ομάδα με πολλούς αναπληρωματικούς, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία της ομάδας του. Προστάτευσε αρκετούς για το… ντέρμπι με τον Πανθρακικό, λες και θα ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει σε λίγες μέρες Εστορίλ και… Πάνθρακα! Κι έτσι προέκυψε… άνθραξ, με τους πράσινους να μετράνε μόλις δυο ισοπαλίες. Η χειρότερη συγκομιδή του, μ’ αυτήν της περιόδου 2010-2011, όταν διασύρθηκε από Μπαρτσελόνα (οκ αυτή), Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν, τέσσερις ήττες και δυο ισοπαλίες.Προφανώς ο πήχης έχει πέσει χαμηλά κι ουδείς ασχολείται με το όνομα. Προέχει ο… Πανθρακικός επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Παταγώδης η αποτυχία και του ΠΑΟΚ. Μια νίκη ήθελε για να περάσει και δεν την πήρε. Μέσα στην Τούμπα έτσι; Όχι με τη… Ρεάλ αλλά με κάποια Γκενγκάμπ ή όπως αλλιώς τη λένε.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμα παιχνίδια που πρέπει να τα πάρει. Έγινε με τους Γάλλους, είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα και με την Ξάνθη! Εκεί που έπρεπε να πάρει το ματς και να εκτοξεύσει τη διαφορά στο συν επτά από τον Ολυμπιακό, έφαγε ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι και προσγειώθηκε απότομα!

Το τελευταίο ευρωπαϊκό του παιχνίδι και ο αποκλεισμός, δεν φωνάζουν απλώς, κραυγάζουν ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση με τουλάχιστον τρεις παίχτες. Αν βέβαια θέλει να προχωρήσει.

Και τώρα… ντέρμπι με την Κέρκυρα, για να κρατήσει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών στην κορυφή.

Ο Αναστασιάδης έκανε παράπονα για τους φρέσκους παίχτες του, αλλά δεν είναι μόνο θέμα φιλότιμου μα και ποιότητας…
Γενικά παίζει πολύ αυτή η ρημάδα η ποιότητα. Αποκλείστηκε απ’ αυτή την Γκινγκάμπ, τη 16η ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος. Μάλλον απέχουμε τόσο μα τόσο πολύ. Η δέκατη έκτη γαλλική ομάδα αποκλείει εύκολα –με δυο νίκες μέσα έξω- την πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Τόσο χαώδης η διαφορά!

Ο Αστέρας Τρίπολης πάλι, ξεπέρασε τον εαυτό του. Παίζοντας συνεχώς από το καλοκαίρι, μπήκε σε έναν όμιλο φωτιά και κατάφερε να μαζέψει έξι βαθμούς, παίζοντας αξιοπρεπέστατα. Και ναι, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει Μπεσίκτας και Τότεναμ, ενώ δεν έχασε σε κανένα παιχνίδι από τους Τούρκους που τερμάτισαν πρώτοι με 12 βαθμούς.
Για να λέμε τα σύκα-σύκα, ο Ολυμπιακός πήγε εξαιρετικά. Σε έναν όμιλο-δολοφόνο, με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους, στάθηκε εξαιρετικά, νικώντας στην έδρα του και τους δύο μεγάλους αντιπάλους του. Αν μάλιστα ήταν πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με τη Μάλμε στη Σουηδία, εκεί που τελικά χάθηκαν όλα, θα διεκδικούσε πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μόνο μελανό του σημείο η αμυντική λειτουργία του. Τα 13 γκολ παθητικό είναι πολλά, πάρα πολλά, και θα πρέπει να το διορθώσει ενόψει Γιουρόπα, εκεί που μπορεί να κάνει καλή πορεία και να προχωρήσει.

Μετά τις ευρωπαϊκές κατραπακιές λοιπόν –με δώδεκα ήττες σε 24 ματς- επιστροφή στα καθ’ ημάς, εδώ που όλα έχουν άλλη γεύση.

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός θα φροντίσει να κατεβάσει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στον ένα βαθμό το βράδυ του Σαββάτου, παίζοντας στη Λιβαδειά. Κι εδώ που έφτασε το πράγμα, στους τέσσερις βαθμούς, δεν δείχνει ότι μπορεί να σκοντάψει απέναντι στον Λεβαδειακό, έστω κι αν αυτός έχει βελτιωθεί τσιμπολογώντας βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια… αυτοκτονία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν θα κάνουν άλλη, τουλάχιστον άμεσα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου δείχνει να έχει δυο άσους: αυτόν του Πλατανιά απέναντι στην ουραγό Νίκη Βόλου κι αυτόν της Καλλονής απέναντι στον Παναιτωλικό, παρότι η ομάδα του Αγρινίου είναι πολύ βελτιωμένη.

Ο Πλατανιάς βλέπει το ματς με τους Βολιώτες σαν χρυσή ευκαιρία να ξεκολλήσει από την ουρά. Γιατί διαφορετικά ξέρει ότι μπλέκει πάρα πολύ. Παίζει απέναντι στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (22), θα βρει τρόπο να σκοράρει και να πάρει το ματς.

Η Καλλονή πάλι έχασε έδαφος, αν πάρει το ματς απέναντι σε μια σφιχτή ομάδα θα μείνει εκεί στα ψηλά. Ο Παναιτωλικός θα ψάξει τον βαθμό.

Στα της Κυριακής τώρα, ο ΠΑΟΚ, απογοητευμένος… ξε-απογοητευμένος, θα ψάξει μόνο το τρίποντο απέναντι στην Κέρκυρα. Είναι ένα μικρό βάλσαμο για να συνέλθει ψυχολογικά και να κυνηγήσει πια το μεγάλο στόχο του χωρίς ευρωπαϊκά μπερδέματα. Η Κέρκυρα δεν δείχνει ικανή να τον κοντράρει, όσο απογοητευμένο κι αν τον βρει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πανθρακικό απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι… κράτησαν δυνάμεις και παίχτες για να πάρουν αυτό το ματς!

Όλα τα άλλα παιχνίδια έχουν χαρακτήρα ντέρμπι! Πανιώνιος-ΟΦΗ με τον χαμένο να… χάνεται, μάχη! Ο Πανιώνιος με νέο προπονητή πια, θα πάει με ενθουσιασμό, έχει ένα προβάδισμα και λόγω έδρας και κρισιμότητας. Αλλιώς μπλέκει πολύ…

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια, ο τέταρτος με τον πέμπτο της βαθμολογίας, με τους γηπεδούχους να έχουν τρομερό ενθουσιασμό από την ευρωπαϊκή υπέρβαση, ευκαιρία να εδραιωθούν στα ψηλά σκαλοπάτια και να μην πληρώσουν… φόρο Ευρώπης! Ο άσος έχει προβάδισμα, παρά την κούραση των γηπεδούχων.

Ο Εργοτέλης που υποδέχεται την Ξάνθη παίζει μια κατηγορία! Από τώρα. Αν δεν πάρει το ματς, θ’ αρχίσει από τώρα να κάνει μαύρες σκέψεις. Η Ξάνθη θα χτυπήσει στην κόντρα την ευπαθή άμυνα των Κρητικών, που θα παίξουν τα ρέστα τους. Πολύ αμφίρροπο.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, σε μια μυστήρια αναμέτρηση! Ο ΠΑΣ που είχε διασυρθεί με τεσσάρα στο γήπεδό του, πήγε και πήρε με αναπληρωματικούς ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο!

Τώρα θα είναι πιο προσεκτικός, απέναντι σε μια ομάδα με επιθετικές αρετές που θα ψάξει το διπλό και την επαφή με τα ψηλά. Το χι παίζει βασικό σε όλες τις παραλλαγές.

Μένουμε Ελλάδα λοιπόν, σε ένα σαββατοκύριακο με βροχές και λασπωμένα γήπεδα. Οι τολμηροί ας το έχουν υπόψη τους, η μπάλα κολλάει. Τουλάχιστον ας μην κολλάνε τα μυαλά...

ΠΗΓΗ: betarades.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags