Facebook Pixel Να μην είναι απλός θεατής ο Ολυμπιακός...
| 2015-08-28 14:10:00

Να μην είναι απλός θεατής ο Ολυμπιακός...

Να μην είναι απλός θεατής ο Ολυμπιακός...

Δεδομένο πρώτο. Με Μπάγερν Μονάχου και Αρσεναλ στον ίδιο όμιλο οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να βρεθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι (πολύ) περιορισμένες. Γράφει ο Αλέξανδρο Λοθάνο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αν δεν έχει τους τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν πέρυσι και με «νέο αίμα» τον Ντάγκλας Κόστα (καλύπτει και με το παραπάνω το κενό του ευπαθούς Φρανκ Ριμπερί), φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει την κούπα στο Μιλάνο, όπως άλλωστε είχε κάνει στην ίδια πόλη το 2001.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία παίρνει σταθερά την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το 1999 (!), διαθέτει κλάση και ποιότητα για να προχωρήσει αρκετά μακριά, εκτός και αν προκύψει στον δρόμο της κανένας... Ζαρντίμ, όπως πέρυσι. Ακόμα και αν ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα, δεν πρόκειται ποτέ να σνομπάρει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεδομένο δεύτερο. Με... βάση το πρώτο δεδομένο, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι απλός θεατής στα ματς με τους Βαυαρούς και με τους «κανονιέρηδες». Ειδικά στο Καραϊσκάκη ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι ικανός να τους κοντράρει όλους (προσοχή, να τους κοντράρει, όχι απαραίτητα και να τους νικήσει).

Η ατυχία για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι ξεκινούν με την Μπάγερν, η οποία θα θέλει να μπει με το δεξί στην πορεία της στους ομίλους, ενώ κλείνουν (όπως συνέβη και άλλες φορές στο παρελθόν) με μια Αρσεναλ, η οποία ενδεχομένως να φτάσει αδιάφορη στον Πειραιά, αλλά φιλοδοξώντας να έχει καπαρώσει μια εκ των δύο πρώτων θέσεων, ώστε να είναι αδιάφορη.

Δεδομένο τρίτο. Ο Ολυμπιακός όπως και οι άλλες ελληνικές ομάδες πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους ότι το Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι μια διοργάνωση του... πεταματού. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα οφείλει να βγει τουλάχιστον τρίτη στον έκτο όμιλο για να δώσει συνέχεια στη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια και μετά τις 9 Δεκεμβρίου.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ των Γκόρντον Σίλντενφελντ και Πάουλο Μασάδο δεν αποτελεί αντίπαλο που μπορεί να τον προβληματίσει, εφόσον βεβαίως είναι σοβαρός και πάρει το καλύτερο δυνατό από τα δύο ματς-κλειδιά, στη μέση του προγράμματος.

Συμπέρασμα; Η πρόκριση στους «16» αποτελεί υπέρβαση, η παρουσία στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ υποχρέωση. Και ας επιμένουν στον Πειραιά (και όχι μόνο εκεί, για να μην είμαστε άδικοι) να μη βλέπουν με ιδιαίτερη συμπάθεια τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η οποία, παρεμπιπτόντως, από πέρυσι δίνει και μια απευθείας θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags