Facebook Pixel Κοντός ψαλμός (Ντάρντεν) και αλληλούια!
| 2014-12-28 10:50:00

Κοντός ψαλμός (Ντάρντεν) και αλληλούια!

Κοντός ψαλμός (Ντάρντεν) και αλληλούια!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Βασίλη Σκουντή.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και πίσω από κάθε προφανή MVP του κάθε ντέρμπι θα υπάρχει πάντοτε ως άλλοθι στη (θεμιτή και όχι αθέμιτη) «δικτατορία των σούπερ σταρ» ένας αφανής πολυτιμότερος παίκτης, που θα προσπαθεί να πάρει τα δικά του ψίχουλα!

Εχω ονόματα και διευθύνσεις γι' αυτήν την υπόθεση, όπως αναδείχθηκε χθες το βράδυ στο ΣΕΦ: την ώρα που οι προβολείς έπεφταν στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ξεμπούκωσε μετά από δυόμισι χρόνια και «έγραψε» την καλύτερη εμφάνισή του στα τελευταία 17 ντέρμπι των «αιωνίων» (βάζοντας μάλιστα το υστερόγραφο με τις δυο βολές), λίγο πιο πέρα ο Τρεμέλ Ντάρντεν αναζητούσε το δικό του δικαίωμα στη δημοσιότητα!

Επίτηδες χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη διατύπωση, διότι ο Καλιφορνέζος γκαρντ είναι τόσο ολιγαρκής, ώστε του έφταναν αυτά τα 15 λεπτά δημοσιότητος που έταξε στον καθένα ο Αντι Γουόρχολ: για την ακρίβεια του έφτασαν και του περίσσεψαν κιόλας 17 λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσει τις ρίζες του...

Ως παίκτης που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Νιαγάρα, ο Ντάρντεν -με τα βλέμματα όλης της οικουμένης να στρέφονται στο ΣΕΦ- ήταν ό,τι ακριβώς επιτάσσει η προέλευσή του...

Ενας χείμαρρος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση!

Θαρρώ πως δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός του γεννημένου στις 17 Νοεμβρίου του 1981 και προερχόμενος από τη Ρεάλ Μαδρίτης παίκτη του Ολυμπιακού ως χειμαρρώδους, καθότι αφενός σημείωσε 13 πόντους, τριπλασιάζοντας τον μέσο όρο πόντων του στη σεζόν (4.6) και αφετέρου πέτυχε αυτό που είχε μεγαλύτερη ανάγκη η ομάδα του: έπαιξε λυσσασμένη άμυνα απέναντι στον Δημήτρη Διαμαντίδη και ανάγκασε τον (επηρεασμένο κιόλας από τον τραυματισμό και την απουσία του στα ματς με τον Αρη και με την Μπαρτσελόνα και συν τοις άλλοις επιφορτισμένο και με το μαρκάρισμα του Σπανούλη) ιθύνοντα νου του Παναθηναϊκού να μείνει σε χαμηλά επίπεδα, τόσο από δημιουργικής (3 ασίστ) όσο και από εκτελεστικής (7 πόντοι) πλευράς.

Ενείχε μπόλικο ρίσκο αυτή η εκ προοιμίου επικίνδυνη αποστολή την οποία του ανέθεσε ο Σφαιρόπουλος, αλλά προφανώς τον βοήθησε (και) ο Θεός: ο Ντάρντεν είναι τόσο θεοσεβούμενος όσο ο... Αγγελος Αναστασιάδης και μάλιστα επικαλείται τον Πανάγαθο εξίσου συχνά με τις αναφορές του προπονητή του ΠΑΟΚ στην Παναγιά, οπότε εκτός από την επιθυμία και την ικανότητά του, είχε μαζί του και την απαραίτητη ευλογία του Υψίστου!

Ως αουτσάιντερ στη μάχη των δελφίνων που ερίζουν για τον τίτλο του MVP ένθεν κακείθεν, ο Ντάρντεν έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι έμεινε στο παρκέ πολύ λιγότερο απ' όλους τους ανταγωνιστές του, αλλά επιβεβαίωσε ένα σοφό αρχαιοελληνικό απόφθεγμα...

Ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Για να μην παρεξηγηθώ χρονιάρες μέρες, η εκτεταμένη αναφορά μου στη σχέση του Ντάρντεν με τα θεία προκύπτει από τον ίδιο και μάλιστα φροντίζει να τη διαλαλεί σε κάθε ευκαιρία: αισθάνθηκε την ανάγκη να ενισχύσει τη θρησκευτικότητά του λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε η σύζυγός του στην εγκυμοσύνη της και έκτοτε όχι μόνο επικαλείται διαρκώς τον Θεό, αλλά ανεβάζει αποσπάσματα από τη Βίβλο στο tweeter και πολύ συχνά ψέλνει μέσα στα αποδυτήρια, όχι μονάχα για δικό του λογαριασμό αλλά και προς χάριν των συμπαικτών του και ολόκληρης της ομάδας!

Χθες πριν από το ματς η προσευχή του προφανώς θα είχε συγκεκριμένο στόχο: από τη στιγμή που ο Σφαιρόπουλος του ανέθεσε τη δύσκολη αποστολή, ο Ντάρντεν ήξερε ότι είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Το ήξερε κιόλας από τις προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε τον Διαμαντίδη και το παραδέχτηκε δημοσίως στο τέλος του αγώνα κι ενώ εισέπραττε τα εύσημα για τη διεκπεραίωση της αποστολής του: «Ηθελα να τον πιέσω όσο περισσότερο μπορούσα και να του δυσκολέψω και τις πάσες και τα σουτ και τις διεισδύσεις , ώστε να μη νιώθει άνετα μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι το κατάφερα...».

Μ' αυτά και μ' αυτά ο Διαμαντίδης δεν επηρέασε ουσιαστικά (ως είθισται στα ντέρμπι των «αιωνίων») τα δρώμενα, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και ο Ντάρντεν μπορεί να νιώθει κολακευμένος που αναδείχθηκε σε αφανή MVP της αναμέτρησης...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags