Facebook Pixel Ο Χούμελς 35, ο Μανωλάς πόσα;
| 2016-05-10 16:00:00

Ο Χούμελς 35, ο Μανωλάς πόσα;

Ο Χούμελς 35, ο Μανωλάς πόσα;

Ο Ματ Χούμελς, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου από τη Ντόρτμουντ έναντι 35 εκ. ευρώ, έψαχνε «τ' αυγά και τα πασχάλια» στο «Καραϊσκάκη» πριν πέντε χρόνια.
 

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν, ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Ματ Χούμελς από τη Ντόρτμουντ, έναντι 35 εκ. ευρώ, ένα ποσό που αν μη τι άλλο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κι ευκαταφρόνητο. Πόσο μάλλον όταν ένας σύλλογος δίνει αυτά τα λεφτά για να εντάξει στο δυναμικό του έναν κεντρικό αμυντικό. Έχουν περάσει (σχεδόν) πέντε χρόνια από το βράδυ που ο διεθνής Γερμανό στόπερ έψαχνε “τ' αυγά και τα πασχάλια”στο “Καραϊσκάκη” (μαζί με τον Σούμποτιτς) στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπορούσια με 3-1.

Πραγματικά αλλού πατούσε κι αλλού βρίσκονταν, αλλά είναι σίγουρο ότι από κείνο το βράδυ και μετά κι έχοντας βάλει στην “πλάτη” και καμιά...διακοσαριά ματς, βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Λογικό λοιπόν η Μπάγερν να δώσει το ποσό που προαναφέραμε για να προσθέσει στο ρόστερ της τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό.

Πάμε όμως και σ' αυτό που γράφουμε στον τίτλο για να δούμε αν τελικά η Ρόμα είναι υπερβολική όταν ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι συζητήσεις για ενδεχόμενο πώλησης του Μανωλά ξεκινούν από τα 40 εκ. ευρώ. Η Τσέλσι είναι έτοιμη να δώσει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου 30 εκ. ευρώ για να “μετακομίσει” ο Έλληνας στόπερ στο Λονδίνο αλλά οι “τζιαλορόσι” ούτε που το συζητούν, δείγμα και αυτό, όχι μόνο της αξίας του διεθνούς άσου αλλά και της βελτίωσης που παρουσίασε στην ιταλική ομάδα.

Σαφώς και η Μπάγερν πληρώνει κάτι παραπάνω για ν' αποκτήσει έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι και οι “τζιαλορόσι” δεν είναι...τρελοί όταν εκτιμούν πως είναι σε θέση να εισπράξουν περισσότερα από 45 εκ. ευρώ από πώληση του Μανωλά. Πρώτα απ' όλα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρόκειται για έναν παίκτη 25 χρονών, με πλούσια “θητεία” σε Τσάμπιονς Λιγκ με Ολυμπιακό και Ρόμα, με παρουσία σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κάνει πρωταθλητισμό.

Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι ο Χούμελς είναι ο κορυφαίος στόπερ στον κόσμο και άλλος να εκτιμά πως δεν έχει θέση στο ρόστερ των Βαυαρών. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο έχει να κάνει με το ότι ο Μανωλάς ενδέχεται να μπει στο top 10 με τις πιο ακριβές μεταγραφές κεντρικών αμυντικών στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τούτο είναι εντυπωσιακό.

Δεν είναι δική μας εκτίμηση πως ο διεθνής κεντρικός μπακ έχει μεγαλύτερη “χρηματιστηριακή” αξία από τον διεθνή Γερμανό. Είναι πολύ απλά η άποψη που έχουν οι διοικούντες τη Ρόμα οι οποίοι κοστολογούν με μεγαλύτερο ποσό τον Μανωλά Είχαμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό στο ενδεχόμενο να μπει και η Παρί Σεν Ζερμέν στο “κόλπο” για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό και υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η γαλλική ομάδα είναι έτοιμη να “χτυπήσει” την... πόρτα των “τζιαλορόσι”, ξεκινώντας την κουβέντα για τον Μανωλά. Η κουβέντα μάλιστα θα ξεκινήσει από ποσό που δε θ' αφήσει...αδιάφορη την ομάδα της “αιώνιας” πόλης.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags