Facebook Pixel Ο Σίντελφελντ το ξέρει καλά το Φάληρο όσο το Βέρτη;
| 2015-08-28 21:41:00

Ο Σίντελφελντ το ξέρει καλά το Φάληρο όσο το Βέρτη;

Ο Σίντελφελντ το ξέρει καλά το Φάληρο όσο το Βέρτη;

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το «μπουρλότο» που έβαλε ο «Σίφο» στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Ντιναμό Ζ. και αναδεικνύει την προοπτική… Ντνίπρο για Europa που άνοιξε από τώρα για τους ερυθρόλευκους η κλήρωση του C.L.

Βαλτός να ήταν ο παλιόφιλος ο Γκόρντον τόσο αυξημένο ενδιαφέρον στο γκρουπ του Ολυμπιακού δύσκολα θα προσέδιδε!

Σε έναν όμιλο δύο ταχυτήτων, με τα grand φαβορί, Μπάγερν και Άρσεναλ, να καλούνται να… ερωτοτροπήσουν με τις δύο προνομιούχες θέσεις κορυφής και τα αουτσάιντερ, Ολυμπιακό και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, να ξιφουλκούν μεταξύ τους για μια θέση στον «ευρωπαϊκό ήλιο» διά μέσου της 3ης θέσης, ο Σίντελφελντ έβαλε φωτιά – για να μην πω μπουρλότο – με τα… παρακάλια του να βρεθεί (ξανά) αντίπαλος με τον πρωταθλητή Ελλάδας.

«Ευχόμουν να πέσουμε με τον Ολυμπιακό. Έχω καλό σκορ με τον Ολυμπιακό» εκμυστηρεύθηκε ο Κροάτης αμυντικός ανάγοντας σε σούπερ ντέρμπι τις αναμετρήσεις των ερυθρολεύκων με τη Ντιναμό και προσθέτοντας ένα επιπλέον, εγωιστικής φύσης αυτή τη φορά, κίνητρο στους παίκτες του Μάρκο Σίλβα.

Του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού του άρεσε η Ελλάδα. Ύστερα από την πρώτη (ανεπιτυχή επαγγελματικά) μετακόμιση που έκανε στη χώρα μας μια που δεν βγήκε «Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΑ» για τον ΠΑΟΚ, επέλεξε να παραμείνει κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό αυτού του τόπου συνεχίζοντας την καριέρα του στους πράσινους. Τρία χρόνια εδώ δεν είναι και λίγα. Συνδέθηκε με τη χώρα μας, έκανε φίλους και σπιτικό εδώ με κορίτσι από τα χώματα μας. Πήγαινε… Βέρτη, το γούσταρε το night clubbing στην παραλία, δέθηκε – γενικά και πιο ειδικά – με το ελληνικό στοιχείο.

Ως εκ τούτου ο Γκόρντον Σίντελφελντ δεν… δικαιολογείται. Θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά αυτό που λέμε (και επαληθευόμαστε) με πολύ νόημα εμείς οι Έλληνες: «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…». Παίξε το «σιγουράκι», λοιπόν, αγαπητέ «Σίφο», το ματσάκι πρόκρισης με τον Ολυμπιακό αφού διαλαλείς ότι… τον έχεις του χεριού σου και μια που σε εξιτάρει το Καραϊσκάκη… καλοδεχούμενος πίσω στο «κολαστήριο» του Φαλήρου…

Αν υπάρχει λοιπόν λογική στο ποδόσφαιρο η κλήρωση για τον Ολυμπιακό αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ αυτή τη φορά, μέσα από τους ομίλους του Champions League, την προοπτική διάκρισης ή και πορείας (επιτέλους) στο Europa League.

Ο ρεαλισμός δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στους ερυθρόλευκους να ονειρεύονται πρόκρισης στους «16» αφήνοντας εκτός νυμφώνα είτε τους Βαυαρούς είτε τους Εγγλέζους. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με έκπληξη «κρότου». Όχι πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα «σκιαχτούν» τους μεν ή τους δε. Είναι κοντά δύο δεκαετίες δοκιμασμένοι στις «ειδικές αποστολές» κόντρα σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια έχοντας να επιδείξουν σπουδαίες βραδιές και ιστορικές νίκες στη διοργάνωση.

Και θα το χαρούν και θα το διασκεδάσουν και θα το απολαύσουν. Καλά τα είπε ο Σίλβα. Έτσι θα γίνει. Η έδρα και το ερυθρόλευκο κοινό θα είναι για ακόμη μία χρονιά το ισχυρό τους αντίδοτο απέναντι στην παντοδυναμία μπάτζετ, ποιότητας και βαρύτητας φανέλας Μπάγερν και Άρσεναλ.

Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός μπορεί και το έχει αποδείξει να κάνει τη ζωή δύσκολη στον οποιονδήποτε σύλλογο και στην πιο κοντινή αναδρομή μας, την περσινή ας πούμε, ρωτήστε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης να σας διηγηθούν την «τραυματική» εμπειρία τους.

Ειδικά οι Γερμανοί έμαθαν πια πόσα απίδια χωράνε στο σάκο τους κάθε που ταξιδεύουν στον Πειραιά. Μόνο που η Μπάγερν δεν είναι απλώς μια γερμανική ομάδα. Ή καλύτερα οι Βαυαροί δεν είναι ακόμα ένας γερμανικός σύλλογος που θα περάσει τη φυσούνα του Καραϊσκάκη.

Η δε Άρσεναλ ξέρει να… χάνει πάντα την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο Καραϊσκάκη και γιατί να μην ξανασυμβεί το ίδιο στις αρχές Δεκέμβρη ακόμα και αν εύκολα ή δύσκολα βγει εκείνη νικήτρια από το «Emirates» τη 2η αγωνιστική. Μια χαρά θα είναι και πάλι για τον Ολυμπιακό η επανάληψη του γνωστού «1-1» στα κέρδη με τους κανονιέρηδες.

Σε κάθε περίπτωση τον Ολυμπιακό τον ξέρουμε, τον μάθαμε σαν ένα πεισματάρη αγωνιστή των ομίλων. Θα παλέψει, θα δώσει τις μάχες του με αξιοπρέπεια ανάμεσα στα μεγαθήρια του 1ου και του 2ου γκρουπ δυναμικότητας που προέκυψαν στο δρόμο του και… ό,τι κάτσει. Όφελος θα είναι άλλωστε όλα όσα πάρει – γιατί θα πάρει, ειδικά στο «σπίτι» του – να είστε βέβαιοι.

Η ουσιαστική επιδίωξη όμως της ελληνικής ομάδας είναι να καπαρώσει την 3η θέση στον 6ο όμιλο και να μείνει μετά τις γιορτές στο «εύρω-γλέντι». Κι αυτό προϋποθέτει να αποκλείσει τους Κροάτες αρχίζοντας από τώρα κατά τη γνώμη μου να κάνει σχέδια Europa.

Να μην απορούμε κάθε χρόνο γιατί η Ντνίπρο τελικό και όχι ο Ολυμπιακός; Γιατί όχι και ο Ολυμπιακός φιναλίστ σαν τις Μπράγκα, Φούλαμ, Μίντλεσμπρο, Εσπανιόλ και πάει λέγοντας, συγκρινόμενος με ομάδες που δεν απέχουν ή και υπολείπονται ακόμα σε δυνατότητες και ιστορία από τους ερυθρόλευκους;

Τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός εστιάζει, φορτσάρει και τα δίνει όλα, πνεύμα και ψυχή για να προκριθεί από τους ομίλους. Έτσι για το «ονόρε», για την τιμή των όπλων και (επί της ουσίας) της ματαιοδοξίας, γνωρίζοντας ότι πολύ ή… λίγο παρακάτω δεν θα έχει.

Κι όταν «μετατίθεται» στις μάχες του Europa League όλα είναι μια απογοήτευση, υπάρχει έλλειψη κινήτρου, μοιάζει με ένα… «τραβάτε με κι ας κλαίω»! Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται εκεί «άδειος», εντελώς «μεταλλαγμένος» σε σχέση με την εικόνα του στο Champions League και μοιραία αποχωρεί άδοξα από την Ευρώπη νιώθοντας κάθε χρόνο ότι έχει αφήσει κάτι στη μέση.

Μήπως να το τελειώνει φέτος;

*** Με τρεις νίκες στο Καραϊσκάκη και καλό αποτέλεσμα στο Λονδίνο – λέμε τώρα – βεβαίως, εντάξει, δεν θα το συζητήσουμε: Με πολλά εύγε και τις ευχές όλων στους «16» του C.L.!

*** Πόση κούραση στις αποτυχίες Κάρλος Ζέκα, ε; Όταν το έλεγες μετά την Μπριζ, πού να ήξερες και τη συνέχεια δόλιε! Ο κόσμος του Παναθηναϊκού να δεις. Την εξάντληση της υπομονής του την ένιωσε για τα καλά από τα σπρωξίματα και τα γιούχα που έφαγε ο Σάντσες.

*** Από μια Γκαμπάλα να χάνεις τη… μπάλα; Η υπόθεση παραπέμπεται σε… δίκη. Δευτεριάτικη και τηλεοπτική ώστε να εξακριβωθεί η αλήθεια. Δε μπορεί, «δάκτυλος» Ολυμπιακού θα κρύβεται από πίσω!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags