Facebook Pixel Αποθέωση για Τσόσιτς και Χιμένεθ: «Θα εκπλαγείτε – απρόβλεπτη η ΑΕΚ με τον Ισπανό»
| 2017-07-11 17:48:00

Αποθέωση για Τσόσιτς και Χιμένεθ: «Θα εκπλαγείτε – απρόβλεπτη η ΑΕΚ με τον Ισπανό»

Αποθέωση για Τσόσιτς και Χιμένεθ: «Θα εκπλαγείτε – απρόβλεπτη η ΑΕΚ με τον Ισπανό»

Πρώην σουπερλιγκάτος προπονητής είπε τα καλύτερα για τον Σέρβο στόπερ και τον προπονητή της Ένωσης.


Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, γνωρίζει από πρώτο χέρι, τόσο το σερβικό ποδόσφαιρο, όσο και το ποδόσφαιρο της χώρας μας και είναι ίσως ο πλέον κατάλληλος, να «φωτίσει» σημαντικές πτυχές των Σέρβων που έχουν έρθει στις ελληνικές ομάδες, αλλά και εκείνων που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελληνικών συλλόγων.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου και νυν του Ερυθρού Αστέρα, μίλησε για τον Ούρος Τσόσιτς που τον ξέρει καλά από μικρό, καθώς και το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά όσα είπε για τον Τσόσιτς και το πλάνο του Χιμένεθ

Για τον Ούρος Τσόσιτς: «Είχα τον Τσόσιτς σαν πιτσιρικά. Ήμουν προπονητής του. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Τότε ήταν από τους κορυφαίους στη Σερβία στη θέση του. Είναι κάτι ανάμεσα σε στόπερ και αμυντικό χαφ. Είναι ένας παίκτης έξυπνος, γρήγορος, ξέρει να κατεβάζει τη μπάλα από πίσω. Παίζει σαν μέσος. Θα εκπλαγείτε με τον Τσόσιτς και την κατάρτιση που έχει. Ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι, ξέρει να είναι νικητής και πάντα μπορεί να παίρνει σωστές θέσεις. Είναι ένας παίκτης ηγέτης. Αν παίζει μαζί με τον Βράνιες, θα είναι δύο γρήγοροι στόπερ και αν κολλήσουν οι δυο τους, η ΑΕΚ θα έχει σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι μια καλή επιλογή για την ΑΕΚ ο Τσόσιτς. Είναι καλό παιδί ο Ούρος, έξυπνος και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει».

Για το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, έχει παρουσιαστεί διαφορετικά. Είναι μια ομάδα που οι παίκτες της αλλάζουν πάσες κοντά και παίζουν ένα ισπανικό στυλ, με πολλά τρίγωνα, γεμάτο κέντρο, ανέβασμα από τα μπακ. Είναι μια απρόβλεπτη ομάδα η ΑΕΚ του Χιμένεθ. Είναι μια ομάδα που και οι 10 που παίζουν ξέρουν μπάλα. Όταν παίξαμε με τον Πανιώνιο απέναντι τους, ξέραμε ότι η ΑΕΚ θα είχε κατοχή της μπάλας γιατί αυτό κάνει στο παιχνίδι της. Στόχος της σίγουρα είναι να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που βλέπω στον σχεδιασμό είναι ότι πάει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα θα έχει 70% κατοχή της μπάλας, γιατί έχει χτιστεί με παίκτες που όλοι είναι καλοί στην τεχνική κατάρτιση. Βλέπουμε την Μπαρτσελόνα ας πούμε... Παίζει άμυνα με την κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι είναι το ισπανικό στιλ ας πούμε που προσπαθεί να φέρει ο Χιμένεθ. Θεωρώ ότι με αυτή τη φιλοσοφία που είναι σωστή, ο Τσόσιτς θα ταιριάξει πολύ στο σύστημα που θέλει να παίξει ο Χιμένεθ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags