Facebook Pixel Σόου Ραπτό: Κότες και βολεμένοι κράζουν τον Στανόγεβιτς - Βλέπουν ΑΕΚ και Άρης και… τρέμουν!
| 2017-07-23 11:30:00

Σόου Ραπτό: Κότες και βολεμένοι κράζουν τον Στανόγεβιτς - Βλέπουν ΑΕΚ και Άρης και… τρέμουν!

Σόου Ραπτό: Κότες και βολεμένοι κράζουν τον Στανόγεβιτς - Βλέπουν ΑΕΚ και Άρης και… τρέμουν!

Ο Κωστής Ραπτόπουλος αναλύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο SportDog το τελευταίο φιλικό και τα τεκταινόμενα στον ΠΑΟΚ. Δεν… μασάει τα λόγια του για προπονητή, μεταγραφές, Σαββίδη και οπαδούς!

Με την Ανόρθωση ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τους παλαιμάχους της Super League. Έπαιξε κλασικό 4-4-2 επειδή ο Πέλκας δεν έχει στοιχεία «δεκαριού» και είναι καθαρά δεύτερος επιθετικός για να κινείται πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Η μπάλα δεν περνάει από τα πόδια του ούτε στο passing game ούτε σε περιπτώσεις που η ομάδα κλέβει και χρειάζεται μια γρήγορη κάθετη πάσα. Γι΄αυτό ταλαιπωρείται πολύ ο Σάκχοφ επιχειρώντας να παράξει παιχνίδι και να πλευροκοπήσει, όπως και ο Μάτος.

Ουσιαστικά δηλαδή, το «οκτάρι» και το δεξί μπακ προσπαθούν να καλύψουν το κενό του Πέλκα στο οργανωτικό κομμάτι. Η καριέρα του θα κινηθεί σε «ρηχά νερά» γιατί βολεύεται μόνο ως δεύτερος φορ σε μεγάλους χώρους, δεν μπορεί να δημιουργήσει ή να κινηθεί σαν εξτρέμ. Τον σώζει το γεγονός είναι εύκολος στο γκολ και έχει δυναμώσει πολύ τα πόδια του στα σουτ, όπως έδειξε και στη φάση του δοκαριού που είχε.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά μέτριους χαφ που δεν μπορούν να παράξουν παιχνίδι. Αναγκάζονται και ανεβαίνουν τα μπακ πολύ ψηλά και δημιουργούνται κενά στην άμυνα. Έχει και αργό στόπερ, τον Βαρέλα. Ψηλά είναι πολύ καλός, αλλά στο ένας με έναν τον περνάει ακόμα και η κόρη μου, που είναι 12,5 χρονών!

Ο Κάνιας είναι επίσης σε τραγική κατάσταση. Δεν μπορούσε να μαρκάρει στον χώρο, ανύπαρκτος αμυντικά. Κάθε φορά που έφευγαν οι Κύπριοι, οι μόνοι που έκοβαν ήταν οι στόπερ και τα μπακ.

Ο Μακ δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, αλλά θα βοηθήσει πολύ και ο Πρίγιοβιτς είναι σταθερή αξία. Ο Λεβέκ είναι πολύ καλός ανασταλτικά και έχει καλές κινήσεις αμυντικά στο ένας με έναν, όμως επιθετικά δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βασιστεί επάνω του.

Ο Στανόγεβιτς και οι κότες

Στα φιλικά ο προπονητής πρέπει να δοκιμάζει τα πάντα, κακώς τον κατηγορούν γι’ αυτό (σ.σ για τις αλλαγές συστημάτων). Εγώ δεν τον κρίνω ακόμα σαν προπονητή, αλλά είναι ο μόνος από όλες τις κότες στον ΠΑΟΚ που ζητάει μεταγραφές! Μόνο αυτός ζητάει να ανεβεί πήχης και θα τον βρίζουμε;

Αναφέρομαι σε θεσμικούς παράγοντες, οργανωμένους, παλαιμάχους του ΠΑΟΚ και όλους. Είναι βολεμένοι και τρομοκρατημένοι σε πιθανή απώλεια του Σαββίδη. Θεωρούν ότι του έχουν μεγάλη υποχρέωση που έχει νοικοκυρέψει τον ΠΑΟΚ και δεν πρέπει να ζητήσουν παραπάνω πράγματα γιατί φοβούνται τι θα γίνει εάν σηκωθεί και φύγει. Οι απαιτήσεις τους για κάτι καλύτερο ακούγονται μόνο… ψιθυριστά, όπως ακριβώς οι ιδέες των κομμουνιστών επί χούντας!

Ο φόβος της εγκατάλειψης υπάρχει πολύ έντονα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Βλέπουν τι έπαθε η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής και δεν θέλουν να κάνουν… μαγκιές. Το γεγονός ότι η ομάδα είναι πρώτη στην πόλη αποτελεί ένα άτυπο τίτλο για τους ΠΑΟΚτσήδες. Ο ΠΑΟΚ άγεται και φέρεται γύρω από τα στενά σύνορα της κεντρικής Μακεδονίας και δεν απλώνει τα φτερά του προς όλη την Ελλάδα για να δείξει πόσο μεγάλος μπορεί να γίνει. Του αρκεί η πρωτιά στο χωριό…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags