Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Σλούκας"
Μπάσκετ
| 2024-04-18 11:30:00

"Πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Σλούκας - Δεν ήθελε το ματς ο Μπαρτζώκας"

του Γιώργου Κτενά
"Πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Σλούκας - Δεν ήθελε το ματς ο Μπαρτζώκας"

Το τρικ Αταμάν, το ρίσκο με Ναν και γιατί στο Λιμάνι φάνηκε ότι δεν υπολογίζαν στο συγκεκριμένο ντέρμπι...

Δεν είναι μόνο η νίκη τού Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, εναντίον τού Ολυμπιακού που είχε ενδιαφέρον, αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε: Με δεδομένη την απουσία τού Κώστα Αντετοκούνμπο αλλά και την αναιμική παρουσία του Μπαλτσερόφσκι, ο Αταμάν αποφάσισε να κάνει μπασκετικό τρικ με τον Μήτογλου στη θέση 5.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραβιέται διαρκώς μακριά από τη ρακέτα ο Μουσταφά Φαλ και να ανοίγουν διάδρομοι που τους εκμεταλλεύτηκε, κυρίως, ο Χουάντσο. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία τού Κώστα Σλούκα, που χρειαζόταν ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία τού Ματίας Λεσόρ απέναντι στον Μόουζες Ράιτ.

Το sportdog επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο Βαρβάρα Φανίδη, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να σχολιάσει το ντέρμπι αλλά και όσα ακολούθησαν μετά τη λήξη του.

"Το πιο απλό τρικ από Αταμάν - Έτσι μπέρδεψε τον Μπαρτζώκα - Ντέρμπι με 15 λεπτά συμμετοχής ο Λεσόρ"

"Ο Αταμάν έκανε τρικ που είναι το πιο απλό: Είχε πει ότι ο Μήτογλου κάποιες φορές θα παίζει και στη θέση 5. Ο Ερνανγκόμεθ κέρδισε τη θέση starter ως 4άρι. Με τον Μήτογλου ο Αταμάν έβγαλε τον Φαλ από τη ρακέτα, που είναι σχεδόν ανίκητος, κι εφάρμοσε το πιο απλό: Έβγαλε τον Γάλλο από το πεδίο δράσης του, για να μαρκάρει κοντά στη γραμμή του τριπόντου, με αποτέλεσμα να βγάλει ο Παναθηναϊκός και ελευθερα σουτ. Μεγάλο μερίδιο στη νίκη έχει και ο Σλούκας που έπαιρνε μαζί του τον Γουόκαπ και πάσαρε στον ελεύθερο παίκτη στην περιφέρεια και έδωσε την ευκαιρία στον Αταμάν να παίξει απελευθερωμένα και να μπερδέψει τον Μπαρτζώκα", ανέφερε αρχικά η Β. Φανίδη και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ο Λεσόρ για πρώτη φορά σε ντερμπι αγωνίστηκε μόνο 15 λεπτά. Ο Μπαλτσερόφσκι απλά συμπληρώνει τη 12άδα και από τη στιγμη που δεν υπήρχε Αντετοκούνμπο, θα περνούσε 30+ λεπτά στο παρκέ. Αλλά με το τρικ τού Αταμάν έπαιξε μόλις για 15 λεπτά. Με τον Ράιτ το πάθημα έγινε μάθημα, που τον είχε κάνει στο ΣΕΦ γιο-γιο. Aλλά στο ΟΑΚΑ πήγε πιο στρωτά η κατάσταση, έπαιρνε καλάθι και φάουλ ο Λεσόρ, έβαλε σβηsτούς 13 πόντους".

 

"Εκδίκηση Σλούκα από Μπαρτζώκα - Πανηγύρισε μπροστά στον πάγκο του Ολυμπιακού - Ρίσκαρε με Ναν ο Αταμάν"

Ένα σχόλιο για την παρουσία του Σλούκα;

"Ο Σλούκας περίμενε ένα ντέρμπι για να εξιλεωθεί, έχει ακούσει πολλά, ο Ολυμπιακός τον είχε παροπλίσει, ο Μπαρτζώκας δεν τον υπολόγιζε. Και τώρα πήρε, άτυπα, μια εκδίκηση από τον πρώτο τεχνικό του. Είχε 10 πόντους και 8 ασίστ, δηλαδή σκόραρε και δημιούργησε πολλούς πόντους για την ομάδα του, έπαιξε κοντά στα 31 λεπτά αλλά είχε σωστές αποφάσεις και σίγουρα το τελευταίο σουτ που σφράγισε τη νίκη και ο πανηγυρισμός μπροστά στον πάγκο του Ολυμπιακού, σημαίνουν πολλά".

Ο Ναν;

"Έβαλε πόντους, αλλά ήταν μέτριος διότι πέρασε απαρατήρητος, δεν πήρε τραβηγμένα σουτ και είχε 4 φάουλ στις αρχες του 4ου δεκαλέπτου. Αλλά ο Αταμάν ρίσκαρε, δεν πήρε τραβηγμένα σουτ και οι πόντοι του μπηκαν σε τέτοιο σημείο που δεν τους πήραμε χαμπάρι. Συμπληρωματικό ρόλο στη διατήρηση της διαφορας είχε".

"Στα σχοινιά ο Ολυμπιακός, αλλά... - Δεν υπολόγιζε το ματς ο Μπαρτζώκας"

Πώς είδες τον Ολυμπιακό;

"Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και έριξε τον Ολυμπιακό στα σχοινιά, αλλά η εμπειρία και οι αυτοματισμοί του Ολυμπιακου το έφεραν στα ίσια. Τα βασικά χαρτιά του Ολυμπιακού δεν λειτούργησαν: Πέτερς, Γουόκαπ δεν πήγαν καλά, οι μοναδικοί που ξεχώρισαν ήταν οι Γκος και Κάαναν αλλα δεν μπορούσαν να παίξουν παραπάνω. Βοηθησε ο Φαλ αλλά στο μέτρο του δυνατού, ουσιαστικά ο Μπαρτζώκας έδειξε ότι δεν υπολόγιζε το παιχνίδι με τις κινήσεις του στην τελευταία περίοδο, άσχετα από τις δηλώσεις του".

Πώς σχολιάζεις όσα έγιναν μετά τη λήξη του ματς;

"Αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πρέπει να σταματήσει γιατί γίνεται κακό στο μπάσκετ έτσι".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπανούλης για μεγάλη ομάδα Euroleague - Νέο όνομα Έλληνα για Ολυμπιακό-ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags