Η απόκτηση του Μπαλτσερόφσκι από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, ως μια λύση που είχε ξεχωρίσει ο Αταμάν και είχε ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του, δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όλοι στο Τριφύλλι.

Ο Πολωνός σέντερ άνηκε στη Γκραν Κανάρια, με την οποία είχε γράψει πολύ καλά νούμερα τν περασμένη σεζόν στο Eurocup - Αγωνίστηκε σε 22 ματς και είχε κατά μέσο όρο 8.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1 τάπα, σουτάροντας με 71% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα και 69% στις βολές.

Ήταν πολυεργαλείο στη θέση των ψηλών διότι έχει την ευελιξία για να κινηθεί κοντά στο καλαθι αλλά και στην περιφέρεια, ενώ είναι πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο - Στον τρανζίσιον, θα μπορούσε να στηθεί  πυλώνας επιθετικού παιχνιδιού γύρω του και να δημιουργεί από τη θέση του για τον ίδιο αλλά και για τους συμπαίκτες του. Με αυτή την έννοια, θεωρητικά, ταιριάζει πολύ στα σχέδια του Αταμάν.

Αλλά στην πράξη, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν κατάφερε να δείξει πράγματα. Με αποτέλεσμα ο Τούρκος προπονητής να τον περιορίσει σε ρόλο παρατηρητή στην άκρη του πάγκου, ακόμα κι όταν ο Λεσόρ ήταν σκασμένος στο παρκέ. Μέχρι το παιχνίδι με το Άρη, που ο Πολωνός αφυπνίστηκε και έδειξε ότι μπορεί να βρει ζωτικό χώρο στην 5άδα - Μόνο τυχαίο δεν αναδείχθηκε MVP τής αναμέτρησης, ενώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε αυτόν στα social media.

 

"Ταιριάζει στο σύγχρονο μπάσκετ ο Μπαλτσερόφσκι - Μπορεί να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Χριστόπουλο, βοηθό προπονητή και έπειτα head coach του Προμηθέα που είχε αντιμετωπίσει την Γκραν Κανάρια στο πλαίσιο του Eurocup, και είχε άριστη εικόνα για τις δυνατότητες του Πολωνού άσου πριν έρθει στην Ελλάδα, για να σχολιάσει την παρουσία του στο παιχνίδι με τον Άρη. Αλλά και αν μπορεί να βρει θέση στον Παναθηναϊκό.

"Είναι παίκτης που την περσινή σεζόν είχε αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο, με συνέπεια, σε ομάδα που πρωταγωνίστησε στο EuroCup. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά και το νεαρό της ηλικίας του", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog o Γ. Χριστόπουλος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Εναντίον του Άρη δεν με εξέπληξε η παρουσία του, τον ξέρω, τον έχω παρακολουθήσει και σε πιο μικρές ηλικίες. Η δομή του ταιριάζει στο σύγχρονο μπάσκετ."

Μπορεί να δώσει πράγματα στο φινάλε της σεζόν στον Παναθηναϊκό;

"Μπορεί να κερδίσει κάποιον ρόλο, αλλά για αυτό είναι αρμόδιοι οι προπονητές του".

Μπορεί τη νέα σεζόν να βρει ρόλο στην ομάδα;

"Πρέπει να γνωρίζεις τα δεδομένα, προπονήσεις, συμπεριφορά κ.λπ., αυτά είναι στοιχεία για να τα λάβει κάποιος σοβαρά υπόψη του για να αναλύσει κάποιον παίκτη. Πιστεύω ότι έχει στοιχεία που ανήκουν στον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός, με ικανότητα και σωματοδομή να τον ενισχύσει".

"Να πάρει ευκαιρίες ο Σαμοντούροφ - Πλάνο και συντονισμός για να "βγουν" οι νεοι παίκτες"

Πώς είδατε τον Σαμοντούροφ; Ο Αταμαν είχε καλά λόγια για εκείνον μετά τη λήξη του ματς.

"Τα καλά λόγια πρέπει να συνδυαστούν με πράξη. Βέβαια τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε μια μικρομεσαία ομάδα από κάποια που πρωταγωνιστεί. Πρέπει να πάρει ευκαιρίες, αλλά πρέπει να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει".

Πλην του Σαμοντούροφ και του Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός έχει μια σειρά από ενδιαφέροντες νέους παίκτες όπως ο Μαντζούκας και ο Αβδάλας.

"Είναι μεγάλη κουβέντα η εξέλιξη για κάποιους νεαρούς παίκτες, πώς θα μπορέσουν να εξελιχθούν και πώς η ομάδα θα καρπωθεί από την υπεραξία τους. Χρειάζεται πλάνο και συντονισμό, αφού ξέρουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Το κυριότερο από όλα είναι ότι οι νεαροί παίκτες θα πρέπει να εμφανίζονται προετοιμασμένοι, αγωνιστικά και ψυχικά". 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει από τον ΠΑΟ ο Μπαλτσερόφσκι - Έχει και δεύτερο… Σαμοντούροβ ο Αταμάν