Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Μπαρτσελόνα ανακτά τον «στρατιώτη Πάρκερ» για το πλεονέκτημα έδρας στη Euroleague (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2024-03-29 17:20:00

Η Μπαρτσελόνα ανακτά τον «στρατιώτη Πάρκερ» για το πλεονέκτημα έδρας στη Euroleague (BINTEO)

Sportdog Team

Ο ρόλος του Αμερικανού στην επίθεση θα είναι βασικός για τις φιλοδοξίες της Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ, πέτυχε 15 πόντους κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και έφτασε στο καλύτερο σημείο του στην Ευρωλίγκα από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν σημείωσε 18 πόντους στη νίκη των Καταλανών στο Παλάου επί της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί των Βαυαρών στην κρίσιμη μονομαχία της Euroleague είχε άλλη μια θετική νότα πέρα ​​από το αποτέλεσμα, το επίπεδο του Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά καθοριστικός για την ομάδα του και ήταν πρώτος σκόρερ των μπλαουγκράνα.

Η πρώτη σεζόν του Πάρκερ στην Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη, ενός παίκτη που τιμωρείται από τραυματισμούς στο γόνατο σε όλη του την καριέρα και που έχει «αναγεννηθεί» στα χέρια του Γκριμάου και σε μια Μπαρτσελόνα που φιλοδοξεί να τερματίσει στο Top-4 της διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ξεκίνησε τη χρονιά με στυλ και μετά από μια μικρή «πτώση» στην απόδοση του φαίνεται πως ξανά έχει βρει τη φόρμα του. Ο στρατιώτης Πάρκερ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προπονητή του και αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας σε αυτήν την τελική ευθεία, με τους δύο πιο σημαντικούς τίτλους να διακυβεύονται.

Οι 15 πόντοι του Πάρκερ - σε 23 λεπτά - επί γερμανικού εδάφους ήταν το κλειδί για την Μπάρτσα να σφραγίσει τη νίκη σε έναν από τους τρεις τελικούς της που απομένουν στην Euroleague και να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα εντός έδρας στα play-offs. 

Ένα μεγάλο μέρος των φιλοδοξιών των Καταλανών για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου περνά από τα χέρια του Πάρκερ, κάτι που φάνηκε στις ήττες της Μπάρτσα από Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags