Τη σειρά σε 2-2 ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός εναντίον της Μακάμπι, με εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και στο τέλος τού τέταρτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για να πάρει την πρόκριση στο Final 4.

Η ομάδα τού Αταμάν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, η ποιότητα των Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν δεν είναι διαπραγματεύσιμη και πήρε από το χεράκι τους Πράσινους για να τους οδηγήσει σε εκτός έδρας με 95 πόντους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Τζίμη Κουστένη, πεπειραμένο τεχνικό και πρώην βοηθό τού Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αναλύσει τη μεγάλη νίκη του Τριφυλλιού.

"Για αυτό άλλαξε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο - Μεγαλύτερη κλάση στο παρκέ Ναν και Σλούκας - Θέλει περισσότερο την πρόκριση ο Παναθηναϊκός"

"Ήταν παιχνίδι που είχε δύο όψεις, στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός στην επίθεση έβρισκε δρόμους προς το καλάθι αλλά δεν μπορούσε να περιορίσει στην άμυνα τους παίκτες της Μακάμπι - Υπήρχε πρόβλημα με την αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ που έστηνε η Μακάμπι στον Νιμπο με τον Λορέντζο Μπράουν και στα ελεύθερα σουτ των Μπλατ και Κόλσον. Στο δεύτερο ημίχρονο δυνάμωσε την άμυνα ο Αταμάν, έκλεισε τους χώρους τού Νίμπο και των ψηλών της Μπακάμπι, έπαιξε καλύτερη περιφερειακή άμυνα και με μπροστάρηδες τους Σλούκα και Ναν σε δημιουργία και εκτέλεση, συνεπικουρούμενοι από τους Λεσόρ και Παπαπέτρου και με μεγάλη βοήθεια από τον Καλαϊτζάκη έστω και στο λίγο που έπαιξε. Το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή και ο Παναθηναϊκός στα τελευταία δύο λεπτά με Σλούκα και Ναν, που είχαν τη μεγαλύτερη κλάση στο γήπεδο, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα", ανέφερε αρχικά ο Τ. Κουστένης στο sportdog.

Πώς περιμένετε τη ρεβάνς;

"Δεδομένα η Μακάμπι φέτος είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό 4 φορές. Είναι ομάδα που εντός ή εκτός έδρας έχει επιθετικό πλουραλισμό και μπορεί να πάρει νίκη σε οποιαδήποτε έδρα. Αλλά αυτό το ματς έχει χαρακτήρα τελικού, με την παρουσία 20.000 οπαδών στην εξέδρα και πλέον με την τεχνογνωσία που έχουν παίξει 4 ματς διαδοχικά και έχουν γνώση οι προπονητές, θα το πάρει η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Νομίζω ότι περισσότερο το θέλει ο Παναθηναϊκός και το έδειξε στο 4ο παιχνίδι".

"Απίστευτη κλάση ο Ναν - Πληρέστερος γκαρντ στην Ευρώπη ο Σλούκας - Αυτό έδωσε στον Παναθηναϊκό ο Αταμάν"

Πώς σχολιάζετε την παρουσία του Ναν;

"Αν θέλουμε να πούμε έναν ως ρούκι της σεζόν, ως πρωτοεμφανιζόμενος στην Ευρώπη δηλαδή, δείχνει ότι έχει απίστευτη κλάση και ηγετική φυσιογνωμία. Προσαρμοστικότητα που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο: Αμερικανός που ήρθε απευθείας από το ΝΒΑ χωρίς προηγούμενη εμπειρία από Ευρώπη, ελάχιστοι έχουν τέτοια απόδοση. Και οδηγεί την ομάδα του στο Final 4".

Σλούκας;

"Ο Σλούκας δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πληρέστερος γκαρντ της Ευρώπης και σε εκτέλεση και σε δημιουργία αλλα και σε ριμπάουντ, όσο φανηκε εναντίον της Μακάμπι. Ο δείκτης απόδοσης των παικτών ήταν στο 31 για τον Σλούκα, που είναι εξωπραγματικό νούμερο σε τέτοια ματς. Αυτό όμως δείχνει και στον κόσμο την πολύπλευρη προσφορά του Σλούκα στο ματς - Δεν είναι μόνο οι 20 πόντοι, αλλά και η δημιουργία και άλλα".

Ποιον άλλον ξεχωρίσατε;

"Ο Παπαπέτρου ξεχώρισε, που έδεσε πλέον στη θεση 3 η ομάδα, πήρε ύψος, δύναμη, καλύτερος μέσα στη ρακέτα στις μάχες σώμα με σώμα και στα ριμπάουντ. Ως παίκτης με μεγάλη εμπειρία πια, πήρε μεγάλα σουτ σε αυτή τη σειρά και ήταν εύστοχος. Δείχνει ότι η θέση 3 δίνει στον Παναθηναϊκό μεγαλύτερο βάθος"

Ένα σχόλιο για τον Αταμάν;

"Ο Αταμάν είναι γεννημένος νικητής, άλλωστε το μαρτυρούν οι τίτλοι και η καριέρα του. Αλλά αυτό που έφερε πέραν των όποιων τεχνικών αναλύσεων, είναι ο Αταμάν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και έχει μεταφέρει το μέταλλο της ομάδας Final 4 στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Του χρόνου καλύτερος ο ΠΑΟ! Χεζόνια, αντι-Βιλντόζα και μία μεγάλη μεταγραφή