Η παράδοση άνευ όρων δεν πέρασε έτσι και αρκετά πρόσωπα από την Παρτίζαν βρέθηκαν στο στόχαστρο βαριάς κριτικής. Πιο πολύ κατηγορείται ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος το καλοκαίρι, που μας πέρασε, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Σέρβους.

Και για όσους δεν θυμούνται το στόρι, ο Παναθηναϊκός του είχε κάνει μία εξαιρετική πρόταση, εν τέλει η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στην απόκτησή του, αλλά την ώρα, που οι Καταλανοί πλησίαζαν, αυτός την έκανε γυριστή και έμεινε στο Βελιγράδι. Καθώς αποδείχθηκε, όμως, η επιλογή του δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ο Παναθηναϊκός είναι στο φάιναλ-φορ, η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα καλύτερα από την Παρτίζαν και ο ίδιος ο Αμερικάνος βρίσκεται σε άβολη θέση μετά την αποτυχημένη χρονιά.

Αν μπορεί να τον πάρει αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός; Είναι απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο για τον απλούστατο λόγο ότι οι «πράσινοι» θα ψάξουν έναν παίκτη, που να είναι πιο πλέι-μέικερ. Κάτι, δηλαδή, σαν τον Βασίλιε Μίσιτς ή τον Λορέντζο Μπράουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει τον Γκραντ, έχει τον Σλούκα, έχει τον Ναν, θέλει μία ακόμη έντονη προσωπικότητα στην περιφέρειά του και σίγουρα έναν παίκτη, που να προέρχεται από πολύ καλή χρονιά.

Οι «πράσινοι» δεν αγχώνονται, θεωρώντας ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τον βρουν τον γκαρντ, που ψάχνουν. Η αγορά δεν είναι πολύ πλούσια, είναι, όμως, πολύ πλούσια η τσέπη του εξάστερου. Και όπως βρήκε τον Οκτώβρη τον Ναν, έτσι θα κάνει και τώρα ακόμη και αν χρειαστεί να πάει και πάλι στην αγορά του ΝΒΑ. Ενας παίκτης σαν τον Μίχαλιουκ των Σέλτικς σίγουρα είναι προτιμότερος από τον Πάντερ, τουλάχιστον τον Πάντερ της τρέχουσας χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ούτε με Μίχαλιουκ, ούτε με Πάντερ ασχολείται τώρα, ούτε με Χεζόνια. Ασχολείται με το πως θα πάρει το έβδομο ευρωπαϊκό. Αν τα καταφέρει, τότε τα υπόλοιπα, που είναι εύκολα, θα γίνουν ακόμη πιο εύκολα.