Κάθε Final Four είναι μια διαφορετική ιστορία και δεν έχει σημασία τι έχει συμβεί στο παρελθόν… Αυτό τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου λίγη ώρα πριν πετάξει ο Ολυμπιακός για Βερολίνο, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ευελπιστεί ότι έχει έρθει η ώρα για να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.

«Κάθε φορά νιώθουμε ότι είναι η ώρα μας. Η σημασία είναι να πας και να κάνεις την δουλειά, ποτέ δεν λες ότι “άστο να το πάρει κάνας άλλος”. Μακάρι να έχει έρθει η σειρά μας, να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί, ξεκινώντας από το παιχνίδι με τη Ρεάλ, καθώς αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα και το μοναδικό πράγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας, να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να βρεθούμε σε άλλον έναν τελικό, για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο», είπε ο Παπανικολάου για το ραντεβού των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της Εuroleague.

Και πρόσθεσε: «Το έχω ξαναπεί πως κάθε Final Four είναι διαφορετικό. Τώρα τα χρωστούμενα γενικά δεν παίζουν ρόλο. Σημασία έχει οι ομάδες που θα πατήσουν στο παρκέ, ποια θα είναι σε καλύτερη βραδιά, ποια θα πάρει τις μικρές μάχες που θα τις δώσει ένα προβάδισμα και εκεί θα κριθεί ένας αγώνας.

Από τη στιγμή που η μπάλα θα βρεθεί στον αέρα στο τζάμπολ, όλα τα υπόλοιπα σβήνουν και δεν μετράει τίποτα. Ούτε η προϊστορία, ούτε καν καλά καλά τι έχει γίνει στη regular season».