Facebook Pixel Μη σπρώχνετε, θα το σηκώσει...
| 2014-07-05 00:56:00

Μη σπρώχνετε, θα το σηκώσει...

Μη σπρώχνετε, θα το σηκώσει...

Η Βραζιλία επικράτησε 2-1 της Κολομβίας και προκρίθηκε στους “4” του Μουντιάλ. Ατελείωτο σπρώξιμο απ'τον Ισπανό ρέφερι που χάρισε κόκκινη στον Σέζαρ. Χάνει το ματς με Γερμανία ο σκόρερ Τ.Σίλβα. Γκολάρα ο Νταβίντ Λούις.

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Βραζιλία, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τη Γερμανία. Η “Σελεσάο” επικράτησε 2-1 της Κολομβίας στη Φορταλέζα, αλλά ευνοήθηκε πολύ απ'τα διαιτητικά σφυρίγματα του Ισπανού Βελάσκο, ο οποίος χάρισε κόκκινη στον Ζούλιο Σέζαρ στο 77', όπου ανέτρεψε τον Μπάκα. Το σκορ άνοιξε ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος συμπλήρωσε το όριο καρτών και χάνει το ματς της Τρίτης, ενώ γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε ο παθιασμένος Νταβίντ Λούις. Ο Χάμες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 79' μείωσε για την Κολομβία, η οποία δεν μπορούσε να κάνει το come back στα τελευταία λεπτά.

H αρχική 11άδα που παρέταξε ο Σκολαρι για τη Βραζιλία σίγουρα δεν ενθουσίασε τα εκατομμύρια των ποδοσφαιρόφιλων, τα οποία είχαν ξαναδεί το έργο. Δηλαδή τον Φρεντ στην κορυφή της επίθεσης, από πίσω του τον Όσκαρ και στις πτέρυγες τον Νεϊμάρ (αριστερά) με τον Χουλκ. Στην άλλη πλευρά η Κολομβία, παρατάχθηκε, όπως την ξέρουμε με τη διαφορά ότι απ'το τελευταίο ματς (κόντρα στη Ουρουγουάη) ο Ροντρίγκεζ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης ως παρτενέρ του Γκουτιέρς.

Στο δεύτερο δοκάρι στη Φορταλέζα ένα βράδυ...

Ωστόσο, η Βραζιλία ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτό που την είχαμε συνηθίσει στις προηγούμενες εμφανίσεις στο Μουντιάλ. Η “σελεσάο” έδειξε πιο ορεξάτη, παθιασμένη και δυνατή, δείχνοντας, ότι δεν είχε καμία διάθεση να χάσει το εισιτήριο για τον τελικό προορισμό, τη μέρα εκείνη όπου το ποδοσφαιρικό άγιο δισκοπότηρο θα υψωθεί στον ουρανό του Μαρακανά! Οι παίκτες του Σκολάρι μπήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο και απ'τα πρώτα λεπτά παρουσίασαν τη σαφή διάθεσή τους να μην αφήσουν την Κολομβία να κάνει παιχνίδι. Το γρήγορο γκολ στο 7' έκοψε περισσότερο τα φτερά των Κολομβιανών, οι οποίοι μέχρι τα προημιτελικά έδειχναν φοβερά στοιχεία. Ο Νεϊμάρ σέρβιρε ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, όλη η άμυνα μπερδεύτηκε, ο Τιάγκο Σίλβα βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ψυχρολουσία απ'το γκολ θόλωσε τους Κολομβιανούς, οι οποίοι αναζητούσαν διαδρόμους για να προσεγγίσουν την εστία του Σέζαρ αλλά οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες. Και αφού δεν το κατάφερναν, προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με μακρινά σουτ. Στο 20' ο Κουαδράδο έπιασε σουτάρα αλλά η μπάλα βρήκε τον σκόρερ (Τιάγκο Σίλβα) και κατέληξε κόρνερ. Ήταν ολοφάνερο, ότι παίκτες του Πέκερμαν είχαν κυριευτεί από εκνευρισμό. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός, ότι ο Ισπανός διαιτητής (Κάρλος Βελάσκο) άφηνε πολύ το σκληρό παιχνίδι των Βραζιλιάνων, οι οποίοι απ'το πάθος τους μερικές φορές “ξέφευγαν”. Άλλες φορές με δυνατά μαρκαρίσματα και άλλες με άσκοπες κούρσες, όπως αυτή του Νταβίντ Λουίς που από στόπερ έγινε δεξί εξτρέμ και διάνυσε ένα γήπεδο μόνος, μέχρι να ανακοπεί κοντά στην κολομβιανή περιοχή. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Βραζιλιάνοι είχαν και κάποιες άλλες καλές στιγμές για γκολ. Αλλά ο Οσπίνα στάθηκε στο ύψος του... (20', 27' σουτ του Χουλκ).

Γκολάρα, γκολάα, γκολάρα

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με την ίδια ορμή στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ήταν πολύ άτσαλοι στο παιχνίδι τους. Αυτή η τρέλα να ανακόψουν κάθε επιθετική προσπάθεια της Κολομβίας, κάθε σέντρα, κάθε απόπειρα κατεβάσματος της μπάλας τους στοίχισε όταν στο 65' ο αρχηγός τους (και σκόρερ) Τιάγκο Σίλβα, δέχτηκε κίτρινη. Έτσι συμπλήρωσε το όριο καρτών και χάνει τον ημιτελικό κόντρα στη Γερμανία. Δύο λεπτά αργότερα η Κολομβία βρήκε δίχτυα, αλλά ο Βελάσκο ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Γιέπες.

Τελικά το βραζιλιάνο πάθος μετουσιώθηκε σε ένα δεύτερο τέρμα στο 69' με φοβερό τρόπο. Η Σελεσάο κέρδισε φάουλ αρκετά μέτρα απ΄την εστία της Κολομβίας, ο Νταβίντ Λούις πήρε φόρα, έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα εκτέλεσε καμπύλη τροχιά και καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Οσπίνα, ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Ήταν μία γκολάρα με τα όλα της.

Χαίρε σπρώξιμο αμέτρητο...

Το προβάδισμα των δύο γκολ, μείωσε το άγχος των παικτών του Σκολάρι, αλλά όχι τη βιασύνη και τις απερίσκεπτες κινήσεις στο άτσαλο παιχνίδι τους. Οι Κολομβιανοί, οι οποίοι φρεσκαρίστηκαν με την είσοδο του Μπάκα και του Κιντέρο, το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Στο 77', ο Μπάκα έκανε άνω κάτω τη βραζιλιάνικη άμυνα, τρύπωσε στην περιοχή, βγήκε μόνος απέναντι απ'τον Ζούλιο Σέζαρ και ο τελευταίος τον ανέτρεψε, όντας τελευταίος παίκτης. Ο Βελάσκο έδωσε την εσχάτη των ποινών, αλλά χάρισε στον γκολκίπερ της Τορόντο την πεντακάθαρη κόκκινη! Το σπρώξιμο στην οικοδέσποινα δεν σταματά... Ο Χάμες Ροδρίγκες ήταν εύστοχος απ'τα 11 βήματα, έφτασε τα 6 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έκανε τα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης δραματικά και με φοβερό σασπένς.

Η Κολομβία όμως δεν μπόρεσε να κάνει το come back. Έτσι παρέμεινε το 2-1 ως τελικό σκορ, με τη Βραζιλία να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και την Τρίτη θα συναντήσει τη Γερμανία. Εκεί θα πρέπει να βρει δίχτυα και κάποιος επιθετικός της "σελεσάο" γιατί κόντρα στους Κολομβιανούς οι διοργανωτές ξελάσπωσαν χάρη σε δύο γκολ αμυντικών.

Δείτε πως παρατάχθηκαν οι ομάδες:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags