Μόνο μια δίαιτα μεταμόρφωσε τον Ιγκουαΐν από "παχουλό εκτελεστή" σε λιγνό-στυγνό- γκολτζή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχει ξανακερδίσει τη φήμη του και την αγάπη των απανταχού λάτρεων της Γηραιάς Κυρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε μια σημαντική μεταμόρφωση του σώματός του χάρη σε ένα διατροφικό πλάνο, το οποίο αποτελείται από 6 έως 8 μικρά γεύματα ανά 3 ή 4 ώρες, επιτρέποντάς του να τρώει τα πάντα εκτός από κορεσμένα λιπαρά και απλούς υδατάνθρακες, συνδυαστικά με αύξηση της κατανάλωσης άπαχων πρωτεϊνών (ψάρια και πουλερικά, όλα στη σχάρα ή βραστά) και με ελάχιστη διάρκεια νυχτερινού ύπνου τις 8 ώρες. Μαζί με αυτό το αυστηρό διατροφικό πλάνο, ο πάλαι ποτέ τροφαντός Higuaín πρόσθεσε ένα έξτρα πρόγραμμα καρδιοαναπνευστικής προπόνησης με κύριο άξονα το τρέξιμο νηστικός - αμέσως μόλις ξυπνήσει.

Σήμερα, ο Αργεντινός striker της Γιούβε, είναι πιο γρήγορος, πιο ευκίνητος και πιο αποτελεσματικός από ποτέ στο να βρίσκει δίχτυα ή να πασάρει τη μπάλα για έτοιμα γκολ, στον παλιό του φίλο από την εποχή της Ρεάλ, Cristiano Ronaldo.