Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πουλήσει ποδοσφαιριστή που δεν έχει καταφέρει να γίνει απαραίτητος στην 11άδα, αλλά το περασμένο καλοκαίρι είχε δώσει 1+ εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει;

Υπάρχει ποδοσφαιριστής που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για να πάρει στο σπίτι τη φανέλα τού βασικού στον Δικέφαλο, αλλά αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα ο Ραζβάν Λουτσέσκου να τον αφήνει στον πάγκο για έναν 18χρονο;

Ακόμα, υπάρχει ποδοσφαιριστής τού Ολυμπιακού που ήταν ξεχασμένος από Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ αλλά ο Συλαϊδόπουλος τον ενεργοποίησε, πήγε καλά, και σε κάθε περίπτωση αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο επαγγελματισμός του;

ΕΚΟΝΓΚ: Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ έδωσε 1,1 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει στη θέση του Ίνγκασον (που πήγε στη Μίντιλαντ αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν βγάζει και μάτια!), αλλά τώρα που έφυγε για το Κόπα Άφρικα κατάφερε να βρει ισορροπία η αμυντική γραμμή του Δικέφαλου. Τυπικά ήταν ο αδύναμος κρίκος της. Παρόλα αυτά με την εθνική του ομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό, αν και τελικά η Ακτή κέρδισε τη Νιγηρία.

Ο Έκονγκ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, κι εδώ αρχίζουν τα ωραία: Φαίνεται ότι έχει ανοίξει οι όρεξη σε ομάδες για την απόκτησή του. Είτε τώρα (καθώς δεν έχει κλείσει παντού η χειμερινή μεταγραφική περίοδος) είτε το προσεχές καλοκαίρι. Αν καταφέρει, δηλαδή, να πάρει πίσω το ποσό που έδωσε για τον Έκονγκ ο Δικέφαλος, θα είναι πραγματικά ευχής έργο.

ΣΑΜΑΤΑ: Δεν σκοράρει! Ο,τι κι αν λέμε, όσο κι αν τον περιμένει ο ΠΑΟΚ! Ο άνθρωπος είναι περισσότερο για δεύτερος επιθετικός και όχι εκείνος ο φορ που θα βάλει έστω 10+ γκολ κάθε σεζόν. Κάτι που, φαίνεται, ότι έχει αποφασίσει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου πια. Για αυτό και μέσα στο επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ, αναμένεται να αποκτήσει κεντρικό ρόλο μαζί με τον Μπράντον Τόμας ο Στέφανος Τζίμας!

Ο Λουτσέσκου δεν εμπιστεύεται πολύ τους Έλληνες παίκτες, και μάλιστα τους μικρούς, αλλά όλοι όσοι έχουν περάσει από τα χέρια του έχουν αποδείξει ότι έχουν τις βάσεις για καριέρα: Από τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη, μέχρι τον Μιχαηλίδη, τον Κωνσταντέλια κ.α. Ο Σαμάτα θα περάσει τρίτος στην ιεραρχία καθώς, έτσι κι αλλιώς, η επιθετική λειτουργία του Δικέφαλου εκφράζεται κατά κύριο λόγο από τους μεσοεπιθετικούς και εξτρέμ του: Τάισον, Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Μουργκ.

Οπότε έχει αποφασιστεί να πάρει χρόνο ο Τζίμας στην άκρως επιθετική λειτουργία στη γραμμή κρούσης και ο Σαμάτα να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του μετά από το καλοκαίρι.

ΙΜΠΟΡΑ: Ο Συλαΐδόπουλος έκανε τα αυτονόητα στο ματς με τον ΟΦΗ, δηλαδή τυπικά έβαλε κάθε παίκτη στη θέση του στο γήπεδο. Αποτέλεσμα; Κέρδισε ξεκούραστα ο Ολυμπιακός και έδωσε στον Μεντιλίμπαρ τον χρόνο που χρειάζεται για να οργανώσει τις επιλογές του στην ομάδα. Να γράψουμε, όμως, κάτι που πέρασε λίγο κάτω από τα ραντάρ για τον Ιμπόρα; Ως βύσμα του Μαρτίνεθ, που ήρθε στην Ελλάδα για να είναι το αυτί τού Ισπανού προπονητή στα αποδυτήρια τον παρουσίαζαν κάποιοι.

Μόνο που και με τον Μαρτίνεθ στην άκρη τού πάγκου δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Όπως φυσικά και με τον Καρβαλιάλ: Μόλις 5 λεπτά τους τελευταίους 2,5 μήνες! Στο ματς εναντίον του ΟΦΗ, όμως, μπήκε για ένα 20λεπτο και ήταν καλός, με διάθεση, σωστός επαγγελματίας! Ο Συλαϊδόπουλος τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη και ανέδειξε τον επαγγελματισμό του. Ενώ, παράλληλα, τον κράτησε ζεστό και για τον Μεντιλίμπαρ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη απόφαση Μεντιλίμπαρ, το... ανακοίνωσε σε Φορτούνη - Αρπάχτηκε με δύο "βεντέτες" ο Καρβαλιάλ!