Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η πρώτη απόφαση Μεντιλίμπαρ, το... ανακοίνωσε Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-12 21:55:00

Η πρώτη απόφαση Μεντιλίμπαρ, το... ανακοίνωσε σε Φορτούνη - Αρπάχτηκε με δύο "βεντέτες" ο Καρβαλιάλ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Οι εξελίξεις με τον Κώστα και τι συνέβη με τον Πορτογάλο κόουτς. Τι αλλάζει με τον αρχηγό των Πειραιωτών και τι συνέβη στου Ρέντη με την άφιξη με του νέου προπονητή, αλλά και το τεράστιο πρόβλημα στα αποδυτήρια με τον προκάτοχό του...
 

Κατευθείαν στα βαθιά μπαίνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τη Φερεντσβάρος για το Conference League. Οι Ερυθρόλευκοι πάντως δεν ανησυχούν, αφού ένας τεχνικός με την εμπειρία του Βάσκου, που μάλιστα κατέκτησε πέρυσι το Europa League, έχει... φάει τέτοια ματς με το κουτάλι.

Ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι είχε κάνει και ο προκάτοχός του, Κάρλος Καρβαλιάλ, ξεκινώντας την πορεία του στον Ολυμπιακό με νίκη 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με ανάλογο τρόπο στη συνέχεια, κάτι που στο Λιμάνι ευελπιστούν πως δεν θα συμβεί και με τον Μεντιλίμπαρ.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού κρίθηκε επιβεβλημένο από τη διοίκηση να αποχωρήσει, καθώς πέραν των μετριότατων αποτελεσμάτων της ομάδας, φαινόταν να έχει χάσει και τα αποδυτήρια. Η', πιο σωστά, να έχει ανοίξει κόντρα με σημαντικούς ποδοσφαιριστές, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο αρνητικά την ψυχολογία και την απόδοσή τους.



Ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον συμπατριώτη του, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Νικολακόπουλος. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Καρβαλιάλ τον χρησιμοποιούσε κατά κόρον ως αλλαγή, εκτός του ότι ο Πορτογάλος κόουτς δεν ήταν ευχαριστημένος με την τακτική συμπεριφορά του παίκτη, θεωρώντας ότι δεν τρέχει και δεν μαρκάρει αρκετά. Μετά την αποχώρηση Καρβαλιάλ, ο Ποντένσε έπαιξε βασικός κόντρα στον ΟΦΗ, σκόραρε, ήταν εξαιρετικός και έδειξε να παίζει απελευθερωμένος.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν επίσης έξαλλος με τον πρώην προπονητή του, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη μέτρια απόδοσή του το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν μόνο το ζήτημα του συμβολαίου και της επιθυμίας για αποχώρηση που επηρέαζε τον μέσο από τη Γουινέα, αλλά και οι κακές σχέσεις με τον Καρβαλιάλ. Βέβαια, στη συνέχεια έγιναν... διάφορα με τον Καμαρά, τα τερτίπια του οποίου (αδιαφορία και πειθαρχικά παραπτώματα) οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην απόφαση να μην τον υπολογίζει έως ότου φτάσουμε στη λήξη του συμβολαίου του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από τη στιγμή που δεν βρήκε αυτό που έψαχνε για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Καρβαλιάλ αποτελεί παρελθόν, ο Καμαρά άλλαξε στάση και προσπαθεί να "ρίξει γέφυρες" για την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα! Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του 26χρονου άσου και δεν θα είναι εύκολο να του τα συγχωρήσουν όλα έτσι απλά. Ωστόσο, λόγο στο ζήτημα θα έχει πλέον και ο Μεντιλίμπαρ. Εφόσον κρίνει πως θέλει να επαναφέρει τον Καμαρά, το καλό της ομάδας θα υπερισχύσει.



Τετ α τετ Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη

Ήδη από την πρώτη παρουσία του στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειξε πως ο Κώστας Φορτούνης θα αποτελέσει παίκτη-κλειδί στα πλάνα του. Ο Βάσκος τεχνικός είχε τετ α τετ με τον Έλληνα άσο, κίνηση που φανερώνει το πόσα ποντάρει στον 31χρονο μεσοεπιθετικό.

Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει τη σημασία του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό, το πόσο επιδραστικός είναι σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και τον σημαίνοντα ρόλο του στα αποδυτήρια της ομάδας. Φαίνεται πως σκοπός του είναι να του δείξει έμπρακτα πως η εποχή Καρβαλιάλ αποτελεί παρελθόν, να τον "φτιάξει" ψυχολογικά και να πάρει το 100% από εκείνουν.

Προφανώς έρχεται... διαβασμένος ο 62χρονος προπονητής, γνωρίζοντας πως η επιλογή Καρβαλιάλ να αφήνει στον πάγκο τον Φορτούνη σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ματς δεν έκανε καλό ούτε στον παίκτη ούτε στην ομάδα συνολικά. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, αρκεί ο "Φόρτου" να βρεθεί στην κατάσταση που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δύο μεγάλες αλλαγές ο Συλαϊδόπουλος - Το ξανάκανε με Βαλβέρδε ο Μαρινάκης - Νέο σύστημα ο Μεντιλίμπαρ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags