Τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα, με την αποχώρηση του Κάρλος Καρβαλιάλ, την προώθηση για ένα ματς τού Σωτήρη  Συλαϊδόπουλου στον πάγκο τής πρώτης ομάδας, και την ανάληψη καθηκόντων από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχολίασε μέσω του sportdog ο Νίκος Βαμβακούλας.

Ο παλαίμαχος άσος τού κλαμπ αναφέρθηκε και σε όσα σκοπεύει να αλλάξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους Ερυθρόλευκους, προκειμένου η ομάδα να φτάσει ξανά στην κορυφή - Μάλιστα, προειδοποιεί ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα θηρίο που αν δεν το σκοτώσεις, θα είναι πάντα επικίνδυνο.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:

"Αυτό ήταν το λάθος του Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Για αυτό άλλαξε προπονητή - Τι έκανε ο Συλαϊδόπουλος"

"Μπορεί να μην είχε πολύ χρόνο ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, αλλά οι επιλογές του δεν ήταν καλές στο στήσιμο της ομάδας κ.λπ. Ο Ολυμπιακός θα φτιαχτεί όπως ήταν παλιά. Άλλαξε προπονητή, έπρεπε να τον αλλάξει γιατί δεν έβαζε κάποιους παίκτες στις θέσεις τους κ.λπ. Αν δεν κάνει γρήγορα αλλαγές ένας προπονητής, εκεί φαίνεται πόσο κατάλληλος είναι", ανέφερε αρχικά ο Ν. Βαμβακούλας στο sportdog.

Πώς είδατε τον Συλαϊδόπουλο ως πρώτο προπονητή;

"Ο Συλαϊδόπουλος δεν έκανε κάτι από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά με το να είναι κάθε μέρα στην προπόνηση της πρώτης ομάδας, ξέρει τι χρειάζεται να κάνει. Έβαλε τους παίκτες στις θέσεις τους. Το παιδί από τότε που ήταν στον Παναθηναϊκό φαινόταν ότι ήταν καλός στη δουλειά του. Έβαλε τους παίκτες στη σωστή θέση και έπαιξαν μπάλα. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει ο ΟΦΗ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πάθος και τη δύναμή του. Κι αυτό άλλαξε ο Συλαϊδόπουλος".

"Αυτό να πουν στον Μεντιλίμπαρ - Πεισματάρης ο Μαρινάκης, θα φτιάξει ξανά τον Ολυμπιακό - Θα φύγει από τη θέση που βρίσκεται"

Ο νέος προπονητής έρχεται με τον αέρα τής κατάκτησης του τελευταίου Europa League.

"Έχει κερδίσει στην Ισπανία αλλά εδώ είναι άλλη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες αλλά πρέπει να τον βοηθήσουν το νέο προπονητή, να του πουν πού είναι τα προβλήματα της ομάδας και να τα διορθώσει. Χρειάζεται για παράδειγμα τρία χαφ στο κέντρο στα μεγάλα ματς. Όταν μπήκε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, τον είχε βρει διαλυμένο. Και είχε φέρει τον Βαλβέρδε, είχε φτιάξει την ομάδα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Ο Μαρινάκης είναι πεισματάρης, δεν θα αφήσει έτσι τον Ολυμπιακό. Και να ξέρουν οι οπαδοί ότι αυτός στεναχωριέται περισσότερο από όλους".

Υπάρχει έδαφος για να αλλάξει κάτι φέτος ο Ολυμπιακός;

"Ο Ολυμπιακός είναι θηρίο και αν δεν τον σκοτώσεις είναι επικίνδυνος πάντα. Μπορεί να είναι πίσω από την κορυφή, αλλά είναι πολλά παιχνίδια ακόμα και με αυτούς τους παίκτες μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις. Δεν ξέρω αν μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα αλλά μπορεί να φύγει από τη θέση που είναι τώρα".

Το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για την ομάδα;

"Ξεχωριστό ματς, διαφορετικό ματς, και βλέπεις τους παίκτες οποιασδήποτε ομάδας να δίνουν το κάτι παραπάνω, γιατί τους βλέπει όλη η Ευρώπη. Έτσι και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και στην Ελλάδα, να τα δίνουν όλα, γιατί τα πιο δύσκολα ματς είναι εναντίον των μικρών αντιπάλων. Εκεί μπορεί να γίνει η ζημιά, γιατί στα ντέρμπι είναι σοβαροί όλοι έτσι κι αλλιώς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό έχασε κιλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ΦΩΤΟ)