Facebook Pixel Ξεκάθαρος πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ για Εκόνγκ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-28 00:15:00

Ξεκάθαρος πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ για Εκόνγκ: "Ήταν δεδομένο πως η κατάστασή του θα επιδεινωθεί"

Sportdog Team
Ξεκάθαρος πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ για Εκόνγκ: "Ήταν δεδομένο πως η κατάστασή του θα επιδεινωθεί"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε πρώην γιατρός του Δικεφάλου του Βορρά και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Νιγηριανού στόπερ και την κατάστασή του.

Γιάννης Ουσαντζόπουλος: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Γούλιαμ Τροστ Εκόνγκ για το γεγονός πως αγωνιζόταν με την Εθνική Νιγηρίας όντας τραυματίας και καταπραΰνοντας τον πόνο με παυσίπονα. Παράλληλα, εξήγησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νιγηριανός αλλά και τους κινδύνους που ελλόχευε η απόφασή του να συνεχίσει να αγωνίζεται παρά τους πόνους.  

«Οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται στην ώρα τους, για να μην υπάρχουν υποτροπές εύκολα και σύντομα, πράγμα που θα κοστίσει στον ποδοσφαιριστή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποχής. Όσο πιο γρήγορα διαγνωσθεί η βλάβη και όσο πιο γρήγορα εντοπιστεί, τόσο πιο εύκολη θα είναι η επάνοδός του. 

Αν κάποιος γνωρίζει ότι είναι τραυματίας και συνεχίζει να αθλείται είναι δεδομένο ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει  μεγαλύτερες συνέπειες από μια θλάση που θα μπορούσε να είναι πρώτου ή δευτέρου βαθμού και να φτάσει σε σημείο να γίνει τρίτου βαθμού ή να χρειαστεί χειρουργείο.

Για το αν ήταν σώφρων να αγωνιστεί ο Εκόνγκ τραυματίας: «Σώφρων δεν είναι με αυτή η απόφαση. Με δεδομένο ότι πολλοί ποδοσφαιριστές προτιμούν να συμμετέχουν σε κάποιες αθλητικές δραστηριότητες με τον κίνδυνο μεγαλύτερης βλάβης, είναι θέμα δικής τους απόφασης. Πάντοτε οι ποδοσφαιριστές όταν παίζουν σε Εθνικές ομάδες θέλουν να δείξουν κάτι περισσότερο γιατί είναι ο καλύτερος καθρέπτης για αυτούς, εκεί αναδεικνύονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα».

Τέλος, για το χειρουργείο που έκανε ο Εκόνγκ στην Φιλανδία: «Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που ειδικεύονται σε τέτοιους τραυματισμούς. Υπάρχει ρήξη μυός σε ποσοστό άνω του 50%. Είναι βαρύτατος τραυματισμός σε ένα μυ που υφίσταται μεγάλες καταπονήσεις ειδικά στους ποδοσφαιριστές. Ο γιατρός που τον χειρούργησε ξέρει καλύτερα πότε θα επιστρέψει και θα πρέπει να του δώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης», είπε ο Γιάννης Ουσαντζόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντί για ΠΑΟ, Ολυμπιακό ο Έβανς με τεράστιο συμβόλαιο - Επόμενοι... Λόιντ και Έλληνας - 2 ηχηρές αποχωρήσεις!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags