Facebook Pixel Δεν είναι μόνο οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-15 02:24:00

Δεν είναι μόνο οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας! Οι αποδείξεις που... καίνε

Sportdog Team
Δεν είναι μόνο οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας! Οι αποδείξεις που... καίνε

Δεν πρόκειται να σβήσει για αρκετό καιρό το θέμα με τις βαρβαρότητες της βελγικής Αστυνομίας σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης και αυτό αποτελεί ιερή υποχρέωση για τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχουν ήδη προβεί σε καταγγελίες προς τα αρμόδια υπουργεία και είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο.

ΠΑΟΚ: Δεν πρόκειται να σβήσει για αρκετό καιρό το θέμα με τις βαρβαρότητες της βελγικής Αστυνομίας σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης και αυτό αποτελεί ιερή υποχρέωση για τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχουν ήδη προβεί σε καταγγελίες προς τα αρμόδια υπουργεία και είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο.

Το επόμενο βήμα, πλέον, θα είναι να παραδοθούν τα έγγραφα για τη βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας του Βελγίου στην ελληνική κυβέρνηση και φυσικά και στην UEFA, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία για την απαίτηση να υπάρξει τιμωρία για τους ενόχους.

Επί της ουσίας, αυτό που άμεσα αναμένεται είναι να παραδοθεί η έκθεση των τριών Ελλήνων αστυνομικών που ταξίδεψαν στο Βέλγιο και έζησαν από κοντά όλα τα γεγονότα. Αυτή η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για τις επίσημες καταγγελίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται και η έκθεση των αξιωματούχων της UEFA, του παρατηρητή και του υπεύθυνου ασφαλείας που επίσης βρέθηκαν στο «Γιαν Μπρέιντελ».

Ο Βρούτσης δήλωσε έκπληκτος με την αγριότητα της Αστυνομίας

Πάντως, ήδη κυβερνητικά στελέχη που ενημερώθηκαν από τον επίσημο ΠΑΟΚ για τα γεγονότα έχουν ήδη δηλώσει δημόσια την ενόχλησή τους για τις αγριότητες σε βάρος Ελλήνων πολιτών, των οπαδών του ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού, Γιάννη Βρούτση στο Action 24 χθες. «Με δύο ανθρώπους συνομίλησα σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Γκαγκάτση και τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Σιμόπουλο. Πέρα από αυτά που είδα στα βίντεο και την επιστολή που έστειλε ο ΠΑΟΚ, εντυπωσιάστηκα με την αγριότητα των Αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν παρών, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο να μην υιοθετήσω την επιστολή του ΠΑΟΚ, που μιλάει για μία απαράδεκτη συμπεριφορά. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έκαναν ολόκληρο ταξίδι, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο.

Αμέσως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε μέσω του κ.Γεραπετρίτη. Υπάρχει ήδη διάβημα προς την Πρεσβεία του Βελγίου και τον Πρέσβη εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάνουμε. Συστήνω ψυχραιμία, δεν χρειάζεται εμείς να επιδείξουμε την ίδια συμπεριφορά».

Κατά συνέπεια, λοιπόν, εξελίξεις αναμένονται από αύριο, όταν και θα συνεχιστεί η επικοινωνία και με την βελγική πλευρά και ενδεχομένως υπάρξει και επίσημη, έγγραφη τοποθέτηση της βελγικής αστυνομίας, η πλήρης έκθεσή της για τα γεγονότα.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν τον βάζει ο Τερίμ για να μην πληρωθεί αυτόματα η ρήτρα - Τέλος Πογέτ, Νο1 ο Σάντος - 12 εκατ. για Κουλιεράκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags