Facebook Pixel Δυνατά για Μουνιαΐν ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-27 17:53:00

Δυνατά για Μουνιαΐν ο Ολυμπιακός - "Aντι-Φορτούνης με στιλ Ποντένσε" (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο 31χρονος φεύγει από την Μπιλμπάο μετά από 18 χρόνια και στο Λιμάνι θέλουν να προλάβουν και να τον κάνουν δικό τους. Υπάρχει ανταγωνισμός από Ρίβερ Πλέιτ, Μεξικό και MLS.

Ολυμπιακός: Μια ενδιαφέρουσα είδηση από την Ισπανία έχει προκύψει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αν και είναι κάπως νωρίς να μιλήσει κάποιος για τις θερινές μεταγραφικές κινήσεις  - Ειδικά όταν η ομάδα, αν μη τι άλλο, έχει μπροστά της την τεράστια πρόκληση για να προκριθεί στον τελικό τού Conference League.

Παρόλα αυτά έχει βάση το ρεπορτάζ που συνδέει τους Πειραιώτες με τον Ίκερ Μουνιαΐν, καθώς ο 31χρονος διεθνής Ισπανός άσος, που έχει περάσει 18 χρόνια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, αποφάσισε στο τέλος τής σεζόν να αποχωρήσει από την ομάδα τού Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και ευρύτερα από το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του, καθώς ο ίδιος δηλώσει οπαδός τής Ρίβερ Πλέιτ και ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να παίξει στην αργεντίνικη ομάδα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από το Μεξικό, το MLS και τη Σαουδική Αραβία. Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα σενάρια υπάρχει και το όνομα του Ολυμπιακού, τόσο λόγω της παρουσίας τού Βαλβέρδε στην Μπιλμπάο όσο, φυσικά, και λόγω του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν είχε την ευκαιρία να προπονήσει για καιρό στην Μπιλμπάο, παρόλα αυτά διατηρεί άριστες σχέσεις με το κλαμπ και, φυσικά, γνωρίζει πολύ καλά το υλικό της. Και ο Μουνιαΐν είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της, ως αξία και προσφορά, άσχετα αν αποφάσισε να αποχωρήσει από το ρόστερ.

 

Σουλούπι Βαλμπουενά, θέση Φορτούνη, στιλ Ποντένσε - "Ποιότητα, καλά χτυπήματα, φαντασία - Τον θέλει ο Μεντιλίμπαρ;"

Ο 31χρονος άσος παίζει πίσω από τον επιθετικό και, υπό προϋποθέσεις, ως εξτρέμ, φέτος έχει 23 συμμετοχές και 2 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ το market value βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ - Έχει φτάσει τα 20 εκατ πριν από μερικά χρόνια! Είναι διεθνής με όλα κλιμάκια των εθνικών ομάδων στην Ισπανία, έχει καλή ταχύτητα και κοντρολάρισμα της μπάλας, άριστη τεχνική, εκτελέσεις στημένων και ενώ το σουλούπι του θυμίζει περισσότερο Βαλμπουενά, η θέση του είναι εκείνη τού Κώστα Φορτούνη ενώ το στιλ του θυμίζει Ποντένσε!

Το γεγονός ότι είναι ελεύθερος και ψάχνει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του είναι θετικό για τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται στους 4 τού Conference League και μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια. Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να απασχολήσει τους Ερυθρόλευκους πραγματικά ο 31χρονος άσος.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον Μουνιαΐν που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες.

"Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, αν και παίζει τυπικά στη θέση του Φορτούνη είναι πιο κάτω από  τον Φορτούνη. Εδώ και μια διετία είναι κάπως πεσμένος, γιατί είχε κάποιο πρόβλημα στο γόνατο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Παίζει αριστερά, δεξιά, κυρίως όμως είναι μεσοεπιθετικός. 10αράκι είναι. Και θα μπορούσε να βρει κίνητρο σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, που παίζει και στην Ευρώπη". 

Θεωρείς ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα;

"Δεν ξέρω αν ο Μεντιλίμπαρ θα ασχολούνταν με αυτόν τον παίκτη, δεν νομιζω να τον έφερναν στην Ελλάδα. Δεν είναι μεγάλος, αλλά με τους τραυματισμούς στο γόνατο έχει μείνει πίσω. Αλλά έχει ποιότητα, έχει καλά χτυπήματα, φαντασία στο παιχνίδι. Ήταν μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν προχώρησαν όσο θα περίμεναν. Είχε και έναν μεγάλο τραυματισμό σοβαρό. Με ένα νορμάλ συμβόλαιο θα μπορούσε να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά όχι για να έρθει να παίρνει πολλά λεφτά και να παίζει 20λεπτα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγή πλάνου, μένει λόγω Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Ξεχνάει το 1.2 εκατ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags